Włócznia Myrmidii
Kacy, fajna rozpa, jednakze nie wyrzucalbym loadstone'a. Zbyt dobry item.
A tak w ogole, to z wolna zacznij robic rozpy na mniejszej ilosci gdakow. 8 i mniej.
A tak w ogole, to z wolna zacznij robic rozpy na mniejszej ilosci gdakow. 8 i mniej.
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
- swieta_barbara
- habydysz
Na Bazylu beda 3 - a to jest rozpa na Bazyla.
Jakby zrobili faktycznie 2 oddzialy, to rozwiazaloby automatycznie wszystkie moje problemy, zrobilbym 2x4 z muzykami, a za dodatkowe punkty lodestone.
Ale sadze, ze za wczesnie jeszcze, zeby wieszczyc na temat nowego AR, na TWF bronie KFC jak Leonidas bronil Sparty
Jakby zrobili faktycznie 2 oddzialy, to rozwiazaloby automatycznie wszystkie moje problemy, zrobilbym 2x4 z muzykami, a za dodatkowe punkty lodestone.
Ale sadze, ze za wczesnie jeszcze, zeby wieszczyc na temat nowego AR, na TWF bronie KFC jak Leonidas bronil Sparty
Na 100% bedzie ograniczenie modeli dla wszystkich MC. Obstawiam 8. Takze szykuj sie raczej na te dwie czworeczki
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
- swieta_barbara
- habydysz
O piwko?
Obstawiam, ze dalej bede mogl grac 3x3. Liczy sie tylko ostateczny AR.
Obstawiam, ze dalej bede mogl grac 3x3. Liczy sie tylko ostateczny AR.
Wchodze w to, Kacy
Piotr, albo zostaniesz wycyckany na wszelkie mozliwe sposoby, bo taka 6stka jest za szeroka, zajmuje zbyt duzo miejsca, jest kompletni niemanewrowa i kosztuje opor. Jak wjedziesz w cos 2x3=6 kotkami, rowniez wyjdziesz druga strona. Pozdro.
Piotr, albo zostaniesz wycyckany na wszelkie mozliwe sposoby, bo taka 6stka jest za szeroka, zajmuje zbyt duzo miejsca, jest kompletni niemanewrowa i kosztuje opor. Jak wjedziesz w cos 2x3=6 kotkami, rowniez wyjdziesz druga strona. Pozdro.
nom - spodziewam się właśnie tego ...dlatego tak gram.Królik pisze:The Empire: Steam tank 0-1. Cannons 0-3, steam stank count as a cannon. KFC and Steam Tank are 0-2 choices
a 6 tką nie jest tak jak mówisz zależy od terenu max ustawiam 5-1 lub 4-2. a dodatkowo mam na nich sztandar +1 do ruchu i mam gdzie chować pegazy...
to jest 383 pkt - więc nie taki znowu kosmos:)
- swieta_barbara
- habydysz
Jakby poszli w cos takiego, wystawil bym pewnie rozpe podobna do anglika w zeszlym roku, bardzo mocna, ale bardzo defensywna.
Ale naprawde nie sadze, zeby cokolwiek mieli w imperium przycinac - mieli 2gi najgorszy wynik na ETC (po WE).
Z drugiej strony przewidywanie decyzji AR.com to jak wrozenie z fusow, wiec nie wykluczam, ze na DMP bede Ci musial jakas piane kopsnac.
Ale naprawde nie sadze, zeby cokolwiek mieli w imperium przycinac - mieli 2gi najgorszy wynik na ETC (po WE).
Z drugiej strony przewidywanie decyzji AR.com to jak wrozenie z fusow, wiec nie wykluczam, ze na DMP bede Ci musial jakas piane kopsnac.
- swieta_barbara
- habydysz
Nowy draft:
Knightly orders 0-3
Steam tank 0-1.
Demigryphs max 8 models.
Cannon/Steam tank/Standard of Discipline, max 3 in total.
Crown of Command/Steamtank, max 1 in total.
Nowa rozpa:
Arch Lector on War Altar: General; Heavy Armour; Charmed Shield; Tormentor Sword @ 264.0 Pts
Battle Wizard Lord: Lore of Light; Magic Level 4; Scroll of Shielding @ 215.0 Pts
Battle Wizard: Lore of Light; Magic Level 1; Dispel Scroll @ 90.0 Pts
Captain of the Empire on Barded Warhorse: Battle Standard; Great Weapon; Full Plate Armor; Dragonhelm @ 148.0 Pts
Captain of the Empire on Pegasus: Full Plate Armor; Warrior Bane; Enchanted Shield; Dragonbane Gem @ 126.0 Pts
11 Knights of the Inner Circle: FCG @ 305.0 Pts
33 Halberdiers: Musician; Sergeant @ 218.0 Pts
10 Archers: Marksman @ 80.0 Pts
2x4 Demigryph Knights @ 464.0 Pts
2 Great Cannons @ 240.0 Pts
1 Steam Tank @ 250.0 Pts
Models in Army: 67
Total Army Cost: 2400.0
Najbardziej w nowym drafcie brakuje mi 3x3 KFC, ale nie jest to az taki bol jak mogloby sie wydawac - czasem brakowalo mi w tych trojkach kilku dodatkowych ran, zeby moc sie bic z mocniejszymi rzeczami. Uwazam, ze 3x3 sa lepsze, ale kosztuja tez wiecej punktow, ktorych brakowalo mi w poprzedniej rozpie.
Ban na dyscypline oznacza dla mnie, ze nie ma co sie bawic w lektora w IC (a szkoda, bo fajny model skolowalem), tylko mozna normalnie brac wozek i spamowac 2 banishment.
Z rzeczy, z ktorych sie najbardziej ciesze, to scroll of shielding (bardzo mi go brakowalo) i wozek - pod halabrdy bedzie dzialal.
Bardzo dobrze to wyglada, nie wiem czy zabiore na Bazyliszka, ale sprobuje - zalezy czy figurki brakujace skoluje.
Knightly orders 0-3
Steam tank 0-1.
Demigryphs max 8 models.
Cannon/Steam tank/Standard of Discipline, max 3 in total.
Crown of Command/Steamtank, max 1 in total.
Nowa rozpa:
Arch Lector on War Altar: General; Heavy Armour; Charmed Shield; Tormentor Sword @ 264.0 Pts
Battle Wizard Lord: Lore of Light; Magic Level 4; Scroll of Shielding @ 215.0 Pts
Battle Wizard: Lore of Light; Magic Level 1; Dispel Scroll @ 90.0 Pts
Captain of the Empire on Barded Warhorse: Battle Standard; Great Weapon; Full Plate Armor; Dragonhelm @ 148.0 Pts
Captain of the Empire on Pegasus: Full Plate Armor; Warrior Bane; Enchanted Shield; Dragonbane Gem @ 126.0 Pts
11 Knights of the Inner Circle: FCG @ 305.0 Pts
33 Halberdiers: Musician; Sergeant @ 218.0 Pts
10 Archers: Marksman @ 80.0 Pts
2x4 Demigryph Knights @ 464.0 Pts
2 Great Cannons @ 240.0 Pts
1 Steam Tank @ 250.0 Pts
Models in Army: 67
Total Army Cost: 2400.0
Najbardziej w nowym drafcie brakuje mi 3x3 KFC, ale nie jest to az taki bol jak mogloby sie wydawac - czasem brakowalo mi w tych trojkach kilku dodatkowych ran, zeby moc sie bic z mocniejszymi rzeczami. Uwazam, ze 3x3 sa lepsze, ale kosztuja tez wiecej punktow, ktorych brakowalo mi w poprzedniej rozpie.
Ban na dyscypline oznacza dla mnie, ze nie ma co sie bawic w lektora w IC (a szkoda, bo fajny model skolowalem), tylko mozna normalnie brac wozek i spamowac 2 banishment.
Z rzeczy, z ktorych sie najbardziej ciesze, to scroll of shielding (bardzo mi go brakowalo) i wozek - pod halabrdy bedzie dzialal.
Bardzo dobrze to wyglada, nie wiem czy zabiore na Bazyliszka, ale sprobuje - zalezy czy figurki brakujace skoluje.
- swieta_barbara
- habydysz
Szkoda tylko, ze to juz defens jest, poprzednia rozpa miala w sobie "pazur".
My z Djuczkiem zostajemy przy full kawie. Halabardy obsysaja, a wozek jest jednak zbyt delikatny i ten banishment na 24 czesto bedzie rzucany gdzies od 3-4 tury. 9tka liderki w IC wystarczy, a korona wlasciwie i tak nie byla brana, bo i po co? Te ciecia sa wlasciwie nieodczuwalne.
- swieta_barbara
- habydysz
Nie po to kupowalem sobie 50 niziolkow, zeby stali na polce
Poza tym spoko trzymaja magow i niekiedy jakiegos zjebka lub dwa przytankuja - jestem z nich zadowolony raczej.
5 IC tez obsysa IMO. Za drogie, za malo ran.
A wozek wcale nie jest taki delikatny, ciezko te punkty wyjac - tyle ze w defensie...
Poza tym spoko trzymaja magow i niekiedy jakiegos zjebka lub dwa przytankuja - jestem z nich zadowolony raczej.
5 IC tez obsysa IMO. Za drogie, za malo ran.
A wozek wcale nie jest taki delikatny, ciezko te punkty wyjac - tyle ze w defensie...