Da dyskusja chyba ma na celu rozwiązanie innego problemu. Nie widzę powiązania między oszukiwaniem z dopisywaniem gracz, a minimalną ich ilością na turnieju, żeby był klasyfikowany do rankingu.Dymitr pisze:Jankiel +1
Brakuje komuś miejsca na LL? Zróbcie ligę w 4 osoby, zagrajcie ją w kilka dni - po dwóch tygodniach masz już miejsce - przecież to chore
Battlegate - niezaliczona liga bydgoska
Moderator: swieta_barbara
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
Re: Battlegate - niezaliczona liga bydgoska
Necromancer masz rację, tu sprawa toczy się o coś innego. ale warto takie wnioski też gdzieś zebrać i mieć z tyłu głowy, żeby w odpowiednim do tego momencie przypomnieć sobie o nich
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Pasiak pisałeś o nieprawidłowościach przy turniejach a teraz piszesz stallowaniu
Po prostu zapracowałeś sobie na opinie i tyle bo jakoś nie wierzę, że ludzie cie tak po prostu oczerniają i tyle...
Pamiętasz jaka była gadka po wywiadzie Sola na stronie Gamblersów
i chyba Solo wzioł coś do siebie bo jak trafiłem niedługo potem na niego na babicach to grało się naprawdę mega przyjemnie 

Pamiętasz jaka była gadka po wywiadzie Sola na stronie Gamblersów

We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...
Przemcio pisze:Pasiak pisałeś o nieprawidłowościach przy turniejach a teraz piszesz stallowaniu![]()
Odpowiadam na zarzuty wyartykułowany przez Ciebie... krótka pamięć...?Przemcio pisze:wiele razy słyszałem o wałkach w twoim wykonaniu od ludzi albo o stallowaniu...
Rozumiem, że z założenia piszesz coś dla informacji ogólnej tak aby z tym nie polemizować bo to oczywista oczywistość i tyle...?
Powtarzam:
Konkrety co do moich wałów na turniejach inaczej to jest chamskie i z premedytacją dorabianie mi syfu.
Kogo, kiedy i jak zwałowałem.
Słucham...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
widać Przemciu zerwał się ze smyczy
jego opinie, są tylko JEGO, nie mają wpływu na zdanie klubu o osobach, środowiskach czy poszczególnych klubach
co do całej sprawy; prawo powinno działać wstecz i Kacper nie opowiadaj głupot; do tej pory są ścigani zbrodniarze nazistowscy czy komunistyczni, a działali w zgodzie z ówczesnym prawem, bez ustaleń międzynarodowych; piękny przykład Armstronga, również oddaje ducha tego problemu; jeżeli ktoś nadużył zaufania innych środowisk, bądź też przekręcił je wbrew pokładanemu zaufaniu oraz pewnym ustaleniom (minimalna ilość graczy), powinien ponieść karę; odpowiednim do tego organem powinno być LL, gdzie znajdują się przedstawiciele wszystkich uprawnionych klubów; wymiar kary oraz forma, powinny wypłynąć z grona propozycji po głosowaniu; co Kohorta ustaliła w tej sprawie i jakie sankcje nałożyła na obu graczy nie ma znaczenia, to ich wewnętrzna sprawa, jednak, w trakcie incydentu obaj gracze byli aktywnymi członkami klubu, oraz go reprezentowali, stąd Kohorta w pierwszej kolejności powinna ponieść odpowiedzialność za nich obu, nawet jeżeli klub nie był bezpośrednim organizatorem, w dalszej, wyrokiem LL obaj gracze również powinni zostać ukarani; jest to jakaś forma precedensu w tym środowisku, ale przyjęcie takiej formy będzie przestrogą dla innych klubów oraz pojedynczych graczy

jego opinie, są tylko JEGO, nie mają wpływu na zdanie klubu o osobach, środowiskach czy poszczególnych klubach
co do całej sprawy; prawo powinno działać wstecz i Kacper nie opowiadaj głupot; do tej pory są ścigani zbrodniarze nazistowscy czy komunistyczni, a działali w zgodzie z ówczesnym prawem, bez ustaleń międzynarodowych; piękny przykład Armstronga, również oddaje ducha tego problemu; jeżeli ktoś nadużył zaufania innych środowisk, bądź też przekręcił je wbrew pokładanemu zaufaniu oraz pewnym ustaleniom (minimalna ilość graczy), powinien ponieść karę; odpowiednim do tego organem powinno być LL, gdzie znajdują się przedstawiciele wszystkich uprawnionych klubów; wymiar kary oraz forma, powinny wypłynąć z grona propozycji po głosowaniu; co Kohorta ustaliła w tej sprawie i jakie sankcje nałożyła na obu graczy nie ma znaczenia, to ich wewnętrzna sprawa, jednak, w trakcie incydentu obaj gracze byli aktywnymi członkami klubu, oraz go reprezentowali, stąd Kohorta w pierwszej kolejności powinna ponieść odpowiedzialność za nich obu, nawet jeżeli klub nie był bezpośrednim organizatorem, w dalszej, wyrokiem LL obaj gracze również powinni zostać ukarani; jest to jakaś forma precedensu w tym środowisku, ale przyjęcie takiej formy będzie przestrogą dla innych klubów oraz pojedynczych graczy
Ja...?Muthare pisze:Wymyśliłeś że WE mają kowboja- wcisnąłeś to połowie forumowiczów
GW go wymyśliło. Nie pierwszy raz niestety co innego piszą na odpowiedz listownie a co innego [ po wiekach oczekiwania i pisania powtórnych listów, które wysyłałem co tydzień do wyjścia faq-a ] potem w oficjalnym faq.
Gdyby nie ta ich durna interpretacja zasady eternala, nigdy by nawet problemu nie było... Ale zapisali dziurawą klaryfikację i po czasie w końcu ją zmienili. Czy to w dobrą czy złą stronę , mało ważne, istotne że w końcu to zrobili jak trzeba.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
Koziol,nie gadaj glupot, chodzi o to ze najpierw popelniono czyn a potem ustanowiono prawo oraz instytucje, metoda identyczna prawie jak w niniejszym przypadku tylko tu jest instytucja, ktora moglaby to osadzic i wydac werdykt
ad. zbrodni: gdyby ZSRR podpisalo konwencje genewskie nie byloby problemu i mogliby sadzic Niemiaszkow, nie podpisali,popelniali nawet gorsze zbrodnie a jednak zasiedli w lawach jako sedziowie,jak nie widzisz kuriozum w obliczu takiej sytuacji, to poczytaj; pozdro pocwicz Koziol
ad. zbrodni: gdyby ZSRR podpisalo konwencje genewskie nie byloby problemu i mogliby sadzic Niemiaszkow, nie podpisali,popelniali nawet gorsze zbrodnie a jednak zasiedli w lawach jako sedziowie,jak nie widzisz kuriozum w obliczu takiej sytuacji, to poczytaj; pozdro pocwicz Koziol
#helion# pisze:piękny przykład Armstronga, również oddaje ducha tego problemu;
Wcale nie piekny. Jakby mu udowodlini branie zaraz po wyscigu, albo tuz przed, to tez by nie mial pierwszeo miejsca. To zadne dzialanie prawa wstecz, tylko udowonienie po czasie, ze zostalo zlamane.
A z tym porownaniem z nazistami, to juz w ogole poplynales. To tez zreszta zly przyklad, bo tam tez "juz bylo" miedzynarodowe prawo, wg ktorego zbrodniarze byli sadzeni.
Mowiac o dzialaniu prawa wstecz, mamy Helion na mysli, ze sadzi sie kogos na podstawie prawa, ktore powstaje po dokonanym czynie. Innymi slowy, dzis zjadam cukierka, a pojutrze ide za to do wiezienia, bo jutro (czyli dzien po zjedzeniu cukierka), jakis sedzia Dredd uznal, ze jedzenie cukierkow jest zakazane... qumen zi?
Obiecalem sobie, ze sie w tym temacie nie odezwe, ale widze coraz wiecej samozwanczych "Dreddow", ktorzy juz wydali wyrok i najchetniej by go wykonali. I wszystko ok, bo kazdy ma prawo do swojego zdania, tyle tylko, ze tutaj sie mowi o calym klubie... i to mnie boli. Panowie (PiotrB, Helion, etc... ), ja na prawde nic do was nie mam, ale zastanowcie sie chwile. Nie znacie dobrze, lub w ogole mnie, ani znakomitej wiekszosci moich kolegow z klubu. Kto dal wam prawo nas osadzac? Skad bierzecie dowody czy nawet teorie na nasz temat? Wielki potwor Spagetti wam to podsyla, czy sciagacie bezposredio z nieskonczonej energii kosmosu?
Lubicie sluchac, jak "Polacy to zlodzieje", bo jakis polmozg ukradl samochod w Niemczech? Bo ja nie lubie. I tak samo nie lubie czytac, jak to trzeba ukarac Kohorte, za to, ze ktos zrobil cos bez naszej wiedzy, a tak sie sklada, ze jest czlonkiem klubu.
Uwierzcie mi, wstyd ze ten watek w ogole istnieje, i ze nazywa sie tak a nie inaczej, jest bardziej niz wystarczajaca kara.
Odpuscie sobie, bo zaczyna to sie z niejedna akcja moherow dyrektora kojarzyc.
Pozdrawiam.
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
www.facebook.com/XIIIKohorta
@offtop
formuła Radbrucha, na podstawie której byli sądzeni zbrodniarze została sformułowana specjalnie w tym celu więc jak najbardziej post factum.
@topic
zgadzam się że ten temat jest wystarczający - może w przypadku jakichś nieznanych osób potrzeba byłoby większych sankcji.
formuła Radbrucha, na podstawie której byli sądzeni zbrodniarze została sformułowana specjalnie w tym celu więc jak najbardziej post factum.
@topic
zgadzam się że ten temat jest wystarczający - może w przypadku jakichś nieznanych osób potrzeba byłoby większych sankcji.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Filup - sam się zastanów co Ty mówisz... Klub - to jakaś społeczność. Tworzą go ludzie którzy do niego należą. Jednak zachowanie członków klubu niestety przekłada się na sam klub. Stało się niestety tak członek waszego klubu bigpasiak dopuścił się oszustwa. Kara za to jakaś być powinna i powinna ona być na tyle surowa żeby zniechęcać na przyszłość innych. Przyjmując kogoś do klubu czy organizacji czy stowarzyszenia należy się liczyć z tym ,że ten ktoś będzie klub reprezentował. Jeśli reprezentując go popełni oszustwo to klub też jest w to zamieszany. Nie jest to pierwszy i nie ostatni przypadek.
Najsmutniejsze jest nie to ,że wasz kolega popełnił mało ważne oszustwo ale wszystko to co stało się zaraz po tym. To ,że wypierał się w żywe oczy , to że obrażał i obraża ludzi którzy wytykali mu oszustwo to ,że super śmiesznie "przeprosił" i to ,że bezczelnie założył topik o wałkach na turniejach ....OSZUST ZAKŁADA TOPIK O WAŁKACH- czy tylko dla mnie to jest śmieszne i żenujące?
Najsmutniejsze jest nie to ,że wasz kolega popełnił mało ważne oszustwo ale wszystko to co stało się zaraz po tym. To ,że wypierał się w żywe oczy , to że obrażał i obraża ludzi którzy wytykali mu oszustwo to ,że super śmiesznie "przeprosił" i to ,że bezczelnie założył topik o wałkach na turniejach ....OSZUST ZAKŁADA TOPIK O WAŁKACH- czy tylko dla mnie to jest śmieszne i żenujące?
Ludziska, nie porównujcie wałków w lidze do Norymbergi. I nie opowiadajcie frazesów w stylu "prawo nie działa wstecz" bo to nie tego dotyczy.
Liga jest procesem ciągłym który trwa rok (w tym przypadku wyjątkowo 8 miesięcy) i wszelkie zjawiska, jakie w tej lidze zachodzą - czy to na początku czy na końcu - oddziałują na ligę jako całość. Tym samym wyciągnięcie konsekwencji ligowych vide nieklasyfikowanie graczy czy cokolwiek nie jest wyssane z palca i nie kłóci się z jedyną regułą prawa rzymskiego którą znacie.
Zupełnie osobny temat, czy takie kroki należałoby podjąć czy nie. Ja sam poczekam jeszcze ze dwa tygodnie jak sezon zostanie zamknięty a emocje opadną.
pozdrawiam
Furion
-s_b
Liga jest procesem ciągłym który trwa rok (w tym przypadku wyjątkowo 8 miesięcy) i wszelkie zjawiska, jakie w tej lidze zachodzą - czy to na początku czy na końcu - oddziałują na ligę jako całość. Tym samym wyciągnięcie konsekwencji ligowych vide nieklasyfikowanie graczy czy cokolwiek nie jest wyssane z palca i nie kłóci się z jedyną regułą prawa rzymskiego którą znacie.
Zupełnie osobny temat, czy takie kroki należałoby podjąć czy nie. Ja sam poczekam jeszcze ze dwa tygodnie jak sezon zostanie zamknięty a emocje opadną.
pozdrawiam
Furion
-s_b
Widze ze nie dasz sobie spokoju, dopuki kogos nie ukamieniujesz.
Ta sprawa nie nadaje sie juz na forum publiczne. Trolle sie nagadali, krzykacze nakrzyczeli... i tak dalej.
Pewnie zostane zignorowany, ale czy moge ladnie i kulturalnie prosic kogos wladnego, zeby ten temat zamknal? Skoro LL chce do niego wrocic gdzie indziej i w innym terminie, to nie jest dalej potrzebna ta szopka.
Z mojej strony tyle. Pozdrawiam!
I tym tekstem, udowodniles, ze nie ma co z toba dyskutowac.Jeśli reprezentując go popełni oszustwo to klub też jest w to zamieszany
Ta sprawa nie nadaje sie juz na forum publiczne. Trolle sie nagadali, krzykacze nakrzyczeli... i tak dalej.
Pewnie zostane zignorowany, ale czy moge ladnie i kulturalnie prosic kogos wladnego, zeby ten temat zamknal? Skoro LL chce do niego wrocic gdzie indziej i w innym terminie, to nie jest dalej potrzebna ta szopka.
Z mojej strony tyle. Pozdrawiam!
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
Filup +1.
A do PiotrB / Heliona (zakładam, że jesteście z Krakowa / Warszawy), ciekawe jak byście się czuli, jak by was publicznie napiętnowali za grzechy jakiegoś uja z Krakowa / Warszawy, przecież jesteś mieszkańcami miasta, tworzycie społeczność, odpowiadacie za nią, więc dlaczego nie mielibyście za innych ponosić konsekwencji, może kara wykonana na was przyniosła by zamierzony efekt i wasze miasta były by piękniejsze.
A swoją drogą Pasiak to wstyd mi za Ciebie, bo wałować przy turniejach to trzeba umieć to raz, a jak pokazuje forum, zupełnie niepotrzebnie się przyznałeś to dwa.
Pozdrawiam wszystkich forumowych wojowników.
A do PiotrB / Heliona (zakładam, że jesteście z Krakowa / Warszawy), ciekawe jak byście się czuli, jak by was publicznie napiętnowali za grzechy jakiegoś uja z Krakowa / Warszawy, przecież jesteś mieszkańcami miasta, tworzycie społeczność, odpowiadacie za nią, więc dlaczego nie mielibyście za innych ponosić konsekwencji, może kara wykonana na was przyniosła by zamierzony efekt i wasze miasta były by piękniejsze.
A swoją drogą Pasiak to wstyd mi za Ciebie, bo wałować przy turniejach to trzeba umieć to raz, a jak pokazuje forum, zupełnie niepotrzebnie się przyznałeś to dwa.
Pozdrawiam wszystkich forumowych wojowników.
To forum jest po to żeby nie tylko LL mogło się na nim wypowiadać więc nie widzę powodu żeby zamykać ten wątek dopóki ktoś jeszcze chciałby się na ten temat wypowiedziećFilup pisze: Pewnie zostane zignorowany, ale czy moge ladnie i kulturalnie prosic kogos wladnego, zeby ten temat zamknal? Skoro LL chce do niego wrocic gdzie indziej i w innym terminie, to nie jest dalej potrzebna ta szopka.

- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
Inną kwestią jest to, że nigdy się nie dowiemy ile osób i kto był winien. Mamy winnego, niby wszystko fajnie, ale prawdy możemy nigdy nie poznać.
Kilka innych mogę jeszcze wymienićFurion pisze:i nie kłóci się z jedyną regułą prawa rzymskiego którą znacie.

Bo wtedy to nikt na całym klubie jeszcze gorszych psów by nie wieszał? Piotr twierdzi, że nie jest w całą sprawę zamieszany ale gdyby Pasiak z Gokishem się nie przyznali to imo właśnie Piotr dostałby najbardziej ze wzg na motyw. Bo ten jest bezczelny: konkurencja z Karleem o miejsce w kadrze ewentualnego gracza empire. Bo bycie najlepszym imperialistą to już argument. Niedźwiedzia przysługa.kemot pisze:a jak pokazuje forum, zupełnie niepotrzebnie się przyznałeś to dwa.
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego
co do przyczepiania sie calego klubu to chcialem tylko zauwazyc, ze pasiak z Gokishem jak wpisywali wyniki to nie na swoje konto tlyko na konto calego klubu. Trudno sie dziwic wiec, ze ludzie odwoluja do calego klubu.
Natomiast mam nadzieje, ze rzeczywiscie jesli sa jakies sankcje nalozone na osoby odpowiedzialne to nie bedzie to jakies iluzoryczne zakopanie tematu tylko faktyczna sprawa. Jak rozumiem to ma wejsc od teraz tak?
Natomiast mam nadzieje, ze rzeczywiscie jesli sa jakies sankcje nalozone na osoby odpowiedzialne to nie bedzie to jakies iluzoryczne zakopanie tematu tylko faktyczna sprawa. Jak rozumiem to ma wejsc od teraz tak?
A no tak... bo faktycznie dopisanie tych 4rech osob tak duuuuzo nam, jako klubowi dalo! Rany zapomnialem. Szczegolnie tyczy sie to wszystkich tych, ktorzy nawet nie grali. Dzieki Shino, ze mi to uswiadomiles, nie mialem Pjecia, ze Pasiak chcial tak dobrze klubowi tym "walem" zrobic.tlyko na konto calego klubu.
...