rozumiem, że chodzi o zgłoszenie wstępne, bez dosyłania ostatecznej wersji rozpiski?Shinue pisze:duża aktualizacja pierwszego posta:
- gramy euro draft #2
- wręczenie nagród za Rok Ligowy 2012 (prowadzenie: Dymitr)
- bardzo prosimy o jak najszybsze wstępne zgłaszanie się na adres kujawiak2013[małpa]yahoo.pl
- ocena modelarska
- szczegóły kolacji i afterparty
- baza noclegowa, doszedł hotel Grandmet
- mapka
- ci, którzy dokonali już rezerwacji, proszę, by wstępnie wypełnili formularz zgłoszeniowy
[MASTER] KUJAWIAK 2013 Włocławek [wyniki w 2gim poście]
Re: [MASTER] KUJAWIAK 16-17.03.2013 Włocławek
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..
Rozmawiają o tym właśnie na LS, jak ich Shinue o to poprosi, to może zdążą zająć stanowisko w miarę szybko.Karli pisze: Pytania:
1. Na jakich podstawkach mają być orły? Ostatnio GW podobno daje 50x50.
2. Na jakich podstawkach mają być cannony imperialne? 40x40 starczy czy mam robić sobie nowe podstawki? Mogą być okrągłe 50x50 czy prostokątne 60x40?
1. Debata trwa będzie tak jak ustali LS. Jeżeli nie zdołają się określić dajmy na to do tygodnia przed turniejem to obowiązuje 40x40.Do oceny malowania proponuję dodać zapisek z Bazyliszka, że w przypadku gdy choć na jednym modelu będzie wystawał podkład to z malowania gracz dostaje z automatu 0pkt. Mnie to nieźle zmotywowało to poprawienia połowy armii co była tylko na 3kolory
Jacek nie dodał tego zapisu bo jest dla nas brutalnie oczywisty. Możliwe że go dodamy. Dzięki za sugestię.
Pytania:
1. Na jakich podstawkach mają być orły? Ostatnio GW podobno daje 50x50.
2. Na jakich podstawkach mają być cannony imperialne? 40x40 starczy czy mam robić sobie nowe podstawki? Mogą być okrągłe 50x50 czy prostokątne 60x40?
3. Czy tak samo jak na Bazylu - nie przejdą konie/demisie bez jeźdzców? Pytam, bo wolałbym wystawiać demisie bez rycerzy bo strasznie się łamią i niemal na każdym turnieju szybkim ruchem ręką podczas zgarniania kości coś tam sobie sam połamię ;( Np. po Bazylu dwóch jeźdzców straciło ręce.
2. Jak wyżej z tym że tutaj jeśli LS się nie określi to obowiązują podstawki zdroworozsądkowe.
3. Rozmawiałem przed chwilą z Jackiem i niestety musisz ćwiczyć kocie ruchy. Jeźdźcy i inne maszkary obowiązkowi.
Andrew mnie ubiegł. Dzięki. Tak możecie przyjechać w piątek.Czy jest możliwość przyjazdu w piątek?
Oczywiście że możesz rozpiskę wysłać nawet dzień przed turniejem. Tyle że 5 punktów do generalki liczy się dla rozpisek wysłanych tydzień przed. Dzieje się tak dlatego że ja bardzo powolutku czytam i muszę mieć czas na sprawdzenie wszystkiego. Shinue miał mi pomagać ale on czyta niestety jeszcze wolniej. Poza tym zawsze możesz wysłać i potem postulować o jakieś drobne zmiany.PS. Do orgów: Dlaczego ponad tydzień przed turem muszę już rozpę mieć? Nie wiem z czym się wyrobię w malowaniu i ten tydzień mi robi sporą różnicę. A Wam?
PPS. Zarezerwować hotel bez wysyłania rozpy mogę?
Rezerwację możesz zrobić bez wysyłania rozpy.
Naturalnym wrogiem skavenów są ludzie... i orki... i elfy... a także chaos... i oczywiście najgorszy wróg czyli inni skaveni.
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Furion pisze:Takie pytankoDoW dopuścicie?
Shinue pisze:duża aktualizacja pierwszego posta:
- gramy euro draft #2
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole

Jak będzie to na niego będzie master tylePiotrB pisze:siem zgubiłemgdzie znajdę draft 2?

LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW

Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Czy Wy jesteście ludzie ułomni??PiotrB pisze:siem zgubiłemgdzie znajdę draft 2?
Draft numer 2 ukaże się z końcem miesiąca, będzie głównie zmieniał ograniczenia chaosu, bo to co na razie wypuścił AR COM to jest tzw "preview".
Zamiast pochwalić chłopaków, że jasno określają na jakie zasady będziemy grać, to przeskakujecie się bezmyślnością.....
pozdro
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole

- swieta_barbara
- habydysz
Challenge chlopaki, nie widze tego inaczej :]