VII Liga Rivendell 2400 Open

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
misha
Wielki Nieczysty Spamer

Re: VII Liga Rivendell 2400 Open

Post autor: misha »

my z lajonem zagramy dopiero w przyszlym tygodniu o miano warzywnego umarlaka, ale to i tak nie bedzie mialo znaczenia dla topu :)

Solider,ironhead
napiszcie cos wiecej o bitwie :)
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

ironhead
Chuck Norris

Post autor: ironhead »

Dokładniej w małych to 1137:1681

Ogólnie to imperium defens, vc ofens. Z ciekawszych rzeczy to:
- zdjęcie mortisa w pierwszej turze z działa
- nie padła żadna if'ka co na open rzadko się zdarza
- moja popychaczka za każdym razem dispelowana
- snajperki Solidera również wszystkie zdispelowane
- VC szły 3-4 tury zanim jakiś kombat nastąpił
- słońce przeszło raz przez strzygę, ale lookout zdany
- jedne demisie spanikowały od zniszczenia odginaczki dla oddziału strzygi w postaci Celestian Hurricanum - to w dużej mierze zaważyło na wyniku

Dzięki Solider za grę. Gra w bardzo dobrej atmosferze.

Awatar użytkownika
lonit
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: lonit »

A mówili, że mortis i strzyga to przeżytek... =D>

Awatar użytkownika
mati.pl
Falubaz

Post autor: mati.pl »

Ja vs Kegriz 3:0 (1300:801). Mistrzowie kostek się spotkali. Thx :-)
Obrazek

Awatar użytkownika
Never
Chuck Norris

Post autor: Never »

strzyga przeżytkiem? w żadnym razie. Armie na ofensie nie mają jej jak skontrować. Bez magii i strzelania z snajperek klapa.
Jak grałem z Ironheadem to
Mnie szachowała przez całą bitwę, ostatecznie zabiła mi 2 oddziały za 650 pkt, więc wyszła mocno na plus pod względem punktowym, to jest dobry straszak. No i nie zginie na efekcie miscasta na 1-4 jak wielu innych moich przeciwników.

Jakie znacie sposoby na strzygę w combacie? W krasnoludach chaosu podejrzewam, że nie ma co marzyć o jego pokonaniu w walce wręcz

Ja słyszałem o Chaos Lordzie z wardem 3+ i Deamon Prince
Jeszcze bym próbował Black Orkiem z mieczem inicjatywy 10, bo ma Siły 6

O ile dobrze pamiętam,
3:0 Never:Dreef
1710 małych punktów dla mnie, 805 dla Deefa,

Bardzo się cieszę, że wziąłem udział w lidze na open. Jakoś nie zauważyłem przegieć i grało się przyjemnie mimo, że miałem maga tylko na 2 poziomie
Potem pojawił się Tauruk, no ten to rzeczywiście ma to co trzeba, gaz w nogach, postawę, może przywalić i odparować cios, umie zasuwać jak dziki! Gdyby nie ta jego francowata pięta!

Dreef
Falubaz

Post autor: Dreef »

Never pisze:strzyga przeżytkiem? w żadnym razie. Armie na ofensie nie mają jej jak skontrować. Bez magii i strzelania z snajperek klapa.
Jak grałem z Ironheadem to
Mnie szachowała przez całą bitwę, ostatecznie zabiła mi 2 oddziały za 650 pkt, więc wyszła mocno na plus pod względem punktowym, to jest dobry straszak. No i nie zginie na efekcie miscasta na 1-4 jak wielu innych moich przeciwników.

Jakie znacie sposoby na strzygę w combacie? W krasnoludach chaosu podejrzewam, że nie ma co marzyć o jego pokonaniu w walce wręcz

Ja słyszałem o Chaos Lordzie z wardem 3+ i Deamon Prince
Jeszcze bym próbował Black Orkiem z mieczem inicjatywy 10, bo ma Siły 6

O ile dobrze pamiętam,
3:0 Never:Dreef
1710 małych punktów dla mnie, 805 dla Deefa,

Bardzo się cieszę, że wziąłem udział w lidze na open. Jakoś nie zauważyłem przegieć i grało się przyjemnie mimo, że miałem maga tylko na 2 poziomie
Gralo sie bardzo fajnie, potwierdzam :)
Korekta - w malych jest 905 dla mnie :) (805 mielismy roznicy).

3 miscasty trzy razy wynik 4 - dwie magice do piachu, assasyn i caly oddzial korsarzy ^^

A ze strzyga jeszcze PoK bardzo fajnie walczy :)
Obrazek

Awatar użytkownika
mati.pl
Falubaz

strzygę mój król na tarczy je: z 1+ sv i obniżaniem siły do 5, reroll save, immune to kb i poison plus podwyższenie siły x 2 przeciw To 5+ :) i ciach!
Obrazek

Awatar użytkownika
Misio
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Misio »

mati.pl pisze:strzygę mój król na tarczy je: z 1+ sv i obniżaniem siły do 5, reroll save, immune to kb i poison plus podwyższenie siły x 2 przeciw To 5+ :) i ciach!
Widzieli takie dziwy? Ogr na tarczy, kto będzie to diabelstwo nosił....

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Misio pisze:
mati.pl pisze:strzygę mój król na tarczy je: z 1+ sv i obniżaniem siły do 5, reroll save, immune to kb i poison plus podwyższenie siły x 2 przeciw To 5+ :) i ciach!
Widzieli takie dziwy? Ogr na tarczy, kto będzie to diabelstwo nosił....
Dwa nieduże nosorożce :-k
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
mati.pl
Falubaz

Jaki ogr wariaty? Maluszek skrzat ;-)
Obrazek

Adamyetz
Wałkarz

Post autor: Adamyetz »

Stithu - Adamyetz 4-0 (2500-500 orientacyjnie)

Awatar użytkownika
stithu
Wałkarz

Post autor: stithu »

Adamyetz pisze:Stithu - Adamyetz 4-0 (2500-500 orientacyjnie)
A po przeliczeniu dokładnym to Stithu -Adamyetz 4-0 (2775 - 105)

Awatar użytkownika
stithu
Wałkarz

stithu pisze:
Adamyetz pisze:Stithu - Adamyetz 4-0 (2500-500 orientacyjnie)
A po przeliczeniu dokładnym to Stithu -Adamyetz 4-0 (2775 - 105)
Z ciekawszych rzeczy:

Szkielety z dzidami długo trzymają się na stole.
Jeden oddział fartem wygrał combat z 3 Ogrami i 5 Chaos Knightami, Ogry i Knightci nie zdaja testu na ucieczke pimo BSB. Szkielety doganiaja Chaos Knightow rozgramiajac je i wpadaja w oddział Chaos Warriorów z halabardami.

2 oddział Szkieli z dzidami robi rajd po stole za Maraudersami na koniach doganiając je (rzut 2x6) ;)

Sniperki z Death Magic wykańczaja Maga-Generała Chaosu juz w 2 turze.

Manfred zjada Wolfrika

Chaosowy Gore Chariot trzyma sie dzielnie combatu 3 tury.

Black Knightci w ostatniej turze robia wjazd z 2 rankow po 8 sztuk w Chaos Warriorow wreszcie udawadniajac co potrafia ;)

Dzieki za grę. Nowe doświadczenie.

Adamyetz
Wałkarz

Post autor: Adamyetz »

Szczerze mówiąć, wkurza mnie to jednak. Nie żeby robiło mi to jakąkolwiek różnicę do wyniku, ale wydawało mi się, że oddział szkieletów, nekromanta i mortis kosztują w sumie 545 czy coś koło tego. Swoją drogą, jak nie pamiętasz statystyk swoich jednostek, to sprawdź, a nie zmyślaj.

Awatar użytkownika
stithu
Wałkarz

A no fakt masz racje 545. Adamyetz nie wiem co nagle sie zmienilo... ale wyjaśniliśmy sobie kwestie jakie poruszasz i obopulnych zaznaczam pomyłek przy stole bitewnym. Ja sie pomylilem przy T4 Nekromanty za co przeprosilem, którego i tak zdjołeś w tej samej turze. Nie dałeś zrobić mi reforma dostawiając pełny rank przedni BK zamiast jak sie stykali rogiem odziału do Twoich Pieszych Marauderów pod koniec fazy a sam przestawiałeś swoich Konnych Marauderow 4 razy zmieniajac ich lokacje... jesteśmy mało doświadczonymi graczami i robimy czasem błędy... przynajmniej ja tak myślę o sobie mając trochę pokory.

Sławek
Chuck Norris

Post autor: Sławek »

Sławek vs Bartosz 4-0 ( 860:100 )

Dzięki za grę!

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

hehe co znowu general wampirow wybuchl? :) nie wierze ze tak malo ptk Bartosz nagral, co sie dobrze musialo zrypac
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
mati.pl
Falubaz

Bartek jest słaby ;)
Sławek rządzi ..... :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

Sławek pisze:Sławek vs Bartosz 4-0 ( 860:100 )

Dzięki za grę!

hahahahaha, czyli będę 3 lub 4 :) Marcin dawaj remis ze Scoutmasterem :)
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
Bartosz
Chuck Norris

Post autor: Bartosz »

@ mati.pl
chyba Ty :wink:

co do bitwy - uznałem, że moje duże pany nie mają szansy wejść w dobry kombat, mając po drodze dwa orły, dwa fasty, klocek feniksów, no i poligon z 30 pestek (dziesięć płonących) i trzech bolców. z uwagi na słońce nie chciałem iść otwartym terenem - bo ono najpierw przechodzi po 6 cryptach z przodu, a potem po 48 szkielach z kadrą, która musi iść niedaleko. więc skitrałem się w Steadfast Sanctum:) w jednym domku szkiele, w drugim duże pany.
przeżyli.

co do zrypania: broniące flankę małe ghule mocno słonko oblały (zamiast połowy, 80% padło). potem z 5 ataków (bez szarży) kawa wbiła 4 rany, żadne leczenie nie weszło i się sypnęli. niespodziewana szarża w baśkę... druga Baśka i 2 necrosów rzucili 6 na transmutację. trzecią baśkę straciłem głupio, bo zapomniałem, że Teclis wziął flaming sword of ruin, i dostała z bolca.

z sukcesów: mi udało się zakrzyczeć dwa orzeły 8) z 4-5 snajperek w bolce wbiłem chyba jedną ranę.

taka to bitwa była. w sumie gdybym grał jeszcze raz, odpuściłbym kilka prób snajpowania Teclisa na rzecz bolców, pamiętał o flaming swordzie i lepiej zdawał I na ghulach i lepiej rzucał na leczenie. no i basie do zombich. dzięki za grę, pzdr!

ODPOWIEDZ