Master w Poznaniu 15-16 marca

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Re: Master w Poznaniu 15-16 marca

Post autor: Luc »

Domino pisze:Przyznam, że nie rozumiem.
Chcecie wprowadzić zasady z pełną świadomością, że części armii to bardzo na rękę, a część ma z tym pod górkę? No to urozmaiciliście...
Komu to na rękę a komu pod górkę ?

Chyba dobrze, że będzie trzeba pokombinować aby wygrać/nie przegrać (nie tylko samą grą ale również rozpiską)

Zmieni to rozpiski ? Dla mnie bomba - koniec z utartymi schematami ;)

Każdy leci na utartym schemacie rozpiski, a w takim przypadku jak będzie musiał uwzględnić modyfikacje to chyba wyjdzie tylko na plus.

Ja tam lubię nowości/urozmaicenia - wprowadza to dodatkowy element do gry, który sprawia, że trzeba jeszcze więcej kombinować
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

Awatar użytkownika
Galharen
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Galharen »

Domino pisze:Przyznam, że nie rozumiem.
Chcecie wprowadzić zasady z pełną świadomością, że części armii to bardzo na rękę, a część ma z tym pod górkę? No to urozmaiciliście...

Ja też nie rozumiem, co to za przyjemność grając w grę strategiczną pomyśleć wcześniej nad rozpiską trochę więcej niż ctrl+c, ctrl+v .

Oba warianty mi się podobają, scenariusze i rozkazy :)
Zapraszam do obejrzenia mojej galerii:

Galharen's painting blog

diuk
Falubaz

Post autor: diuk »

Ja jak o tym myślę to mam w głowie wybuchającego Wampira/Demona Generała z ifki i 600+300 punktów w piach w jednej turze. ;)

Generalnie może to być interesujące, ale mam wrażenie, że czasami mogą to być po prostu 2 duże punkty w plecy za darmo.

Zobaczymy. :)
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

Mówię z perspektywy własnej armii. Sztandary na TK są niepotrzebne, jak je wrzucę tracę punkty, do tego z reguły, może poza dwoma klocami, będą na śmieciach, więc łatwo je zgarnąć. Bre, Emp, HE, Sk dla przykładu tego problemu nie mają.
Najwyżej powrzucam parę bezużytecznych sztandarów, trudno, ale nie róbcie z tego jakiegoś wielkiego halo z "urozmaiceniem" :roll:

Awatar użytkownika
Tombo
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: Tombo »

1. Tak
2. Tak

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

słyszałem, że niezłym pomysłem byłoby zrobienie deploya jak w BnG - co o tym myślicie? Może tylko w części bitew? :)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Dymitr pisze:słyszałem, że niezłym pomysłem byłoby zrobienie deploya jak w BnG - co o tym myślicie? Może tylko w części bitew? :)
Ja słysząłem, że tak ma być w każdej bitwie, tylko że Woch może wystawiać się tylko 2" od krawędzi ;)

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

oj tam oj tam
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

Dymitr pisze:słyszałem, że niezłym pomysłem byłoby zrobienie deploya jak w BnG - co o tym myślicie? Może tylko w części bitew? :)
Jestem za. Nowe kraśki szybciej dojdą do CC :)

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Scenariusze są propozycją, nie będziemy modyfikować stref wystawienia bo to zbyt duża modyfikacja. W kwestii rozkazów:
-po to jest ich 6 by jednego nie trzeba było robić,
-przy wynikach jak ktoś chce punkt za scenariusz oddaje kartkę,

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Dydu pisze: Ja słysząłem, że tak ma być w każdej bitwie, tylko że Woch może wystawiać się tylko 2" od krawędzi ;)
Ja tam słyszałem, że WoCH musi się wystawiać na 40", ale tylko tyłem do przeciwnika, i zawsze przegrywa rzut na rozpoczęcie.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

panterq pisze:
Dydu pisze: Ja słysząłem, że tak ma być w każdej bitwie, tylko że Woch może wystawiać się tylko 2" od krawędzi ;)
Ja tam słyszałem, że WoCH musi się wystawiać na 40", ale tylko tyłem do przeciwnika, i zawsze przegrywa rzut na rozpoczęcie.
ciągle w to wchodzę

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

panterq pisze:
Chętnie obejrzę WoCH vs. WoCH =D>

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Przynajmniej beda stac przodem do siebie.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Dydu pisze:Przynajmniej beda stac przodem do siebie.
Chyba, że wystawisz 40 maruderów w kresce. xD

Awatar użytkownika
Thomas
Falubaz

Post autor: Thomas »

ok, delpoy jak b'n'g ale woch traci swoją pierwszą fazę ruchu i od razu przechodzi do magii :P

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Nie ma co się rozdrabniać, Woch w ogóle nie ma fazy ruchu na tym turnieju.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Zróbmy turniej tolerancji. Skoro TK nie mogą maszerować, to nikt inny też nie może. ;)

A tak całkiem serio, to podobają mi się zarówno pomysły na rozkazy, jak i modyfikowane "prawie-B&G". Jestem 2x na tak, przynajmniej rozpiski będą się trochę różniły od standardów.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Dydu pisze:Nie ma co się rozdrabniać, Woch w ogóle nie ma fazy ruchu na tym turnieju.
moze zbanujmy armie na litere W? Wszystkie!

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Dymitr pisze:
Dydu pisze:Nie ma co się rozdrabniać, Woch w ogóle nie ma fazy ruchu na tym turnieju.
moze zbanujmy armie na litere W? Wszystkie!
zgadzam się, dobrze że gram Leśnymi Elfami :wink: .

P*cie trzy po trzy o tym standardzie - nowy draft dopiero co wyszedł, graliśmy na niego 1 mastera (na którym było tylko kilka osób tak uderzających w standardy) i teraz zakładając zmodyfikowane B&G w każdej bitwie część graczy nic nie musi robić, bo ma w rozpie po minimum 2 sztandary a część musi zmieniać rozpiskę żeby nie być 2 punkty w plecy na starcie - to jest nie fair.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

ODPOWIEDZ