Master - Drużynowe Mistrzostwa Krakowa 31.01-01.02
Re: Master - Drużynowe Mistrzostwa Krakowa 31.01-01.02
Przecież ten format ma ułatwiać a nie utrudniać czytanie rozpisek- co imo robi skutecznie. I tak duza cześć graczy (w tym ja) drukuje tylko sumaryczne rozpiski w których NIE będzie statystyk ani opisów.
- swieta_barbara
- habydysz
Ja tam wolę rozpy ETC, niż te kloce z AB.
+1swieta_barbara pisze:Ja tam wolę rozpy ETC, niż te kloce z AB.
- RedScorpion
- Falubaz
Ten format wcale nie jest taki zły. Szybko się to czyta i mało miejsca zajmuje a to ogromny plus.
plus milionswieta_barbara pisze:Ja tam wolę rozpy ETC, niż te kloce z AB.
Nienawidze tasiemców z army buildera, w których nic nie widać, unitów trzeba szukać w spamie zasad, a ich liczebność jest jeszcze zakłamywana championami. To czego osobiście nienawidzę najbardziej to szukanie lorów jakie są na magach, no kur.. to zawsze boli. A to wszystko skombowane x3 na drużynówce to jest dramat do sześcianu i strata czasu na przewalanie stosów makulatury.
Poroniony pomysł z tymi rozpami w formacie etc. Nieczytelne, brak opisów, co w polączeniu z specami równa się totalnemu burdelowi. Jak ktoś komuś da rozpę ze specem w takim formacie, to powinien mieć z bazy -15min do swojego czasu gry i w razie niedogrania bitwy karniaki.
Był AB, było dobrze, to trzeba było wymyślić coś nowego.
Był AB, było dobrze, to trzeba było wymyślić coś nowego.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Cieszę się, że nie tylko ja nie przepadam za rozpiskami w Army BuilderzeKołata pisze:plus milionswieta_barbara pisze:Ja tam wolę rozpy ETC, niż te kloce z AB.
Nienawidze tasiemców z army buildera, w których nic nie widać, unitów trzeba szukać w spamie zasad, a ich liczebność jest jeszcze zakłamywana championami. To czego osobiście nienawidzę najbardziej to szukanie lorów jakie są na magach, no kur.. to zawsze boli. A to wszystko skombowane x3 na drużynówce to jest dramat do sześcianu i strata czasu na przewalanie stosów makulatury.
P.S.: Może przydałby się taki Army Builder, co by dawał opcję zapisu rozpisek w formacie ETC, to by mniej ludu marudziło
Za przeproszeniem co jest bardziej czytelne ?
Proste pytanie
Ver 1
Ver 2
[1] x [10] [Chaos Warrior]: [Standard], [Mark of Nurgle], [Additional Hand Weapon], [190]
[1] x [1] [Chimera]: [], [Flaming Breath], [Regeneration], [275]
Dla mnie odpowiedź jest prosta. Ver 1 ale ja może jestem stary i nie gram az tak długo by sobie zawalać łba jakie staty ma Chimka . Jak mi ktos pokaze rospiske w versji 2 przepytam gościa ze statow jego armii z jego bookiem w lapie plus zrobie mu egzamin z zasad jego armii.
Proste pytanie
Ver 1
Ver 2
[1] x [10] [Chaos Warrior]: [Standard], [Mark of Nurgle], [Additional Hand Weapon], [190]
Dla mnie odpowiedź jest prosta. Ver 1 ale ja może jestem stary i nie gram az tak długo by sobie zawalać łba jakie staty ma Chimka . Jak mi ktos pokaze rospiske w versji 2 przepytam gościa ze statow jego armii z jego bookiem w lapie plus zrobie mu egzamin z zasad jego armii.
Tamto nie, ale to już jest na pewno czytelniejsze:^Karpiu^ pisze: Ver 2
10 Chaos Warriors: Standard, Mark of Nurgle, Additional Hand Weapon, 190
Chimera: Flaming Breath, Regeneration, 275
Pamiętajcie, że to turniej klasy master, gracze mają chociaż podstawowe pojęcie o armiach itp.
Zrobienie takiej rozpy boli tylko pierwszy raz, potem jest szybkie i łatwe.
Ja chętnie ten czas poswięce, żeby móc w takiej samej formie przeczytać potem inne rozpiski
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Solo Kurde mol jaki ty przebieglySolo pisze:Dla funu i oszczędności na tuszu pewnie ktoś to i tak w pracy drukuje i w ten sposób nie ma pieniędzy na górników !
@Durin
spoko rozumiem argument ze troche gramy ale kurde nie musze mieć obczajonego np calego nowego Endtimes i statow Karla Franca ( choc moze podniesie sie larum ze loo ile ty grasz to sie poprostu zna ). Powinniśmy sobie ułatwiać życie a nie utrudniać wiec zostaje przy swoim zdaniu jak zobacze tak rozpe z Karlem Francem i jedynie wpisanym kosztem punktowym to sorry biorę dodatkowy czas dla drożyny bym przeczytał sobie zasady z podręcznika jakim powinien dysponować przeciwnik. Turniej Master wiec każdy powinien mieć przy tyłku podręcznik ze statsami swojej armii i statami każdego modelu.
Jeśli bedzie tak ze przeciwnik nie bedzie mial booka to sorry sędzia i niech sędzia przedstawi mi zdolności i statsy modelu. Proste i logiczne jak dla mnie
-Edit-
@Dyd
Jak to się ma do tego punktu regulaminu?
- pełne przygotowanie do gry (kostki, miarka, podręcznik armijny, wzorniki) - Bonusowane oczywiście 5 punktami w wypadku jeśli bezwiednie zostanie przestawiona wartość z umiejętności speca np hit w siebie Archaona z pomocą miecza i wartość zostanie zmieniona na korzyść przeciwnika ?
Ostatnio zmieniony 22 sty 2015, o 23:33 przez ^Karpiu^, łącznie zmieniany 1 raz.
Dziwi mnie ze na ostatnim DMP nie bylo takiego oporu...PiotrB pisze:Jest takie przysłowie - "Lepsze jest wrogiem dobrego" od kilku lat wszyscy wysyłają rozpy w html z AB i jest osom to po kiego juja to zmieniać...
Na Arenach w 2011 przeklikiwalem wszystkie rozpy i byla to mordega... i znalazly sie nawet kwiatki w postaci rozpa na 2801 z wyedytowana suma na 2800.
W ktorym miejscu zostalo napisane w jakim formacie otrzymacie wydrukowane rozpy?
Ostatnio zmieniony 22 sty 2015, o 23:33 przez c4h10, łącznie zmieniany 1 raz.
\/\
Ten nowatorski i racjonalizatorski pomysl na format rozpisków ssie. Nic tam kurna nie widać, człowiek nie zna itemów, potem sie bedzie dziwił jak co dziala i co tamten spec potrafi.
Ble.
Rozumiem ze celem oszczedzania czasu mam konsultowac te stenogramowate rozpiski z armybookami danej armii?
Wyjdziemy na tym jak Zabłocki na mydle.
Ble.
Rozumiem ze celem oszczedzania czasu mam konsultowac te stenogramowate rozpiski z armybookami danej armii?
Wyjdziemy na tym jak Zabłocki na mydle.
Butic4h10 pisze:@karpiu
Twoj przyklad jest tym o czym pisalem. Wrzuciles slot special pomiedzy sloty core. Jest to nieczytelne.
Edit:
Jako organizator nie bedziemy wymuszac na uczestnikach zakupu legalnego oprogramowania na potrzeby tego turnieju.
Mi nie chodzi o to ze jest to pomieszanie slotow. Nam chodzi o totalny bajzel jak nie ma tam wpisow co dana umiejetność robi i na ile robi to kuku