Clan Pestilens
Moderator: Hoax
Re: Clan Pestilens
Hmmm bo dzwon mogą pchać tylko Clanrats albo Stormvermin
"Pushed into battle" str. 43
"Pushed into battle" str. 43
Kupię:
Bretonnia
Ogre Kingdoms
Wood Elves
Bretonnia
Ogre Kingdoms
Wood Elves
No to, ze nie moga pchac to wiem. Myslalem ze jest jakas zasada, ze nie mozna wystawic monkow w rozpisce z dzwonem.
"Od dwóch dobrych generałów wolę jednego, który ma szczęście", Napoleon
"Mieć rację nie sprawia żadnej przyjemności, jeśli nie można wykazać innym, że się mylą..."
"Mieć rację nie sprawia żadnej przyjemności, jeśli nie można wykazać innym, że się mylą..."
Vraith pisze:Cześć
Pozwoliłem sobie wbić się na konto kolegi i w sumie powiedzieć co mi się podoba. Może ktoś coś ciekawego doradzi.
- Plague furnance
- plague lord nurglish
- lord skrolk
- skavn clan plague priest
- throt the unclean
- rat swarms
- warpfire thrower
- giants ratsy
- plague monks
- plague canserzy
- poison wind globadries
- skaven doomwheal
- plague catapult
- doom flayer
(wiem, że jeszcze jakieś slavy będą potrzebne)
Generalnie są to jednostki, które mi się podobają oraz sądzę, że można je ładnie zrobić pod pestilies (o ile same z urzędu nie są). Jestem kompletnym laikiem jeśli chodzi zarówno o warhammera battla ale swego czasu miałem przyjemność pograć w chronopię i warzona. Fundusz jaki posiadam to ok 1 - 1.2k przy czym armię w tej kwicie chciałbym też pomalować. Punkty o ile wiem to 1.6k ( na takich gra Vr ).
Czy pomożecie coś sensownego z tego zrobić? Armia ma być głównie klimatyczna ale nie chce dostawać non stop bęcek od krasnoludów O&G i VC, którymi grają nasi znajomi. Nie posiadam AB i wiem, że to będzie mój pierwszy zakup. Starałem się znaleźć na sieci aby przejrzeć co tam jest ciekawego napisane ale wersji polskiej nie uświadczyłem a po angielsku ciężko to widzę.
pozdrawiam i liczę na pomoc
Kali
Chętnie podbije pytanie
Fluffowo żadnego
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
nie fluffowo to kiedys jak byl test z censerów to oddziały papy tez nie zdawały tylko na "6"
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
pytam bo gram na armii nurgla i chciałem pomieszać plaqusy z odpowiednio zrobionymi monkami i z tąd pytanie bo i ci i ci są siewcami zarazy
Raat - cytat! imo oni sami sobie wszystko syzkuja a są tylko i wyłącznie wyznawcami Rogatego
Morok pisze:pytam bo gram na armii nurgla i chciałem pomieszać plaqusy z odpowiednio zrobionymi monkami i z tąd pytanie bo i ci i ci są siewcami zarazy
Karasie nurgla
"War. War never changes".
TRAYE MAGNETYCZNE / PCV / MAGNESY. Najlepsza jakość !!! Najtaniej !!!
Ekspresowa Realizacja !!!
TRAYE MAGNETYCZNE / PCV / MAGNESY. Najlepsza jakość !!! Najtaniej !!!
Ekspresowa Realizacja !!!
Cytat z książki nie potwierdzający tego, że Kocioł Tysiąca Osp był relikwią Nurgla.
Zresztą we Fluffie nie ma żadnego odniesienia, w genezie klanu Pestilens, do Nurgla.To był dobry znak. Jego trawione chorobami ciało zasili ducha kłębiącego się w naczyniu i wzmocni mieszaninę, która wkrótce przyniesie śmierć wrogom skavenów. Kocioł Tysiąca Osp był niegdyś świętą relikwią i bronią Klanu Pestilens, a on zamierzał wykorzystać oba aspekty przeznaczenia przedmiotu
Dokladnie tak myslalem! czekaj na nowa kampanie end of times!
O nie!, przeraził się Thanquol. Kocioł był jednym z najbardziej
potężnych i ohydnych artefaktów, jakie należały do Klanu Pestilens. Od
czasów wczesnego szczenięctwa Thanquol słyszał przerażające opowieści
o mocach tego przedmiotu. Powiadano, że było to urządzenie służące do
warzenia straszliwych plag, artefakt wykradziony ze świątyni Boga
Zarazy, Nurgle’a, gdy świat był jeszcze młody i powtórnie poświęcony
służbie Rogatemu Szczurowi
Został wykradziony nurgle'owi = nie pochodzi od niego, tylko zostął zagarniety dla Rogatego, zadnych oficjalnyhc zwiazkow brak, to pewnie tylko jeden z wielu gadzetów w szczurzej manifestacji zarazy!
Brak logiki w Twojej wypowiedzi.
został wykradziony nurglowi = pochodzi od niego.
Zresztą pytanie było o fluffowe powiązania i to jedno z nich. To, że nie odpowiada Twoim oczekiwaniom wobec powiązania, to nie znaczy, że nim nie jest.
Edit:Generalnie, jeśli kolega szukał jakiegoś powiązania z Nurglem, żeby wymieszać jednostki monków z plagusami, to raczej zapisu, że razem chodzili na piwo nie znajdziemy nigdzie, ale ja tu widzę co najmniej potencjał dla jakiegoś fillerka z plagusami niosącymi kociołek ze zgniłozieloną cieczą. W końcu Nurgle cieszy się jak zaraza jest szerzona przez obojętnie kogo, a skaveny też korzystały fluffowo z pomocy/świadczyły usługi dla nieskaveńskich ras (głównie po to by je na końcu zdradzić).
został wykradziony nurglowi = pochodzi od niego.
Zresztą pytanie było o fluffowe powiązania i to jedno z nich. To, że nie odpowiada Twoim oczekiwaniom wobec powiązania, to nie znaczy, że nim nie jest.
Edit:Generalnie, jeśli kolega szukał jakiegoś powiązania z Nurglem, żeby wymieszać jednostki monków z plagusami, to raczej zapisu, że razem chodzili na piwo nie znajdziemy nigdzie, ale ja tu widzę co najmniej potencjał dla jakiegoś fillerka z plagusami niosącymi kociołek ze zgniłozieloną cieczą. W końcu Nurgle cieszy się jak zaraza jest szerzona przez obojętnie kogo, a skaveny też korzystały fluffowo z pomocy/świadczyły usługi dla nieskaveńskich ras (głównie po to by je na końcu zdradzić).