DE 2.0 newsy

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Re: DE 2.0 newsy

Post autor: Rince »

Nie ma to jak wylewanie lez nad armia sprzed x lat :D
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Post autor: Slayer Zabójców »

Tak, ponieważ nie ma to jak powspominać sobie starych dobrych czasów, kiedy gobliny był większe, elfy mniej zdradliwe a pralki nie psuły się tak często :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Tapio
Mudżahedin

Post autor: Tapio »

Ok zatem 0:1 poproszę czy yema Hero daje mantysi lot 9/18? Nigdy nie rozpatrywalem takiej opcji więc nie wiem jak było ;)
Triclinium Thoruniensis

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Post autor: kangur »

Daje .
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

Przestań pierdolic slayer bo ewidetnie nie wiesz o czym piszesz.

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Druchii pisze:Przestań pierdolic slayer bo ewidetnie nie wiesz o czym piszesz.
Widocznie wiem więcej od ciebie elfiku :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Ogolnie, to najbardziej podoba mi sie potencjalna szybkosc nowych DE. Mozna zlozyc naprawde mobilna rozpiske. Zastanawiam sie tylko, czy wystarczy jej sily przebicia. Mantikory lot 18, klocek piechoty z movem 7, whichcraft, warlocki. Wyglada to klawo. Ale ja niestety zdradzilem zdradzieckie elfy i wzialem sie za szczurki :)
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Oczywiscie Slayer. Ty wiesz wszystko, bo w koncu jest Ciebie pełno w każdym temacie.
A moj komentarz bazowałem głównie na tym
Slayer Zabójców pisze:
Ciara pisze:Nie wiem czy w 8 ale w 7 chyba była pojebana? Pendant, maszyny, mengile i tak dalej? Wtedy zaczynałem grać to też się mogę mylić.
Słyszałem dużo złego o 7 edycyjnych elfach na początku 8 edycji, ale nie miałem "przyjemności" zagrać z nimi :P
Mengile nie były de exclusive to tak zupełnie poza tym wszystkim.

Zanim cos napiszesz. Pomyśl?

Ja juz tyyyyyle złego słyszałem.......
Edit: szkoda Rince ;) ale dobrze ze grasz!

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Druchii pisze:Oczywiscie Slayer. Ty wiesz wszystko, bo w koncu jest Ciebie pełno w każdym temacie.
Slayer Zabójców pisze:
Ciara pisze:Nie wiem czy w 8 ale w 7 chyba była pojebana? Pendant, maszyny, mengile i tak dalej? Wtedy zaczynałem grać to też się mogę mylić.
Słyszałem dużo złego o 7 edycyjnych elfach na początku 8 edycji, ale nie miałem "przyjemności" zagrać z nimi :P

Ja juz tyyyyyle złego słyszałem.......
Wyluzuj, napisałem tylko, że słyszałem jakie to DE były OP(razem z demonami i wampirami w top 3 były bodajże) na początku 8 edycji i tyle :P Co cię tak bardzo ukłuło w serduszko ponieważ nie rozumiem? Z własnego doświadczenia wypowiadałem się na temat 8-edycyjnego podręcznika ponieważ tylko z nim miałem styczność :) Nawet nie wspomniałem słowem o żadnych mengilach.
Pisząc posta raczej staram się myśleć nad jego treścią, widać, że ty wolisz kierować się emocjami :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Mnie nic nie kłuje w serduszko.
Mengile faktycznie wspomniał Ciara, moj błąd.
Śmieszą mnie posty ludzi którzy nie maja o czymś pojęcia a tyyyyyyyle słyszeli.
I piszą cos o czym nie maja bladego pojęcia.
Sieją defetyzm.
De NIGDY nie były dominującą armia.
Buźka! Eot

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Druchii pisze:Mnie nic nie kłuje w serduszko.
Mengile faktycznie wspomniał Ciara, moj błąd.
Śmieszą mnie posty ludzi którzy nie maja o czymś pojęcia a tyyyyyyyle słyszeli.
I piszą cos o czym nie maja bladego pojęcia.
Sieją defetyzm.
De NIGDY nie były dominującą armia.
Buźka! Eot
Ja tylko wspomniałem, że w 8 edycji były samograjem, a nie dominującym bookiem (moim zdaniem) a na 7 edycyjnym podręczniku "podobno" były w top 3 razem z wąpierzami i demonami. Tyle.
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Druchii pisze:Oczywiscie Slayer. Ty wiesz wszystko, bo w koncu jest Ciebie pełno w każdym temacie.
Slayer Zabójców pisze:
w sumie dobra rada. Mozna pomyslec zanim sie napisze, ze armia z hotekiem, pokiem, daggerem dorabiajacym kpsci, shade'ami, hydrami i mengilami nie byla samograjem. Nie jest to zupelnie prawda, bo byla latwiejsza do gry niz demony w 7 ed, ale napisac mozna. Mozna tez pomyslec o tym jak bylo

takze mengile tylko w de byly specialem a w innych armiach rarem, wiec powiedzenie, ze nie byly exclusivem jest mocnym naduzyciem

w 8 byli pegazisci, cloak i warlocy i to juz by wystarczylo, ale to byl dopiero poczatek booka.

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Super, Shino, powspominajmy jakie to spektakularne sukcesy masterowe święciła ta armia....
Skoro była tak łatwa do prowadzania to trzeba było w nią wsiadać i bezczelnie wygrywać...
Przeciez ta "dyskusja" nie ma sensu...
;)

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Problem polega na tym, że tak naprawdę nie ma tutaj z kim dyskutować :)
Obrazek

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Na tą chwiile jest lepiej niz było. Cały czas męczy mnie ten Cultgate . Ogranicza strasznie tworzenie rozpisek
Obrazek

Awatar użytkownika
Klaudel
Falubaz

Post autor: Klaudel »

Nom, jeszcze jedna-dwie jednostki by dostaly Cult of costam i nie daloby sie juz mono-kultowych armii skladac.
Jest duzo fajnych zlozen. Pare przedmiotow magicznych jest do poprawy, kultystka no i oczywiscie core'y.
Ale ogolnie jest ok.
We can't stop here. This is bat country.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Druchii pisze:Super, Shino, powspominajmy jakie to spektakularne sukcesy masterowe święciła ta armia....
Skoro była tak łatwa do prowadzania to trzeba było w nią wsiadać i bezczelnie wygrywać...
Przeciez ta "dyskusja" nie ma sensu...
;)
w sensie negujesz tego, ze miala oraz, ze cala sekcja ograniczajaca strzelania w polskim bp postala ze wzgledu na kusze de czy chodzi Ci o cos innego?

bo probjesz uzyc jakichs dziwnych argumentow nie uzywajac argumentow, co rzeczywiscie powoduje, iz "dyskusja" nie dziala

Awatar użytkownika
Tapio
Mudżahedin

Faktycznie jest parę złożen które warto przetestować. Dziś na warsztat idą u mnie tancerki i kapłanka w hordzie.

Magiczna Master cosmo na dinozaurze
Kapłanka bsb

Włócznie koło 30 academy
3xDR*5
Altar
30 tancerek z ap
10 cokow +1 atak
8 cokow
Warlocki

Irytuje mnie strasznie koszt Hero walczących Prince na mantysi to ponad 600 czyli tyle co klocek kawy na full wypasie lub 25 elitarnej piechoty. Można by było to poprawić trochę.

Kulty zaś totalnie zniszczone. Chcąc grać nabh muszę zrezygnować z raidersow praktycznie a odginanie specjalem zawsze mnie odrzucalo jako strata punktów.
Triclinium Thoruniensis

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Czarka bez itemow?
Obrazek

Awatar użytkownika
Tapio
Mudżahedin