DE 2.0 newsy
Moderator: Yudokuno
Re: DE 2.0 newsy
Nie ma to jak wylewanie lez nad armia sprzed x lat 

Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Tak, ponieważ nie ma to jak powspominać sobie starych dobrych czasów, kiedy gobliny był większe, elfy mniej zdradliwe a pralki nie psuły się tak często 

- Slayer Zabójców
- Masakrator
Widocznie wiem więcej od ciebie elfikuDruchii pisze:Przestań pierdolic slayer bo ewidetnie nie wiesz o czym piszesz.

Ogolnie, to najbardziej podoba mi sie potencjalna szybkosc nowych DE. Mozna zlozyc naprawde mobilna rozpiske. Zastanawiam sie tylko, czy wystarczy jej sily przebicia. Mantikory lot 18, klocek piechoty z movem 7, whichcraft, warlocki. Wyglada to klawo. Ale ja niestety zdradzilem zdradzieckie elfy i wzialem sie za szczurki 

Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
Oczywiscie Slayer. Ty wiesz wszystko, bo w koncu jest Ciebie pełno w każdym temacie.
A moj komentarz bazowałem głównie na tym
Zanim cos napiszesz. Pomyśl?
Ja juz tyyyyyle złego słyszałem.......
Edit: szkoda Rince
ale dobrze ze grasz!
A moj komentarz bazowałem głównie na tym
Mengile nie były de exclusive to tak zupełnie poza tym wszystkim.Slayer Zabójców pisze:Słyszałem dużo złego o 7 edycyjnych elfach na początku 8 edycji, ale nie miałem "przyjemności" zagrać z nimiCiara pisze:Nie wiem czy w 8 ale w 7 chyba była pojebana? Pendant, maszyny, mengile i tak dalej? Wtedy zaczynałem grać to też się mogę mylić.
Edit: szkoda Rince

- Slayer Zabójców
- Masakrator
Wyluzuj, napisałem tylko, że słyszałem jakie to DE były OP(razem z demonami i wampirami w top 3 były bodajże) na początku 8 edycji i tyleDruchii pisze:Oczywiscie Slayer. Ty wiesz wszystko, bo w koncu jest Ciebie pełno w każdym temacie.
A moj komentarz bazowałem głównie na tymMengile nie były de exclusive to tak zupełnie poza tym wszystkim.Slayer Zabójców pisze:Słyszałem dużo złego o 7 edycyjnych elfach na początku 8 edycji, ale nie miałem "przyjemności" zagrać z nimiCiara pisze:Nie wiem czy w 8 ale w 7 chyba była pojebana? Pendant, maszyny, mengile i tak dalej? Wtedy zaczynałem grać to też się mogę mylić.

Pisząc posta raczej staram się myśleć nad jego treścią, widać, że ty wolisz kierować się emocjami

Mnie nic nie kłuje w serduszko.
Mengile faktycznie wspomniał Ciara, moj błąd.
Śmieszą mnie posty ludzi którzy nie maja o czymś pojęcia a tyyyyyyyle słyszeli.
I piszą cos o czym nie maja bladego pojęcia.
Sieją defetyzm.
De NIGDY nie były dominującą armia.
Buźka! Eot
Sieją defetyzm.
Buźka! Eot
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Ja tylko wspomniałem, że w 8 edycji były samograjem, a nie dominującym bookiem (moim zdaniem) a na 7 edycyjnym podręczniku "podobno" były w top 3 razem z wąpierzami i demonami. Tyle.Druchii pisze:Mnie nic nie kłuje w serduszko.
Sieją defetyzm.
Buźka! Eot

w sumie dobra rada. Mozna pomyslec zanim sie napisze, ze armia z hotekiem, pokiem, daggerem dorabiajacym kpsci, shade'ami, hydrami i mengilami nie byla samograjem. Nie jest to zupelnie prawda, bo byla latwiejsza do gry niz demony w 7 ed, ale napisac mozna. Mozna tez pomyslec o tym jak byloDruchii pisze:Oczywiscie Slayer. Ty wiesz wszystko, bo w koncu jest Ciebie pełno w każdym temacie.
A moj komentarz bazowałem głównie na tymMengile nie były de exclusive to tak zupełnie poza tym wszystkim.Slayer Zabójców pisze:Słyszałem dużo złego o 7 edycyjnych elfach na początku 8 edycji, ale nie miałem "przyjemności" zagrać z nimiCiara pisze:Nie wiem czy w 8 ale w 7 chyba była pojebana? Pendant, maszyny, mengile i tak dalej? Wtedy zaczynałem grać to też się mogę mylić.Zanim cos napiszesz. Pomyśl?
takze mengile tylko w de byly specialem a w innych armiach rarem, wiec powiedzenie, ze nie byly exclusivem jest mocnym naduzyciem
w 8 byli pegazisci, cloak i warlocy i to juz by wystarczylo, ale to byl dopiero poczatek booka.
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Problem polega na tym, że tak naprawdę nie ma tutaj z kim dyskutować 

Nom, jeszcze jedna-dwie jednostki by dostaly Cult of costam i nie daloby sie juz mono-kultowych armii skladac.
Jest duzo fajnych zlozen. Pare przedmiotow magicznych jest do poprawy, kultystka no i oczywiscie core'y.
Ale ogolnie jest ok.
Jest duzo fajnych zlozen. Pare przedmiotow magicznych jest do poprawy, kultystka no i oczywiscie core'y.
Ale ogolnie jest ok.
We can't stop here. This is bat country.
w sensie negujesz tego, ze miala oraz, ze cala sekcja ograniczajaca strzelania w polskim bp postala ze wzgledu na kusze de czy chodzi Ci o cos innego?Druchii pisze:Super, Shino, powspominajmy jakie to spektakularne sukcesy masterowe święciła ta armia....
Skoro była tak łatwa do prowadzania to trzeba było w nią wsiadać i bezczelnie wygrywać...
Przeciez ta "dyskusja" nie ma sensu...
bo probjesz uzyc jakichs dziwnych argumentow nie uzywajac argumentow, co rzeczywiscie powoduje, iz "dyskusja" nie dziala
Faktycznie jest parę złożen które warto przetestować. Dziś na warsztat idą u mnie tancerki i kapłanka w hordzie.
Magiczna Master cosmo na dinozaurze
Kapłanka bsb
Włócznie koło 30 academy
3xDR*5
Altar
30 tancerek z ap
10 cokow +1 atak
8 cokow
Warlocki
Irytuje mnie strasznie koszt Hero walczących Prince na mantysi to ponad 600 czyli tyle co klocek kawy na full wypasie lub 25 elitarnej piechoty. Można by było to poprawić trochę.
Kulty zaś totalnie zniszczone. Chcąc grać nabh muszę zrezygnować z raidersow praktycznie a odginanie specjalem zawsze mnie odrzucalo jako strata punktów.
Magiczna Master cosmo na dinozaurze
Kapłanka bsb
Włócznie koło 30 academy
3xDR*5
Altar
30 tancerek z ap
10 cokow +1 atak
8 cokow
Warlocki
Irytuje mnie strasznie koszt Hero walczących Prince na mantysi to ponad 600 czyli tyle co klocek kawy na full wypasie lub 25 elitarnej piechoty. Można by było to poprawić trochę.
Kulty zaś totalnie zniszczone. Chcąc grać nabh muszę zrezygnować z raidersow praktycznie a odginanie specjalem zawsze mnie odrzucalo jako strata punktów.
Triclinium Thoruniensis