vocal - 24.12 - Galrauch, smok chaosu

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
GreatJester
Chuck Norris

Re: vocal - blog malarski (up- 11.07 - skończony mag imperialny)

Post autor: GreatJester »

Bardzo ładne, samego modelu nie lubię, ale to nie twoja wina :wink:
Vega, masz super wzrok! Gratulować!

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

człowiek sie usamodzielnił na nowym lokum więc można wreszcie wrócić do figurek:)
udało mi się również zrobić stół do gry w swoim szczurzym klimacie oraz parę terenów do niego tylko mi fotki nie wyszły to będzie kiedyśtam:D do zdjęć czeka również zrobiony z pół roku temu zamek przejęty przez szczury;]

ale jako że szczurki wyszły to trzeba parę konwersji zrobić żeby dało się wszystkim pograć:P w drodze do mnie jest też furmanka szczurza;]

abominacja:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

oraz warlord na palaquinie;] kupa cięcia i dopasowywania, nie podejrzewałem że tyle to zajmie ale z rezultatu jestem całkiem zadowolony.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

i coś na koniec, zrobiłem użytek ze zbyt dużej ilości warpfirerów, mała konwersja:P z drugiego obsługanta będzie mortar:P
Obrazek

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Hmm, Abominacja kojarzy mi się Nurglem.
Mógłbyś dodać jakieś skaveńskie detale. Może jakieś szczury spojone bokami z korpusem tego robala, jakieś kółka albo korpus szczurogra (albo giganta, bo szczurogra mógłby być za mały, ale może dwa takie zrośnięte bokami dały by radę) nad tą paszczą.
:)

"Warlord na palaquinie" świetny, zarówno pomysł jak i wykonanie. Wielkie =D> . Szczególnie że to dłubanie w metalu =D> =D> =D>

A ta machina na koniec to ma być wg PL Army Booka "Oprawca" z klanu Skryre? Pomysł fajny, choć patrząc na to jak zrobiłeś "warlorda na palaquinie" uznaję to za pójście na łatwiznę ;)

Lenart
Falubaz

Post autor: Lenart »

Warlord bardzo bardzo fajny!!!, ale abominacja to porażka, nie ze względu na wykonanie, zrobiona super, pozazdrościć umiejętności, ale kompletnie nie przypomina to abominacji z opisów w podręczniku.
to zależy od gustu, mi się nie podoba.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

do jaskiniowych szczurów taki ujarzmiony (karmiony:P) robal w sam raz;] ale macie rację, dorzucę mu chyba swarma wyłażącego z boku;] z tabelką rezurekcji będzie grało. z tułowiami RO próbowałem, niestety beznadziejnie wyglądało:) nie chciałem żeby to przypominało abominacji podręcznikowej która jest moim zdaniem totalną porażką, wymagającą wlania opakowania kropelki do pudełka ze szczurzymi bitsami:/

jeszcze w robocie jest warlord na ratogrze, koncepcja i bitsy są, teraz posklejać to jeszcze.. ale póki co mam ochotę na malowanie, co za dużo rzeźbienia to niezdrowo:P

ps. miałem wizję wepon teama jako cos podobnego do archiwalnego chaosdwarfickiego whirlwinda. ale po takiej robocie z warlordem i abominacją gdzieś już trzeba było czasu oszczędzić:P
ale dostanie jeszcze jakiś plecak żeby mu rura z dawnego flamera nie wisiała.
Ostatnio zmieniony 26 gru 2009, o 12:44 przez vocal, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Sama abominacja nie jest wcale az taka zla, jedyne co mi sie srednio podoba, ze jest taka mala...

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Post autor: Cosmo »

Szacunek vocal. Miales zajebiste konwersje zawsze i widze ze nie spuszczasz z tonu :) Wedlug mnie Abominacja w klimacie Diuny wyjebka. Sam nad czyms podonym myslalem, ale nie umialem dobrac szczurzego elementu. Bedzie tylko problem z podstawka obawiam sie - 50x50..
Wykonanie Warlorda pro i bardzo ladne bitzy dobrane <ok>

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

No ta abominacja mogłaby być tyć większa, ale za to lord wymiata. No i musi troszkę ważyć, gdyż większość z metalu, co bardzo lubię ;)

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

cieszę się że warlord się podoba;]

abominacja jest wystarczająco wielka, jak skonczę to poleci fotka w kontekście z regimentami:)

podstawka to kwestia dogrania z przeciwnikiem, grunt to wygląd armii, nie?;)

swarmik wyłażący z boku zrobiony, dodaje szczurzowatości:D
masakra z tym warlordem jeszcze będzie, pomaluję to w kawałkach bo inaczej nihuhu, potem sklejenie w kupę, doklejenie GS gdzie trzeba i domalowanie:/ nie wiem też jak będzie wyglądał transport tego, zajmie chyba tyle miejsca co stary dzwon:P

tomasso
Mudżahedin

Post autor: tomasso »

Świetny warlord. =D> Bardzo mi się podoba.
Abominacja też niczego sobie... ale niezbyt pasuje do abominacji. ;P Gdybyś nazwał ją inaczej ;).

Awatar użytkownika
loler
Wodzirej

Post autor: loler »

mi się wszystko podoba. Ze zniecierpliwieniem czekam na malowanie;)

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

mi się wszystko podoba. Ze zniecierpliwieniem czekam na malowanie;)
+1 :)
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

Na upartego mozna zrobic na podstawce z kamienia wznoszacego sie pod kątem - to zwiekszy powierzchnię nośną dla robaka. całkiem ciekawy wyszedł =D>

Awatar użytkownika
wru
Chuck Norris

Post autor: wru »

Spoko ci wyszedł. Jest nawet w klimacie tego zmutowanego potwora, któryjest w tle na okładce nowego booka skavenów.
Come crawling faster, obey your Master...

Awatar użytkownika
Niko
Oszukista

Post autor: Niko »

no dalej dalej... maluj tego lorda :D jest swietny, jedna z fajniejszych rzeczy jakie ostatnio widzialem :)

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Lord zaje..isty. Abominacja też zaje..ista ale jak już było wyżej pisane mało skaveńska, bardzo nurglowa ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

hehe lord już w malowaniu;]

od nurgla do mouldera czy pestilensa bardzo niedaleko więc skojarzenia sa poprawne;]
do tego tak jak wcześniej pisałem - bestyjka miała pasować do schematu i klimatu armii. jakby to była armia pustynna to by było coś skorpionowatego czy słoniowego, jak skryrowa to by było mechaniczne... jest że jest jaskiniowa to jest jakie jest;)
choć może poganiacz z batem na podstawce by dużo dał (stary poganiacz, z batem nad głową)?

Awatar użytkownika
Niko
Oszukista

Post autor: Niko »

poganiacz to moze nie ale te szczury "wysypujace" sie z niego mysle ze sporo by wniosly...

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Najbardziej wlasnie abominacji brakuje jakis skavenskich elementow. Wrzuc fote z tymi szczurami wysypujacymi sie z niego ;)

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

cuś nowego się urodziło, bez podstawek jeszcze, najpierw musze zrobić parę przymiarek;]

Obrazek

Obrazek

i inne widoczki;)

http://picasaweb.google.pl/vocart/NEWS# ... 9193304594
http://picasaweb.google.pl/vocart/NEWS# ... 1102017506

ODPOWIEDZ