Bazyliszek - Czas Trolla WYNIKI str. 68
Re: Bazyliszek - Czas Trolla WYNIKI str. 63
To też - bo w niektórych sytuacjach ustawiały gre w którejś tam turze.
Dębek pomimo iż na papierze wypadał średnio to sie okazał pradopodobnie najlepszym bazylem który pomagał niemiłosiernie w każdej bitwie.
Dębek pomimo iż na papierze wypadał średnio to sie okazał pradopodobnie najlepszym bazylem który pomagał niemiłosiernie w każdej bitwie.
Dębek pomimo iż na papierze wypadał średnio
chyba twoim
Nie wiem o co jest dyskusja? To jest pierwszy zestaw ciec a wy juz sobie zyly tniecie. Wedlug mnie dobrze chlopaki zaczeli bo chyba lepiej ciecia luzowac niz dodawac je na chybil trafil. Potem sie okaze ze w sumie ciecia beda prawie takie same jak rok temu tylko ze niektore armie dostana boosty.
Nikt sobie żył nie tnie, chodzi tylko o to, by rozważnie cięcia robić i żeby nie zostawić zwarzywionych armii (tak jak teraz danonki).
Jankiel pisze: Allstars w ch... Cały jeden reprezentant, który nie umie zmierzyć 12" od bsb, specjalista od rzucania kostkami i kręcenia o tym filmów, człowiek, który próbował się wcisnąć do repy grając każdą armią po kolei (ale wszystkimi obsysał), kolejny, który cały rok nie grał i ostatni, który zamiast ćwiczyć skilla, to podbudowuje ego politykowaniem na LL. Nie da się wygrać.
Mała tabelka z punktami z bitew (ilość armii, średnia) w 4 wariantach:
- bez modyfikacji
- po odrzuceniu 1 skrajnej (z obu stron)
- po odrzuceniu 2
- po odrzuceniu 3
armia___normalnie_____opcja -1_____opcja -2______opcja -3
BOC____2__46,50
BRE____6__55,50_____4__56,75
CHD____1__50,00
DE_____10__50,22_____8__52,00____6__50,00_____4__48,50
DF_____12__44,42____10__45,00____8__44,75_____6__45,33
DOC____8__51,38_____6__51,83_____4__53,00
EMP____8__47,25_____6__46,17_____4__45,75
HE_____9__50,22_____7__48,00_____5__48,00
LIZ_____7__57,71_____5__64,40
OG_____7__42,43_____5__42,00
OK_____3__48,33
SK_____13_52,15_____11_54,91_____9__55,67_____7__56,29
TK_____4__60,50
VC_____10_52,70_____8__51,50_____6__51,33_____4__52,00
WE____12__41,83____10__40,50_____8__40,88_____6__40,83
WOC___14_52,86_____12__53,58____10_53,90_____8__55,00
Suma__126_49,90____92__50,14____60_49,47______35_50,09
Generalnie chodziło o to, żeby pokazać wyniki po odrzuceniu skrajnych wyników (over- i underperformance). Porównanie do punktów z bitew (tylko), bo IMHO łatwiej się interpretuje (średnio było do uzyskania 50 punktów i lepiej widać odchyłki niż wg miejsc ).
Jak widać odchylone w górę są TK (mała próba) i LIZ (nawet po odrzuceniu skrajnych). BRE i SK mają się całkiem dobrze. Zauważalnie poniżej są w zasadzie tylko WE. OG też nie wypadło zbyt różowo (sic!). EMP i DF wypadły dość słabo, ale odchylenie nie jest znaczące. Reszta wypadła przedziale +/-10% od średniej (EMP i DF w zasadzie są na dolnej granicy tego przedziału).
PS. Sorry za formę tabelki, ale nie chciało mi się szukać ftp do wrzucenia pliku
- bez modyfikacji
- po odrzuceniu 1 skrajnej (z obu stron)
- po odrzuceniu 2
- po odrzuceniu 3
armia___normalnie_____opcja -1_____opcja -2______opcja -3
BOC____2__46,50
BRE____6__55,50_____4__56,75
CHD____1__50,00
DE_____10__50,22_____8__52,00____6__50,00_____4__48,50
DF_____12__44,42____10__45,00____8__44,75_____6__45,33
DOC____8__51,38_____6__51,83_____4__53,00
EMP____8__47,25_____6__46,17_____4__45,75
HE_____9__50,22_____7__48,00_____5__48,00
LIZ_____7__57,71_____5__64,40
OG_____7__42,43_____5__42,00
OK_____3__48,33
SK_____13_52,15_____11_54,91_____9__55,67_____7__56,29
TK_____4__60,50
VC_____10_52,70_____8__51,50_____6__51,33_____4__52,00
WE____12__41,83____10__40,50_____8__40,88_____6__40,83
WOC___14_52,86_____12__53,58____10_53,90_____8__55,00
Suma__126_49,90____92__50,14____60_49,47______35_50,09
Generalnie chodziło o to, żeby pokazać wyniki po odrzuceniu skrajnych wyników (over- i underperformance). Porównanie do punktów z bitew (tylko), bo IMHO łatwiej się interpretuje (średnio było do uzyskania 50 punktów i lepiej widać odchyłki niż wg miejsc ).
Jak widać odchylone w górę są TK (mała próba) i LIZ (nawet po odrzuceniu skrajnych). BRE i SK mają się całkiem dobrze. Zauważalnie poniżej są w zasadzie tylko WE. OG też nie wypadło zbyt różowo (sic!). EMP i DF wypadły dość słabo, ale odchylenie nie jest znaczące. Reszta wypadła przedziale +/-10% od średniej (EMP i DF w zasadzie są na dolnej granicy tego przedziału).
PS. Sorry za formę tabelki, ale nie chciało mi się szukać ftp do wrzucenia pliku
w sumie to wyniki "normalnie" mało różnią się od tych w różnych opcjach.
Wystarczy usunąć osoby które nie dograły wszystkich bitew (tak jak ten LIZ który mocna zaniża wynik) by mieć sensowne wyniki (coś pomiędzy normalnie a opcja-1).
Wystarczy usunąć osoby które nie dograły wszystkich bitew (tak jak ten LIZ który mocna zaniża wynik) by mieć sensowne wyniki (coś pomiędzy normalnie a opcja-1).
Uhm. Sugeruje to (porównanie opcji 0/-1 z -2/-3), że poziom w ramach grupy był dość równy. Tu np. trzy tezy robocze ad WE:Asassello pisze:w sumie to wyniki "normalnie" mało różnią się od tych w różnych opcjach.
1. Typowy gracz / większość graczy WE to "leszcze" (nie wkurzać się - celowa prowokacja )
2. Nastąpił taki splot okoliczności, że na 60 paringów wszystkie były do d..., a przeciętne rzuty (tysiące przy takiej liczbie bitew) miały istotne statystycznie niekorzystne odchylenie od średniej...
3. WE "mają pod górkę".
Pytanie co ma większy sens?
PS.1 Oczywiście przeciwstawne tezy można postawić np. wobec lizaków - mistrze / szlifowane kostki / "mają z górki"
PS.2 Jakby wielkość próbki szła w setki to wszystko to byłoby bardziej wiarygodne, więc trzeba zacząć kumulować wyniki turniejowe.
Tezę nr 2 można chyba odrzucić, przy ok 12 graczach daje to 72 bity.
Nie chce mi się dokładnie sprawdzać, ale wnioskowałbym, że ogólnie gracze WE zagrali bitwy z ok. połową osób jakie były w ogóle na turnieju.
Szanse, że większość tych paringów była słaba lub że w większości bitew kości były niestatyczne jest bliska 0,000
Nie chce mi się dokładnie sprawdzać, ale wnioskowałbym, że ogólnie gracze WE zagrali bitwy z ok. połową osób jakie były w ogóle na turnieju.
Szanse, że większość tych paringów była słaba lub że w większości bitew kości były niestatyczne jest bliska 0,000
Otóż toAsassello pisze:Tezę nr 2 można chyba odrzucić, przy ok 12 graczach daje to 72 bity.
Moja relacja:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=167&t=34143
Już całe foty wrzucę za jakieś 2h
Chciałbym jeszcze poruszyć sprawę przyznawania nagrody hobbysty. Zaznaczam, że w żadnym wypadku nie mam żalu czy obiekcji, że nie wygrałem, ale taki system wyboru promuje kolesiostwo oraz kto więcej ew. osób namówił na głosowanie. Nawet gdyby przyszła obca osoba z wyjebaną i zdecydowania najładniejszą armią to i tak by nie wygrała, mimo że niszczyłaby system. Armię najładniejszą powinno wybierać 3 lub 5 osobowe jury, które ofc zna się na rzeczy. IMO do poprawy.
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=167&t=34143
Już całe foty wrzucę za jakieś 2h
Chciałbym jeszcze poruszyć sprawę przyznawania nagrody hobbysty. Zaznaczam, że w żadnym wypadku nie mam żalu czy obiekcji, że nie wygrałem, ale taki system wyboru promuje kolesiostwo oraz kto więcej ew. osób namówił na głosowanie. Nawet gdyby przyszła obca osoba z wyjebaną i zdecydowania najładniejszą armią to i tak by nie wygrała, mimo że niszczyłaby system. Armię najładniejszą powinno wybierać 3 lub 5 osobowe jury, które ofc zna się na rzeczy. IMO do poprawy.
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
IMO jeden z fajniejszych systemów jakie wymyślono. Nie tylko wynik jest niezależny od specyfiki gustu jednej jednostki, ale również nie wygrała armia Pasiaka Dodatkowo armia Bombaja jest na prawdę na baaaardzo wysokim poziomie. Fakt, który jest do poprawy to powinno się więcej osób zachęcić do oceny. Ja osobiście nie głosowałem nie wiedząc gdzie i kto zbiera głosy. Kolejną rzeczą do poprawy mogłoby być wstępne wybranie paru armii, które byłyby niejako polecone przez głównego sędziego hobbystycznego do oceny. Coby ludzie wiedzieli na co zwrócić uwagę, tak samo system wybierania najlepszego bazyliszka.
Furion pisze:No, becouse no.@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Przez obsuwy czasowe wybór najładniejszej armii najwięcej chyba ucierpiał.Golonka pisze:IMO jeden z fajniejszych systemów jakie wymyślono. Nie tylko wynik jest niezależny od specyfiki gustu jednej jednostki, ale również nie wygrała armia Pasiaka Dodatkowo armia Bombaja jest na prawdę na baaaardzo wysokim poziomie. Fakt, który jest do poprawy to powinno się więcej osób zachęcić do oceny. Ja osobiście nie głosowałem nie wiedząc gdzie i kto zbiera głosy. Kolejną rzeczą do poprawy mogłoby być wstępne wybranie paru armii, które byłyby niejako polecone przez głównego sędziego hobbystycznego do oceny. Coby ludzie wiedzieli na co zwrócić uwagę, tak samo system wybierania najlepszego bazyliszka.
Plan był taki, że po pierwsze bitwie armie wybrane przez Blessa są prezentowane na pierwszych stołach i każdy może sobie na nie głosować.
W praktyce ocena ta przesunęła na "po trzeciej bitwie" czyli "tuż przed browarem" a wybrane armie były prezentowane na ostatnim stole.
Jest to na pewno element do poprawy.
Ja osobiście poszedłem już do knajpy, nie chciało mi się czekać aż się armie rozstawią.
Co do zarzutu kolesiostwa, to wydaje mi się że przy 100 osób oceniających ciężko by było zebrać na tyle dużą grupę znajomych by bez problemu wygrać hobbystę. Poza tym tytuł ten nie jest chyba aż tak istotny, więc ludzie mogliby się zacząć zachowywać poważnie, a nie kombinować by ich kumpel zgarnął tego boxa więcej. A głosowanie powinno być obowiązkowe dla każdego na turnieju.
Wielkie dzięki! Tamtych z Picassa nie mogłem nawet obejrzeć.
Mój raport:
Rozpa:
1 Archmage @ 345.0 Pts
General; Magic Level 4; Lore of Light
Loremasters Cloak [40.0]
Ironcurse Icon [5.0]
Annulian Crystal [40.0]
1 Mage @ 185.0 Pts
Magic Level 2; Lore of Light
Sigil of Asuryan [40.0]
Gem of Courage [10.0]
1 * Noble @ 174.0 Pts
Lore of Light; Great Weapon; Dragon Armour; Battle Standard
Radiant Gem of Hoeth [45.0]
Charmed Shield [5.0]
25 First Archers @ 300.0 Pts
Standard Bearer; Musician
Banner of Eternal Flame [10.0]
10 Archers @ 115.0 Pts
Musician
10 Archers @ 115.0 Pts
Musician
10 Spear Elves @ 95.0 Pts
Musician
22 White Lions @ 440.0 Pts
Standard; Musician
Banner of Sorcery [50.0]
1 Guardian @ [27.0] Pts
Amulet of Light [15.0]
21 White Lions @ 321.0 Pts
Musician
20 White Lions @ 306.0 Pts
Musician
1 Great Eagle @ 50.0 Pts
1 Great Eagle @ 50.0 Pts
1 bitwa vs Liz Crusa
assus, slann heaven ward 2+ cały lore dodatkowa kostka, skinek scroll, skinek cube, 2xkowboje, 3x10 skinki skirmish, cohorta 15, cohorta 25+3 kroxy, 3x10 kameleonów, 2x3 terki, 3 salki
Postanowiłem przetestować jak mam moją rozpą z dobrymi lizakami, więc wyzwałem Crusa na challange. Całą bitwę zdeterminowała niezdana panika na arcymagu, przez co uciekłem nim na drugi konic stołu, z daleka od moich głównych sił. I w ten sposób gra z "wygrać z lizakami" zamieniła się w "uratować arcymaga" Crus poleciał wszystkim na biednych 20 WL, na szczęście miał pechowe rzuty na salkach, dodatkowo wrzuciłem na nie net of amyntok. W końcu udało mi się uratować arcy, choć były momenty, w których miałem ciepło. Niestety, 20 WL zostało bezlitośnie rozstrzelanych przez 60 skinków, 3 salki i 6 terków. Za to sprawdził się asus, który sam pogonił 25 skinków z 3 kroxami, a moim łukom udało się posypać asusa Crusa. Ostatecznie wygrałem 14. Szkoda tylko, że w małych punktach Dostaliśmy jednak po 3 karniaki za oddanie wyników 5 min po czsie
10:10
2 bitwa vs krasie
coach, runelord 2xniszczarka, lord na tarczy, bsb, 30 hamków, 30 longów, 14 kusz, 2xklopa, 2xdziało, organki
Myślałem, że się zabije. Cieżko wymęczony remis z Crusem, myślę sobie trafię jakiś fajny paring i się odbije, a tu jeb, krasie Na moje szczęście przeciwnik zrobił duży błąd i wystawił organki zbyt daleko, dzieki czemu zdjąłem je w 1 turze z łuków Stwierdziłem, że jak już mi się to udało, to nie ma co, trzeba lecieć do przodu. No i zaczeła się loteria, kto będzie lepiej rzucał, on na klopy, czy ja na AS i LoS. Lepiej rzucałem ja, dodatkowo udało mi sie wpuścić asussa i 2 orły w obie klopy w 3 turze, co mi sporo pomogło. Od 4 tury WL rozpoczeli powolne rozkręcanie klocków krasi. Bardzo pomógł mi WS 10 i -1 do hita. W 6 turze ściąłem ostatnią brodę na polu bitwy
20:0
3 bitwa vs bretka Jagala
asus, lord klepacz, mała czarka, bsb, kowboj, 10 łuków, 2x9 realmów, 3x3 pegazy, 6 gralli, 2 trebki
Gre ustawił ogromny domek na środku stołu. Władowałem się tam dużymi łukami z wszystkimi herosami, otoczyłem go WL i zacząłem metodycznie dziesiątkować go z magii. Przeciwnik nie miał wyboru, musiał uciec w CC przed magią. Okazalo się jednak, że realmi niezbyt dobrze radzą sobie z WL trafiając ich na 6+, grale na 5+ nawet dawali radę Asus zjadł trebka, drugi sam się wysadził. Lord zszedł z banismentu, pegazy w walce lub z banishmentu.
4 bitwa vs imperium Manfreda (zajął 2 miejsce)
coach, mag lord shadow przenoszenie kości, mag fire niszczarka, 2xkowboje na pegazach, bsb, 2x30 halabard, 30 flagusów, 15 swordmanów, 2xdetka, 3xdziała, 2xmortary
Wiedzialem że będzie ciężko. 4 hity na mortarach w pierwszych 2 turach tylko mnie w tym utwierdziły. Puściłem jednych WL daleką flanką, a resztą czekałem w połowie stołu na okazje do ataku. Jednych WL puściłem na przynętę, żeby wyciągnąć coacha i jedne halabardy. Niestety, rzut 1,2 na ucieczkę i 5,6 na pogoń spowodowały stratę 20 WL i dużych łuków. Udało mi się jednak flankującymi WL zabić duże halabardy oraz flagusów. Pozabijałem też wszystkie działa. Wygrałbym 11:9, ale postanowiłem sobie wysadzić arcymaga na jakimś kompletnie z dupy czarze.
9:11
5 bitwa vs WoCh Świętej Barbary
Troll, lord klepacz na dysku, mag na dysku, BSB, mag, 2xfast, 20 Warriorów, 8 kawy, hellka, 2 shriny
Barbara zagrał agresywnie, poleciał wszystkim do przodu i skasował mi połowę WL z treason of tzhentch. Nie udało miu się jednak zdać rampage na helce, dzięki czemu nie strzelił. W mojej turze WL z brioną wdupili się w 8 kawy z 2 herosami, dostali -1 do hita i wyrżneli cały oddział w 1 turę. Na flance WL dzielnie rozkręcali lorda na dysku, a assus unieszkodliwił helkę. Barbara poddał grę po tym, jak dostał na warriorów z 3 stron łącznie 50 WL
Generalnie jestem bardzo zadowolony z rozpy, pomimo 3 ciężkich paringów dałem radę wyciągnąć dobre wyniki. No i oczywiście 3 miejsce cieszy (2 miejsce z bitew!!!)
Rozpa:
1 Archmage @ 345.0 Pts
General; Magic Level 4; Lore of Light
Loremasters Cloak [40.0]
Ironcurse Icon [5.0]
Annulian Crystal [40.0]
1 Mage @ 185.0 Pts
Magic Level 2; Lore of Light
Sigil of Asuryan [40.0]
Gem of Courage [10.0]
1 * Noble @ 174.0 Pts
Lore of Light; Great Weapon; Dragon Armour; Battle Standard
Radiant Gem of Hoeth [45.0]
Charmed Shield [5.0]
25 First Archers @ 300.0 Pts
Standard Bearer; Musician
Banner of Eternal Flame [10.0]
10 Archers @ 115.0 Pts
Musician
10 Archers @ 115.0 Pts
Musician
10 Spear Elves @ 95.0 Pts
Musician
22 White Lions @ 440.0 Pts
Standard; Musician
Banner of Sorcery [50.0]
1 Guardian @ [27.0] Pts
Amulet of Light [15.0]
21 White Lions @ 321.0 Pts
Musician
20 White Lions @ 306.0 Pts
Musician
1 Great Eagle @ 50.0 Pts
1 Great Eagle @ 50.0 Pts
1 bitwa vs Liz Crusa
assus, slann heaven ward 2+ cały lore dodatkowa kostka, skinek scroll, skinek cube, 2xkowboje, 3x10 skinki skirmish, cohorta 15, cohorta 25+3 kroxy, 3x10 kameleonów, 2x3 terki, 3 salki
Postanowiłem przetestować jak mam moją rozpą z dobrymi lizakami, więc wyzwałem Crusa na challange. Całą bitwę zdeterminowała niezdana panika na arcymagu, przez co uciekłem nim na drugi konic stołu, z daleka od moich głównych sił. I w ten sposób gra z "wygrać z lizakami" zamieniła się w "uratować arcymaga" Crus poleciał wszystkim na biednych 20 WL, na szczęście miał pechowe rzuty na salkach, dodatkowo wrzuciłem na nie net of amyntok. W końcu udało mi się uratować arcy, choć były momenty, w których miałem ciepło. Niestety, 20 WL zostało bezlitośnie rozstrzelanych przez 60 skinków, 3 salki i 6 terków. Za to sprawdził się asus, który sam pogonił 25 skinków z 3 kroxami, a moim łukom udało się posypać asusa Crusa. Ostatecznie wygrałem 14. Szkoda tylko, że w małych punktach Dostaliśmy jednak po 3 karniaki za oddanie wyników 5 min po czsie
10:10
2 bitwa vs krasie
coach, runelord 2xniszczarka, lord na tarczy, bsb, 30 hamków, 30 longów, 14 kusz, 2xklopa, 2xdziało, organki
Myślałem, że się zabije. Cieżko wymęczony remis z Crusem, myślę sobie trafię jakiś fajny paring i się odbije, a tu jeb, krasie Na moje szczęście przeciwnik zrobił duży błąd i wystawił organki zbyt daleko, dzieki czemu zdjąłem je w 1 turze z łuków Stwierdziłem, że jak już mi się to udało, to nie ma co, trzeba lecieć do przodu. No i zaczeła się loteria, kto będzie lepiej rzucał, on na klopy, czy ja na AS i LoS. Lepiej rzucałem ja, dodatkowo udało mi sie wpuścić asussa i 2 orły w obie klopy w 3 turze, co mi sporo pomogło. Od 4 tury WL rozpoczeli powolne rozkręcanie klocków krasi. Bardzo pomógł mi WS 10 i -1 do hita. W 6 turze ściąłem ostatnią brodę na polu bitwy
3 bitwa vs bretka Jagala
asus, lord klepacz, mała czarka, bsb, kowboj, 10 łuków, 2x9 realmów, 3x3 pegazy, 6 gralli, 2 trebki
Gre ustawił ogromny domek na środku stołu. Władowałem się tam dużymi łukami z wszystkimi herosami, otoczyłem go WL i zacząłem metodycznie dziesiątkować go z magii. Przeciwnik nie miał wyboru, musiał uciec w CC przed magią. Okazalo się jednak, że realmi niezbyt dobrze radzą sobie z WL trafiając ich na 6+, grale na 5+ nawet dawali radę Asus zjadł trebka, drugi sam się wysadził. Lord zszedł z banismentu, pegazy w walce lub z banishmentu.
4 bitwa vs imperium Manfreda (zajął 2 miejsce)
coach, mag lord shadow przenoszenie kości, mag fire niszczarka, 2xkowboje na pegazach, bsb, 2x30 halabard, 30 flagusów, 15 swordmanów, 2xdetka, 3xdziała, 2xmortary
Wiedzialem że będzie ciężko. 4 hity na mortarach w pierwszych 2 turach tylko mnie w tym utwierdziły. Puściłem jednych WL daleką flanką, a resztą czekałem w połowie stołu na okazje do ataku. Jednych WL puściłem na przynętę, żeby wyciągnąć coacha i jedne halabardy. Niestety, rzut 1,2 na ucieczkę i 5,6 na pogoń spowodowały stratę 20 WL i dużych łuków. Udało mi się jednak flankującymi WL zabić duże halabardy oraz flagusów. Pozabijałem też wszystkie działa. Wygrałbym 11:9, ale postanowiłem sobie wysadzić arcymaga na jakimś kompletnie z dupy czarze.
9:11
5 bitwa vs WoCh Świętej Barbary
Troll, lord klepacz na dysku, mag na dysku, BSB, mag, 2xfast, 20 Warriorów, 8 kawy, hellka, 2 shriny
Barbara zagrał agresywnie, poleciał wszystkim do przodu i skasował mi połowę WL z treason of tzhentch. Nie udało miu się jednak zdać rampage na helce, dzięki czemu nie strzelił. W mojej turze WL z brioną wdupili się w 8 kawy z 2 herosami, dostali -1 do hita i wyrżneli cały oddział w 1 turę. Na flance WL dzielnie rozkręcali lorda na dysku, a assus unieszkodliwił helkę. Barbara poddał grę po tym, jak dostał na warriorów z 3 stron łącznie 50 WL
Generalnie jestem bardzo zadowolony z rozpy, pomimo 3 ciężkich paringów dałem radę wyciągnąć dobre wyniki. No i oczywiście 3 miejsce cieszy (2 miejsce z bitew!!!)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Oj Andrzej, za każdym razem jak liczyliśmy combaty dodawaliśmy Twoje sztandary jakby miały je wszystkie oddziały WL. Ale to tam już szczegóły bo i tak bym wpierdziel dostał
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Skoro tak mówisz, to pewnie tak było, sry
Btw mógłbyś przesłać mi swoją rozpę na pm? Chciałbym zobaczyć złożenie Twoich herosów, zwłaszcza lorda. Przyda mi się na kolejne bitwy z bretką, bo parę razy mnie zaskoczyłeś itemami
Btw mógłbyś przesłać mi swoją rozpę na pm? Chciałbym zobaczyć złożenie Twoich herosów, zwłaszcza lorda. Przyda mi się na kolejne bitwy z bretką, bo parę razy mnie zaskoczyłeś itemami
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Jagal pisze:Oj Andrzej, za każdym razem jak liczyliśmy combaty dodawaliśmy Twoje sztandary jakby miały je wszystkie oddziały WL.
To taki standardowy wałek z tamtych okolic.
A może dodawał sobie z BoS-a 3 kostki?? - bo to również standardowy wałek