Choć dziwne że wystawiasz slavesów z tarczami

Moderator: Hoax
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
każda jednostka na początku CC (również pchająca furmankę) dostaje ma do zdania d6 testów T (z tym że monki pchające oblewają tylko na "6")kszyhu pisze:aha, a jak z resztą pytań? I jeszcze jedno, furmanka na początku tury robi tak, że wszyscy w kontakcie się testują na tafnesa?
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
dokładnie tak jak napisał Arbiter. Jedynym powodem dla którego każdy w styku w walce musiałby testować T byłoby posiadanie przez Plague Priesta censerakszyhu pisze:aha, a jak z resztą pytań? I jeszcze jedno, furmanka na początku tury robi tak, że wszyscy w kontakcie się testują na tafnesa?
W White Dwarfach często piszą różne dziwne rzeczy. Poza tym było to kilka faq-ów temu. Tym razem jednak masz rację, w AB jest napisane, że Sweel to Packmaster a nie Master moulderLuciu pisze:Nie mam AB ale co do skweela to napewno nie musi stać z przodu:P W raporcie bitewnym w WD dotyczącym skavenów stał zawsze w 4tym:P Chyba, że coś się zmieniło w 8 ed. (a jeszcze nie doczytałem do commandów):D Ok dzięks:)
czy ta zasada obowiązuje również w 7ed?M.T. pisze:Q: If I kill a character but not their mount, do I score victory points for just the character, the character and their mount, or must I kill the mount too in order to score any victory points? (p143)
A: You must kill the character and his mount to score any victory points.
Dzwon jest "special kind of mount", więc nie liczymy VP za dzwon, jeżeli lord stoi.