Pytania wszelakie ... ;)
Moderator: JarekK
Re: Pytania wszelakie ... ;)
ta a jak rzucisz jedną kostką 1 lub 2 to działa tak jak para 1.I czarodzieja wciąga demon
Rzucasz 3, w przypadku Tzeencha to tak jakbyś rzucił 4, jedynka wchodzi.gerald_tarrant pisze:a jeśli rzucę mały pocisk na 1 kości i będzie 3 +1 za mark of Tzeenth, to wychodzi czy nie?
bo ktos mi mówił, że minimalny wynik na kościach żeby czar się powiódł to 4
to prawda?
- gerald_tarrant
- Masakrator
-->Gorek
nie można mieć miscasta na 1 kości
nie można mieć miscasta na 1 kości
Hej tak się zastanawiam czy opłaca się zbudować jednostkę 15 Warriorów albo 10 Choosenów z makiem Tzeencha i sztandarem który daje Ward Save +5 od strzelania i trzymać w tej jednostce magów???
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...
- PIOTROSLAV
- "Nie jestem powergamerem"
co rozumiesz przez opłaca?
Punktowo taniej miec 20 maruderów slannesha
Punktowo taniej miec 20 maruderów slannesha
Bez sensu.Gorek pisze:O chaosenach zapomnij nie opłaca się ich niestety.
Lepiej daj czarodzieja na dysku i kup mu talizman z WS na 6+ masz wtedy warda na 5+ i to na wszystkie ataki.
Postaw obok ołtarzyk to ward wskoczy jeszcze wyżej i gitara.
jak już talizman to third eye of tzeench
jak armor to morslieb
i masz warda na 3+ od strzelania (no przecież do combatu maga pchał nie będziesz prawda?)
talizman of protection to racze...hm "średni pomysł"
Jaka jest szansa na wylosowanie tego warda z ołtarza?
O warshrine'ah była już gdzieś rozmowa na forum i chyba wszyscy sie zgodzili co do opłacalności ich wystawiania i możliwości strategicznych. (podpowiedź - niskie;)).
Nigdzie nie znalazlem. Third Eye of tzeentch. Moge najpierw walnac swoj czar, pozniej wziac cos przeciwnika i do konca fazy uzywac tylko jego czarow? czy ability mam uzyc na poczatku swojej fazy magii?
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
- PIOTROSLAV
Ostatnio chciałem przetestowac rydwan pod bohaterem i mam taka wątpliwość, której nigdzie w ArmyBooku nie znalazlem - czy takiemu rydwanowi muszę wykupywać marka, a jesli nie to czy jest on juz z takim markiem jak bohater?
- gerald_tarrant
- Masakrator
bohaterowi i rydwanowi musisz kupować marka osobno imo
Na pewno złazi z rydwanu? Nie jestem ekspertem od tego typu bohaterów, ale toczyłem bitwy z wrogim arcylektorem kilka razy i on się bił razem z rydwanem, tzn. z konikami i siedząc w papamobilu. Czy z chaośnickim rydwaniarzem nie jest tak samo?Grolshek pisze:To mój jest świnia i protestuje... Bohater na rydwanie to kiszka troszkę bo musi krzyczeć czelendż a w pojedynku złazi z rydwanu tracąc ochronę... Bezsens totalny... Jak wszystko w mortalach...
Fizycznie nic nie złazi, bije się wszystko, ale bonus do Armour Save dawany przez rydwan nie liczy się w walce wręcz.Matis99 pisze:Na pewno złazi z rydwanu? Nie jestem ekspertem od tego typu bohaterów, ale toczyłem bitwy z wrogim arcylektorem kilka razy i on się bił razem z rydwanem, tzn. z konikami i siedząc w papamobilu. Czy z chaośnickim rydwaniarzem nie jest tak samo?Grolshek pisze:To mój jest świnia i protestuje... Bohater na rydwanie to kiszka troszkę bo musi krzyczeć czelendż a w pojedynku złazi z rydwanu tracąc ochronę... Bezsens totalny... Jak wszystko w mortalach...
W przypadku War Altara o tyle jest to nieważne, że zwykle jest tam Armour of Meteoric Iron dający 1+ AS
- PIOTROSLAV
No nie, bo w czelendzu nie bierze udział drugi wojownik - chyba że rydwan dla bohatera n ie ma drugiego załoganta....tomekjar pisze:Fizycznie nic nie złazi, bije się wszystko, ale bonus do Armour Save dawany przez rydwan nie liczy się w walce wręcz.Matis99 pisze:Na pewno złazi z rydwanu? Nie jestem ekspertem od tego typu bohaterów, ale toczyłem bitwy z wrogim arcylektorem kilka razy i on się bił razem z rydwanem, tzn. z konikami i siedząc w papamobilu. Czy z chaośnickim rydwaniarzem nie jest tak samo?Grolshek pisze:To mój jest świnia i protestuje... Bohater na rydwanie to kiszka troszkę bo musi krzyczeć czelendż a w pojedynku złazi z rydwanu tracąc ochronę... Bezsens totalny... Jak wszystko w mortalach...