ETC 2012
Moderator: swieta_barbara
Re: ETC 2012
Shino, a może dajcie wszystkim +200 punktów generalnie ten format 2400 jest w moim prywatnym odczuciu jest z dupy
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Kiedy Ty sam się mieszaszDębek pisze:Nie mieszaj mnie w swoje PRowe gierki. Breta jest słaba i powinna dostać +200 pkt.Tak samo jak np. Dębek uważa, że bretonnia to najbardziej zbalansowana armia, tak ja uważam, że ogry nie są przegięte i tyle.
W sumie to Ty jesteś idealnym przykładem, bo gdyby Ciebie nie było, a w wielu krajach nie ma takiego Dębka, to breta byłaby uznawana za przeciętnie słabą armie
A jak jesteś to już po Białymstoku dało się słyszeć "Przegięta Breta", "Ciąć pegazy" itd
To trochę tak, jak z ogrami i Marysiem (tak, tak wiem Kudłaty, że Ty też grasz ogrami ).
Jedna jaskółka wiosny nie czyni i podobnie jeden Dębek z jednym Marysiem (wiem, Kudłąty, wiem, z Tobą też ) nie czynią z takiej brety czy ogrów armii przegiętej, chociaż w ich rękach armie te na potencjale zyskuję
O to mi mniej więcej chodzi
Z miłością,
Kalafior
Dmitrij, w zeszłym roku chodziły słuchy, że 2012 ma być na 2600, ale jak widać nie przeszło. W sumie szkoda, bo to zawsze kilka nowych rozwiązań i inaczej by się miał draft do tego. Gdyby euro co roku zmieniało wielkość punktową, nie koniecznie ją podwyższając, to byłoby to ciekawe urozmaicenie i dla samych reprezentantów i dla wszystkich tych, którzy muszą przez pół roku obecność euro mody znosić. Raz 2300, raz 2500, ta stówka potrafi zrobić różnice - jest smok, nie ma smoka
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Te 200 pkt wcale nie jest takie fajne... Bo nie wiesz potem na co to wydaćDębek pisze:Nie mieszaj mnie w swoje PRowe gierki. Breta jest słaba i powinna dostać +200 pkt.Tak samo jak np. Dębek uważa, że bretonnia to najbardziej zbalansowana armia, tak ja uważam, że ogry nie są przegięte i tyle.
No, ale co zrobić...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
Pytanie do uczonych w temacie.
Draft #3 - Daemons of Chaos:
Czy w swietle tych dwoch cytatow, jest mozliwe zlozenie takich rozpisek:
1. Wrona na calym lorze tzeentcha (ma domyslnie) + herald z MoS z lorem tzeentcha
2. Herald z MoS z lorem tzeentcha + herald bez giftow (losuje 2 czary)
3. Wrona jak wyzej + Herald z MoS z lorem tzeentcha + Herald bez giftow (losuje 2 czary)
Draft #3 - Daemons of Chaos:
Uscislenia - Zasady wybierania czarów. Wykupione czary a losowanie:MOS: If taken by herald it gives you 'loremaster: Lore of Tzeentch' or the ability to randomly determine spells(as a normal lvl 2) from any of the 8 rulebook lores.
Jeśli jeden mag w armii ma "wykupione" lub „przypisane” czary (np. nekromanta znający Vanhal’s Dance macabre, albo Herald tzeentcha znajacy cały lore of metal, to w trakcie losowania czarów inny mag nie może wylosować tych czarów. Oczywiście, nie dotyczy to signature spells i czarów traktowanych jako signature spells (patrz poniżej).
Czy w swietle tych dwoch cytatow, jest mozliwe zlozenie takich rozpisek:
1. Wrona na calym lorze tzeentcha (ma domyslnie) + herald z MoS z lorem tzeentcha
2. Herald z MoS z lorem tzeentcha + herald bez giftow (losuje 2 czary)
3. Wrona jak wyzej + Herald z MoS z lorem tzeentcha + Herald bez giftow (losuje 2 czary)
A dwu loremasterów z tego samego lora?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
Na tym turnieju w Niemczech cos takiego bylo, ze dwa razy shadowa bodajze mieli. Nawet ktos zwrocil na to uwage w topicu o tym turnieju.
Konkludujac, granie na dwoch bzykow gdzie jeden ma MoS z tzeentchem troche mija sie z celem. :/
Konkludujac, granie na dwoch bzykow gdzie jeden ma MoS z tzeentchem troche mija sie z celem. :/