Galeria jak c'tan chlapie farbą...
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- Wiewior-lbn
- Chuck Norris
Re: Galeria jak c'tan chlapie farbą...
Mysle , ze powinienes wrzucac wiecej fot z wipami, niektore osoby moga sie z tego sporo nauczyc. Zdjecia wip pokazuja w jaki sposob artysta mysli, a w tym przypadku widac ze artysta mysli bardzo intensywnie 

ORGANIZUJEMY SPOTKANIA MALARZY FIGUREK W LUBLINIE , A W DZIALE SPRZEDAM SPRZEDAJE FIGURKI;)
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
A wg mnie odwrotnie - myśli to rzemieślnik, artysta maluje, jak czujeWiewior-lbn pisze:Mysle , ze powinienes wrzucac wiecej fot z wipami, niektore osoby moga sie z tego sporo nauczyc. Zdjecia wip pokazuja w jaki sposob artysta mysli, a w tym przypadku widac ze artysta mysli bardzo intensywnie

Płaszczyk odjechany totalnie

- Wiewior-lbn
- Chuck Norris
Z ciekawosci, uwazasz sie za artyste czy rzemieslnika? 

ORGANIZUJEMY SPOTKANIA MALARZY FIGUREK W LUBLINIE , A W DZIALE SPRZEDAM SPRZEDAJE FIGURKI;)
tutaj jest więcej fotek z wcześniejszym stanem płaszcza:smiejagreg pisze:A wg mnie odwrotnie - myśli to rzemieślnik, artysta maluje, jak czujeWiewior-lbn pisze:Mysle , ze powinienes wrzucac wiecej fot z wipami, niektore osoby moga sie z tego sporo nauczyc. Zdjecia wip pokazuja w jaki sposob artysta mysli, a w tym przypadku widac ze artysta mysli bardzo intensywnie![]()
.
Płaszczyk odjechany totalnie![]()
![]()
http://fantasygames.com.pl/blog/some-wo ... freehands/
a co do myślenia to najpierw się myśli a później maluje, jak się zrobi na odwrót to może z tego wyjść kupa. Najpierw trzeba mieć *plan* a później go zrealizować. Jak się już realizuje plan to masz wszystko poukładane i wiesz co masz robić i nie ma momentu kiedy się zatrzymujesz i nagle zonk, bo nie wiadomo co dalej.
Ja uważam, że ci którzy tylko odtwarzają są rzemieślnikami bo nie robią nic nowego.
Płaszcz na harlequinie... będę go chyba przerabiał dość znacznie bo rezultat mnie nie satysfakcjonuje, zwyczajnie to nie to co chciałem osiągnąć. (Dobrze, że ludek jest metalowySławol pisze:Ciekawe malowanie się szykuje
Za to płaszcz na Harlequinie Ci idzie super!

a tutaj mój pierwszy pomalowany rzeźb:

Dokładnie... ble ;P
Eeee.. raczej teraz nie będę się w to bawił, może w przyszłości jak mi będzie lepiej to wychodziło, póki co to będę lepił brzydale.Sławol pisze:Mi tam się płaszcz podoba na tym Eldarze, no ale to Twoja wizja
Za to wyrzeźbiony model świetny. Będziesz robił figurki teraz?Może nowa firma Ctan Miniatures powstanie?
Może powstanie "Ugly minis" albo coś w tym stylu bardziej. Ja tam bardzo lubię te klimaty

a tu w międzyczasie robię jakąś kolejną babeczkę, tym razem nie zostanie u mnie w gablotce... Jutro pokażę może trochę jej przodu.

przód prawie zrobiony, jeszcze patyk na górze trza domalować i obręcz na łapie, pewnie będzie jeszcze jakiś OSL jak to klijent chciał

- Jacek_Azael
- Masakrator
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Osobiście wole panią w zielonej kiecce 

- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Heh, jakby moja baba rozjaśniła troszkę włosy, to też by takie miała.
A prześwitująca szata we wzorki (!) na tyłku to już absolutnie moc i potęga!

Często tu zaglądam, ale jeszcze nic nie napisałem, bo zawsze inni pisali wszystko, więc musiałbym się powtarzać.
Więc podziękuję tylko za inspirację, którą czerpię z twoich prac, bo od czasu kiedy zacząłem mozolną pracę z malowaniem do teraz twoje prace mnie inspirują. Nie to żebym próbował malować tak samo, raczej że czasem jak po wielu godzinach pracy efekt jest daaleki od zamierzonego, to myślę sobie że na pewno też tak miałeś, ale nie poddawałeś się.
Aaa, jeszcze coś. Ktoś kiedyś tu chyba napisał, że "C'tan nic nie uznaje za niemożliwe. Ma pomysł i mówi, nic trudnego i od razu myśli jak to zrobić" czy coś takiego
też sobie to zapamiętałem
to widać w twoich pracach, świetne podejście! Pewnie dzięki temu tyle osiągnąłeś. Mogłeś kiedyś uznać "Nie no bez jaj, tak nie pomaluję, to już za wiele", a tak nie zrobiłeś
A teraz jeszcze bierzesz się za modelowanie
Więc podziękuję tylko za inspirację, którą czerpię z twoich prac, bo od czasu kiedy zacząłem mozolną pracę z malowaniem do teraz twoje prace mnie inspirują. Nie to żebym próbował malować tak samo, raczej że czasem jak po wielu godzinach pracy efekt jest daaleki od zamierzonego, to myślę sobie że na pewno też tak miałeś, ale nie poddawałeś się.
Aaa, jeszcze coś. Ktoś kiedyś tu chyba napisał, że "C'tan nic nie uznaje za niemożliwe. Ma pomysł i mówi, nic trudnego i od razu myśli jak to zrobić" czy coś takiego

Kiedyś grejtsłordy to były grejtsłordy, a nie jakieś "miecz + tarcza"...
Skóra, farby 'Reaper Master Series':Jacek_Azael pisze:Zajebista skóra. Dasz przepis, czy to tajemnica kucharza?
Pzdr.
Ruddy Leather -> Desert Sand -> White
skóra nie miała być realistyczna, dlatego ograniczyłem ilość kolorów do minimum, miał być komiks to jest.
miał prześwitywaćRaqq pisze:Zajebista to jest spódnica! Czy ja dobrze widzę że jej tyłeczek prześwituje?Totalna miazga jak wszystkie Twoje prace

ja chyba też... chociaż obie mają coś w sobie..kubencjusz pisze:Osobiście wole panią w zielonej kiecce
Ja też oglądam forum wbrew pozorom, ale rzadko mi się chce pisać bo zazwyczaj tylko czytam i oglądam.mnp21 pisze:Często tu zaglądam, ale jeszcze nic nie napisałem, bo zawsze inni pisali wszystko, więc musiałbym się powtarzać.
Aaa, jeszcze coś. Ktoś kiedyś tu chyba napisał, że "C'tan nic nie uznaje za niemożliwe. Ma pomysł i mówi, nic trudnego i od razu myśli jak to zrobić" czy coś takiegoteż sobie to zapamiętałem
to widać w twoich pracach, świetne podejście! Pewnie dzięki temu tyle osiągnąłeś. Mogłeś kiedyś uznać "Nie no bez jaj, tak nie pomaluję, to już za wiele", a tak nie zrobiłeś
![]()
No nie ma żadnych ograniczeń, jedyne ograniczenie to narzędzia jakie się ma, trzeba sobie wyznaczyć cel a później go po prostu zrealizować. Jak oglądam niektóre prace na cmonie to się raczej zastanawiam jak to zrobić a nie czy się da. Bo da się zawsze a i często lepiej.
a teraz takie zleconko, poziom taki trochę wyższy

Ot i cały sekret Wszechświata. Wydrukować i powiesić na ścianie, zamiast lamentować.ctan pisze:Jak oglądam niektóre prace na cmonie to się raczej zastanawiam jak to zrobić a nie czy się da. Bo da się zawsze a i często lepiej.
W najnowszym zleceniu nie do końca pasują mi te spękania na pancerzu, a konkretnie te blade błyski. Zbyt blade, wolałbym chyba bardziej nasycone, jak Twoje runy

Metaliki super!