bylo juz kiedys walkowane(sam podnosilem wrzawe)green pisze:W polskiej wersji podręcznika jest napisane.
"Kiedy właściciel amuletu odnosi ranę, ma prawo do skorzystania z takiej samej Ochrony Pancerza i Magicznej Ochrony, jaką dysponuje ten, kto ranę tę spowodował."
Sądzę ze może skorzystać ale nie musi. Z angielskiego jestem kiepski ale tam jest chyba napisane że może liczyć na taką samą ochronę magiczną i pancerza jak zadający ranę.
uzywasz AS i warda jakiego ma model ktory cie zranil. nie masz opcji uzwania swojego (a szkoda)
1)fanatyk vs fanatyk- zadaja sobie d6S5 (na lepka) co najczesciej oznacza obustronne wykluczenie.Mam pytanko. Sytuacja wyglada tak fanlo przebiega przez 2 fanola. Zdejmuje automatycznie 2 modele bo sie "rozbijaja" czy rzucam na ilosc atakow i takie tam. Druga rzecz 1 fanol stoi przed moimi BO koles szazuje na mnie szczurami (nie pamietam co to bylo ale mialo frenzy) co sie dzieje z fanolem przebiega przez jego oddzial i zatrzymuje sie za nim czy zostaje zadeptany i zadaje 2k6 hitow? Ogolnie fanatycy sa dla mnie troche dziwni jesli chodzi o zasady wiec wole sie upewnic.
Pozdrawiam.
2)przez oddzial fanatyk przebiega tylko w przypadku "wlasnego ruchu". jezeli przeciwnik przez niego przejdzie- d6S5. jezeli w wyniku swojego ruchu sie na nim zatrzma- d6S5 i dodatkowe d6S5 (po czym fanatk zostaje rozdeptany)
niestety na fanatyka nie mozna szarzowac (byloby fajne na jednostki frenzy)
nie mozna go samemu anihilowac (czarem/strzelcami),ale w zamian za to jest naszm modelem wiec spowalnia przeciwnika