Pytania początkujących i niepewnych
Moderator: Yudokuno
- Andronicus
- Chuck Norris
Re: Pytania początkujących i niepewnych
Łuskowa skóra działa jak zwykły pancerz a co za tym idzie jest redukowana przez siłę. Poganiacze muszą uczestniczyć w walce, jednak mogą zostać zaatakowani jedynie przez te modele wroga, które stykają się z poganiaczami a nie stykają się z hydrą.
TO normalny armour save. czyli redukowalny. Poganiacze muszą walczyc i to chyba nie problem skoro nie mozna ich trafić w walce
nie powinno być paniki z racji tego ze obsługanci zostają. Oni tez nalezą do "odziału" a to ze są pomijani przy szarzach itd. to inna bajka.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Mnie też się tak wydaje. Ewentualnie sami bestamsterzy jako, że hydra poszła w piach (33% "oddziału") musieliby zdawać...Ani rulebook ani army book nie opisują jednak co się dzieje w takiej sytuacji i jak się liczy handlersów. W uściśleniach też nic nie znaleźliśmy i zostało zasędziowane, że panika jest. Przez co 400 punktów wybiegło mi za stół...
Poganiacze zdają normalnie test paniki.
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
hm, a czy jak zginie hydra to dalej obowiazuja zasday monsters and handlers odnosnie szarzowania handlerow?
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.
nie, wtedy jest szarża jak przy skirmishu..
A czy czytaliście zasady monster and handlers ? Tam oprocz ignorowania handlersów do zasięgów itp. napisane jest też "(...) the monster is the only model that matters. The monster's arc of sight and flank/rear are used to determine arc of sight for charges and the relative position of a charging enemy, as well as any charge distance, psychological reaction and so on."
Mnie uderza tutaj zdanie zwłaszcza "and so on" co sugeruje że monster jest jedynym modelem który ma znaczenie, również przy "psychological reaction" ale i w ogóle przy wszystkim. Ale te podforum jest stronnicze, zadam pytanie na kwestii zasad
Mnie uderza tutaj zdanie zwłaszcza "and so on" co sugeruje że monster jest jedynym modelem który ma znaczenie, również przy "psychological reaction" ale i w ogóle przy wszystkim. Ale te podforum jest stronnicze, zadam pytanie na kwestii zasad
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
nie jest stronnicze tylko tak wynika z zasad...
33%...
Tak, bo mają adnotację "multiple shot" przy opisie kuszy. Zaś "multiple shot" oznacza karę -1 do trafienia przy wielokrotnym strzale, co można wyczytać w rulebooku.Zbik666 pisze:CZy za podwójny strzał z kuszy DE maja -1 do trafienia ?? jesli tak to gdzie jest o tym zapis.