Pytania krótkobrodego - stary temat

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

Zablokowany
Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Re: Pytania krótkobrodego

Post autor: Klafuti »

Gdybyś chciał go najpierw skleić to przy malowaniu byś umarł śmiercią podobną do zapicia się rycyną :D . Oczywiście po pomalowaniu części będziesz musiał oskrobać z farby miejsca klejone.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

tomasso
Mudżahedin

Post autor: tomasso »

Ostatnio, mimo iż teoretycznie było to dla mnie to oczywiste, naszło mnie takie pytanie.
Gram dajmy na to Demoniarzem. Equip standardowy, d6 woundów, +1I, 2*s vs t 5+.
Wbijam się w jakikolwiek klocek. Pech chciał, że weszły tylko 2 hity, a wysejwował się z jednego. Rzucam na d6 woundów, wychodzi np. 4. I tu pojawiło się moje dziwne zwątpienie - teoretycznie rzucam d6 woundów na model, który się nie wysvował. To wkońcu zejdą 4 modele, czy 1?

keen
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: keen »

to działa na unity, która mają 2 lub więcej woundów czytaj ogry, characters czy inne smoki :p
a tak to zajebałeś go na amen nic z niego nie zostało pył jedynie.. :D

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

tomasso pisze:Ostatnio, mimo iż teoretycznie było to dla mnie to oczywiste, naszło mnie takie pytanie.
Gram dajmy na to Demoniarzem. Equip standardowy, d6 woundów, +1I, 2*s vs t 5+.
Wbijam się w jakikolwiek klocek. Pech chciał, że weszły tylko 2 hity, a wysejwował się z jednego. Rzucam na d6 woundów, wychodzi np. 4. I tu pojawiło się moje dziwne zwątpienie - teoretycznie rzucam d6 woundów na model, który się nie wysvował. To wkońcu zejdą 4 modele, czy 1?
jeśli walczysz z normalnym oddziałem, którego żołnierze mają po 1W to ginie w tym wypadku tylko 1 typ. Rany mnoży się przy wielowoundowych bestyjkach. Np. jak byś tak bił po oddziale ogrów to zabiłbyś jednego (1 rana by przepadła) a bijąc np. po smoku wbiłbyś mu 4 rany.
Obrazek

kuby
Wałkarz

Post autor: kuby »

Mam pytanie. Czy wrzuca się do rozpiski Malaki Makaisons Goblin Hewer? Wogole gra sie na tym?

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

Grać na tym możesz, ale tylko raczej z kolegą w domu, chociaż i na turniejach można wystawić. Niestety jest za słaba jak na koszt (nie tyle punktowy, co slot herosa i rare zżera). W tej chwili według mnie grywalna co najwyżej na orki i szczury (bo wystawiają duże klocki), no może wampiry, inne armie wystawiają zbyt małe oddziały, by maszyna ta była efektowna. Już wolę wystawić zyro, nie wspominając o uniwersalnych organach.

Awatar użytkownika
DawiZharr
Chuck Norris

Post autor: DawiZharr »

największą zaletą malakaia jest to, że nie wybucha i jeśli masz zbędnego slota hero to naprawdę warto go wystawić, na taką bretkę(przynajmniej mi) i wszystkie armie piechotne sprawdza się bardzo dobrze, ma 48" zasięgu i jest niebrejkowalny :) w zestawieniu z organami na większe punkty naprawde dobrze się sprawdza, oczywiście to moja opinia

Awatar użytkownika
Arqueek
Chuck Norris

Post autor: Arqueek »

Fajne jest tez to, ze zadne slabe latacze czy lekkie nam tego nie zabija. Malakai to jednak slayer, swoje potrafi zrobic, a i s&s jest fajny :) Swoja droga chcialem go przetestowac na piechotne wampirki, ale od czasu kiedy zakupilem model Malakaia moj kumpel gra tylko darkami :)

kuby
Wałkarz

Post autor: kuby »

Witam. Mam pytanie. Czy moge sie ruszyc Gyrocopterem 20cali i strzrelic?

Awatar użytkownika
Pamela
Wodzirej

Post autor: Pamela »

Tak
HD pisze:
FemmeFatale pisze:CHCIAŁAM TYLKO WYSTAWIĆ MOJE USŁUGI
Połykasz? :D
Kocham to forum ;)

KLUB GIER BITEWNYCH "ROGATY SZCZUR"

tomasso
Mudżahedin

Czy Brothers of Grimnir faktycznie nie są anbrejkebl? Ostatnio grając Karak Kadrin musiałem z nich zrezygnować na koszt zwykłych slayerów. Trochę mnie to zdziwiło, bo w przypadku Long Drongów jest to jeszcze zrozumiałe.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Wszystkie jednostki w Karak Kadrin są Unbreakable. Zarówno Bractwo jak i Long Drongi. Jest to wyraźnie napisane w FAQu do SoC.
Ostatnio zmieniony 29 lip 2009, o 10:16 przez Rakso_The_Slayer, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Bananovitch
Chuck Norris

Post autor: Bananovitch »

Są. Zdaje się że w zasadach specjalnych armii jest napisane że wszystkie jednostki są slayerami (unbreakable, podwyższanie siły itp.).
http://laiglenid.blogspot.com/-jak Bananek Bretońców malował.

tomasso
Mudżahedin

O w mordę... nie wiem czy to dobry temat, ale przeglądając games-workshop znalazłem
TO.
Pewnie większość już o tym wie, ale mimo to chciałem to wrzucić. Jestem mega zadowolony. Dadzą jeszcze doomseekerów i można składać Karak-Kadrin :D Mam zamiar właśnie zrobić sobie mini-slayer-army: odział slayerów, long drongi, ze 3 doomseekerów i kilku hero.
Model Ungrim'a Ironfist'a zawsze mi się podobał, a Dwarf Adventurers są świetni. Miałem zamiar kiedyś licytować na allegro gościa na szczudłach, ale zrezygnowałem.

Błysk
Wałkarz

Post autor: Błysk »

Hmm ja mam pytanie, które odnosi się też w dużej mierze do armii imperium. PODOBNO hellblaster imperium uderza 3x artyleryjska z S5 i kosztuja 110 pkt, z relacji kumpla początkującego jak ja, gdzie na turnieju dowiedział się o tym (Niech ktoś powie, że to nieprawda), a nasze organki tylko 1x artyleryjska z S5 i kosztuja 120pkt. To gdzie tu jest haczyk, co mają takiego organki, że są droższe?

Awatar użytkownika
Aveer
Wałkarz

Post autor: Aveer »

Hellblaster musi jeszcze trafić. I ogólnie jest dupa w porównaniu do organek.

Błysk
Wałkarz

Post autor: Błysk »

Chyba że tak, mnie kumpel wpierał, że strzela dokładnie jak organki, tyle ze 3x artyleryjska...

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Edycja, mu się pomyliła... :wink:
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

z helki strzelasz pokolei każdą artyleryjką. jak wypadnie misfire na którejś to tabelka, jak nie to sumujesz ilość strzałów a potem rzucasz na trafienie z BS3. W 6 ed rzeczywiście nie musiał trafiać ale zmienili to i obawiam się, że podobna zmiana może w przyszłości czekać organki. Ale jeśli tak to ich koszt powinien spaść do 40 punktów góra ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

tomasso pisze:O w mordę... nie wiem czy to dobry temat, ale przeglądając games-workshop znalazłem
TO.
Pewnie większość już o tym wie, ale mimo to chciałem to wrzucić. Jestem mega zadowolony. Dadzą jeszcze doomseekerów i można składać Karak-Kadrin :D Mam zamiar właśnie zrobić sobie mini-slayer-army: odział slayerów, long drongi, ze 3 doomseekerów i kilku hero.
Model Ungrim'a Ironfist'a zawsze mi się podobał, a Dwarf Adventurers są świetni. Miałem zamiar kiedyś licytować na allegro gościa na szczudłach, ale zrezygnowałem.
To jest zaledwie smętna reszta pozostałość tego co można było zamówić na ich stronie kiedyś... Świetne, staroedycyjne modele. Pamiętam jaki był lament jak je wycofano, sam też byłem mega zły na GW :)

Zablokowany