Pare noobowskich pytań.

Ogre Kingdoms

Moderator: Afro

Zablokowany
!Młody!
Mudżahedin

Re: Pare noobowskich pytań.

Post autor: !Młody! »

Ale wszyscy razem 3 ataki czy kazdy po 3 ataki? Tak o to pytałem

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

każdy model ma max 3 ataki
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

Post autor: Marks »

opłaca się kupić Thundertuska?? jest grywalny?? czy tylko klimatyczny??
Puszka Pandory, o immersji w grach
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

Ja na nim grałem przed wyjściem AB. Fajny, ale tylko jeśli da mu się swobodę strzelania i zabijania śmieci. Składa go cokolwiek z siłą 5 lub większą. Już wolę giganta, tańszy, a chociaż wyciągnie jakiegoś bohatera z oddziału czy zniszczy czołg.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Czcibor
Oszukista

Post autor: Czcibor »

Houndy chaosu przejdą jako sabertuski :?:

Pozdro Czcibor
Fanatic pisze: ledwo savage ogarniam cała rodzina je maluje
już nie chcą do mnie przychodzić bo wiedzą, że pędzel i farbki na nich czekają
Obrazek

Awatar użytkownika
Rydl
Mudżahedin

Post autor: Rydl »

jak dla mnie to nie ....

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Post autor: Slayer Zabójców »

Witam, mam pytanie odnośnie zasady Ogre Charge. Przeczytałem na forum, że impacty zadają tylko modele w 1 szeregu, lecz w AB jest zapisane:
Each monstrous infantry model on foot with the Ogre Charge special rule that successfully charges an enemy has the Impact Hits (1) special rule.
Może mi ktoś wyjaśnić skąd się wzięło to, że tylko 1 szereg wypłaca impacty?
Z góry dziękuje za odpowiedź :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

Stąd, że w styku z przeciwnikiem jest tylko pierwszy szereg, impactów nie mogą zadać modele nie będące w styku z modelami przeciwnika (podobnie masz ze stompami, też w zasadach masz napisane, że modele monstrous infantry robią stompy, a tylne szeregi ich nie wypłacają).
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Post autor: Slayer Zabójców »

O stompach to wiem, ale o impactach nie wiedziałem :)
Dzięki wielkie za odpowiedź.
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Tak samo jest na przykład z oddziałem rydwanow, impacty wypłaca tylko pierwszy szereg.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Majestic
Falubaz

Jak sprawdzają się wam maneatersi w w ilościach 6+? Po ostatnich grach szczerze znienawidziłem magów wroga i chciałbym jakiegoś bata na nich :).
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

super oddział

Andrzej
Pan Spamu

Choc nie licz, że zabijesz jakiegoś maga choć trochę ogarniętemu graczowi :wink:
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Majestic
Falubaz

W nieskończoność nie będzie mógł ich kitrać. A po stopie która spanikowała mi klocek za 1.2 koła... Ech, nie chcę o tym rozmawiać :(.

Awatar użytkownika
Marys
Masakrator

Post autor: Marys »

Andrzej pisze:Choc nie licz, że zabijesz jakiegoś maga choć trochę ogarniętemu graczowi :wink:
Piszesz to z własnego doświadczenia, czy może po to żeby nabić post bez sensu?

Ludojady mocno ograniczają ruchy miękkich herosów przeciwnika. W połączeniu z hellheartem dają całkiem niezły bonus antymagiczny.
Dobry gracz łatwo nie da sobie ustrzelić magów, ale to nie znaczy, że oddział ludojadów jest bez sensu.

Chłopaki kiedy nie mogą strzelać do bohaterów, świetnie nadają się do ogarniania śmietnika i maszyn, a jednocześnie ciągle wywierają dużą presję na wrogich czarowników.

Do tego snajperzy mimo, że złożeni do zadań zasięgowych, mają świetne uderzenie. 5 ataków z modelu, z siłą 5, WS 4 i zatrutymi atakami robi z nich niezłych morderców.
Jankiel pisze: Allstars w ch... Cały jeden reprezentant, który nie umie zmierzyć 12" od bsb, specjalista od rzucania kostkami i kręcenia o tym filmów, człowiek, który próbował się wcisnąć do repy grając każdą armią po kolei (ale wszystkimi obsysał), kolejny, który cały rok nie grał i ostatni, który zamiast ćwiczyć skilla, to podbudowuje ego politykowaniem na LL. Nie da się wygrać.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Jak Marys. Ja tym klockiem furmanke rozkręciłem z klockiem (2 tury ale zapomniałem że mają 5 a nie 4 ataki i poison xD) - co prawda od boku ale na to już zapracował koteczek ; )

Andrzej
Pan Spamu

Marys pisze:Piszesz to z własnego doświadczenia, czy może po to żeby nabić post bez sensu?
Tak kochanie, piszę to z własnego doświadczenie. Grałem nieco z ogrami i wiem, że wystarczy przed oddziałem z magiem postawić cokolwiek. Maneaterzy mają wtedy -2 za cover, -1 za snajpera i -1 za daleki. Trafiaja na 7+, przez co zabicie czegokolwiek jest niewykonalne.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

No to wyłącza im to snajpera na tego zasłonietego maga. Ale inne zadania jak smieci czy wsparcie w combacie nadal mogą wykonywać. Poza tym zmusza Cie to do innej gry i zmiany wsytawienia - imo jest to tego warte bo alternatywa to albo 9 irongutów albo klocek kawalerii - wszystko ma swoje wady i zalety

Poza tym np Seer się nie zasłoni poza tym sa jeszcze inni hero a wszystkich hero zaśłońic jest już trudno

Captain Kocoń
Mudżahedin

Post autor: Captain Kocoń »

Andrzej lubi czasem rozgrzać palce Maryś. :D
Kapitan KOCOŃ stół nr. 6 xD
Bis dat qui cito dat.

Awatar użytkownika
Marys
Masakrator

Post autor: Marys »

Captain Kocoń pisze:Andrzej lubi czasem rozgrzać palce Maryś. :D
Hehehehe
Andrzej pisze:
Marys pisze:Piszesz to z własnego doświadczenia, czy może po to żeby nabić post bez sensu?
Tak kochanie, piszę to z własnego doświadczenie. Grałem nieco z ogrami i wiem, że wystarczy przed oddziałem z magiem postawić cokolwiek. Maneaterzy mają wtedy -2 za cover, -1 za snajpera i -1 za daleki. Trafiaja na 7+, przez co zabicie czegokolwiek jest niewykonalne.
Nie zapominaj o górkach i 2-poziomowych domkach słońce. W HE zasłanianie oddziału oddziałem to jakby połowa armii misiaczku :D Ciągle przydatność taktyczna świetna. No i ludojady zmuszają do trzymania wszystkich herosów, w tym jednym zasłoniętym oddziale. Nie ma uciekania przed HH. Całuski słodziaku ;)
Jankiel pisze: Allstars w ch... Cały jeden reprezentant, który nie umie zmierzyć 12" od bsb, specjalista od rzucania kostkami i kręcenia o tym filmów, człowiek, który próbował się wcisnąć do repy grając każdą armią po kolei (ale wszystkimi obsysał), kolejny, który cały rok nie grał i ostatni, który zamiast ćwiczyć skilla, to podbudowuje ego politykowaniem na LL. Nie da się wygrać.

Zablokowany