Niepoprawne Rozluźnianie Pośladów
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Niepoprawne Rozluźnianie Pośladów
"Czuby od Allaha" to to samo co "czuby od Boga" i takie coś mnie katolika zdecydowanie obraża.
www.shaga.pl (już nie taki) nowy (ale na pewno najlepszy) sklep Gdynia ul.Morska 173
'No to żeś pojechał'Generał #54 pisze:No to żeś pojechał... Allach to po arabsku Bóg - nic więcej - nic mniej. Mówiąc czuby od Allacha obrażasz nie tylko całą kulturę Arabską, ale także wszystkich którzy wierzą w któregokolwiek z Bogów...Szczurza Jucha pisze:That's fucking retarded ^^
Ale póki robią to po polsku z Biblią to luz. Gorzej jak w jakims popularnym języku zrobią coś takiego z Koranem, a te wszystkie czuby od Allaha się o tym dowiedzą. Wtedy będzie dym.
Przecież "Allach" jednoznacznie wskazuje na daną religię.
Lepiej myśleć, niż obrażać się.
No to najwyraźniej nie jest temat dla Ciebie. Nara.Generał #54 pisze:"Czuby od Allaha" to to samo co "czuby od Boga" i takie coś mnie katolika zdecydowanie obraża.
Wróć jak zrozumiesz i zaakceptujesz założenia tego tematu (http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=13&t=3601). A jak nie zrozumiesz lub nie zaakceptujesz to nie wracaj
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Saba7 L5ier
Przeczytałem pierwszy post tego tematu, i zrozumiałem. Przepraszam, nie zrozumiałem idei tego tematu.
Pozdrawiam
P.S. Ku woli wyjaśnienia. Katolicy, w krajach Arabskich mówią na Boga również Allah. Jest to słowo Arabskie oznaczające, to co w Polsce oznacza Bóg, a w np. Angli - God. Także powiedzenie "czuby od Allaha", jest tym samym co "czuby od Boga", a więc jest zdecydowanie obraźliwe, dla wszystkich wierzących w "Boga"
Nie mniej jednak rozumiem, że jest to temat w którym można obrażać każde wyznanie i każdą wiarę i uznaliście, że "to co jest w tym temacie, w nim zostaje". Po prostu wydawało mi się, że czym innym jest dowcip, a czym innym obraza - myliłem się.
Salamu Aliykom
Przeczytałem pierwszy post tego tematu, i zrozumiałem. Przepraszam, nie zrozumiałem idei tego tematu.
Pozdrawiam
P.S. Ku woli wyjaśnienia. Katolicy, w krajach Arabskich mówią na Boga również Allah. Jest to słowo Arabskie oznaczające, to co w Polsce oznacza Bóg, a w np. Angli - God. Także powiedzenie "czuby od Allaha", jest tym samym co "czuby od Boga", a więc jest zdecydowanie obraźliwe, dla wszystkich wierzących w "Boga"
Nie mniej jednak rozumiem, że jest to temat w którym można obrażać każde wyznanie i każdą wiarę i uznaliście, że "to co jest w tym temacie, w nim zostaje". Po prostu wydawało mi się, że czym innym jest dowcip, a czym innym obraza - myliłem się.
Salamu Aliykom
www.shaga.pl (już nie taki) nowy (ale na pewno najlepszy) sklep Gdynia ul.Morska 173
jasne ale przyjeło się mowic ze wyznawcy allaha to muzłumanieKu woli wyjaśnienia. Katolicy, w krajach Arabskich mówią na Boga również Allah. Jest to słowo Arabskie oznaczające, to co w Polsce oznacza Bóg, a w np. Angli - God. Także powiedzenie "czuby od Allaha", jest tym samym co "czuby od Boga", a więc jest zdecydowanie obraźliwe, dla wszystkich wierzących w "Boga"
nie jest to poprawne ale tak się mówi i chyba nic tego już nie zmieni
zmieni jak tu wpadna i zamiota wszystko dookolaPistolet pisze:jasne ale przyjeło się mowic ze wyznawcy allaha to muzłumanieKu woli wyjaśnienia. Katolicy, w krajach Arabskich mówią na Boga również Allah. Jest to słowo Arabskie oznaczające, to co w Polsce oznacza Bóg, a w np. Angli - God. Także powiedzenie "czuby od Allaha", jest tym samym co "czuby od Boga", a więc jest zdecydowanie obraźliwe, dla wszystkich wierzących w "Boga"
nie jest to poprawne ale tak się mówi i chyba nic tego już nie zmieni
dobra po co sie spierac o pierdoly... katole, turbany i inne pejsy... nieistotne... wnet i tak zginiemy w du... ee w zupie ;P
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
ale dobre do zmiany tematu ;P podchwycilesManfred pisze:stare jak internet
edyta:
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
nie wiem czy chciałem to znaleźć xD
http://www.polski.penisinspace.com/
"Wysyłamy penisa w kosmos bo nie wszystko ma sens, racje bytu i stope zwrotu.
Wysyłamy penisa w kosmos, bo tak. I chuj."
http://www.polski.penisinspace.com/
"Wysyłamy penisa w kosmos bo nie wszystko ma sens, racje bytu i stope zwrotu.
Wysyłamy penisa w kosmos, bo tak. I chuj."
"Osoby używające więcej niż trzech wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości" - Terry Pratchett
I dowcip, i obraza są w oczach odbierającego. To istota tego tematu: jeśli kogoś nie bawią lub obrażają żarty z religii (lub inne pogwałcenia politycznej poprawności), to po prostu nie ma czego tutaj szukać, bo się tylko sftustruje i zdenerwuje. Tylko tyle i aż tyleGenerał #54 pisze:Po prostu wydawało mi się, że czym innym jest dowcip, a czym innym obraza - myliłem się.
PS. Wiem co oznacza "Allah", niemniej używanie tego słowa -- tak jak używanie słów "Bóg", "Boh", "Jehowa", "JHWH", "Shen", "Mzimu" -- osadza wypowiedź (temat wypowiedzi) w konkretnym kontekście językowym, a więc i kulturowym. Jak ktoś chce pisać o utopijnej wizji wspólnego boga wszystkich religii monoteistycznych (to będzie możliwe chyba dopiero jak się wszyscy zainteresowani nawzajem powybijają...), to używa słów nie kojarzonych tak mocno z konkretną religią, np. wszechmogący. Nieużywanie wielkiej litery też może pomóc.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
peace upon You
Dlaczego tak sądzisz?
Musisz mieć puste zycie pozbawione wyższego celu. Tylko zjeść, wyspać się i przejebać kolejny dzień. Skoro ktoś akceptuje Twoj (nie)byt zaakceptuj, lub chociaz nie obrazaj, innych (nie)bytów.Szczurza Jucha pisze:Musisz mieć smutne życie pełne świętego oburzenia."Czuby od Allaha" to to samo co "czuby od Boga" i takie coś mnie katolika zdecydowanie obraża.
Nie mozna bylo tego milej powiedziec? Czy wątek religijny wyzwala u Ciebie niechęć i lekką agresję? Chyba ze reagujesz podobnie na każdą wypowiedź tego typu. Przeciez tylko wyraził swoja opinie. Nie wystarczylo odesłać go tylko do strony gdzie zostały wypisane cele i przestrogi tematu? Choć nie posądzam Cie w zadnym stopniu o brak kultury, ale czy nie uważasz ze powinienes ją zachować rownież na forum?Tomash pisze:No to najwyraźniej nie jest temat dla Ciebie. Nara.Generał #54 pisze:"Czuby od Allaha" to to samo co "czuby od Boga" i takie coś mnie katolika zdecydowanie obraża.
Tak jak Ty, szukający okazji do dyskusji na każdym kroku, potępieńczeSzczurza Jucha pisze:Musisz mieć smutne życie pełne świętego oburzenia."Czuby od Allaha" to to samo co "czuby od Boga" i takie coś mnie katolika zdecydowanie obraża.
Prawie. Moje nie jest święte :>Tak jak Ty, szukający okazji do dyskusji na każdym kroku, potępieńcze
A wywnioskowałeś to na podstawie...? Dalej - skąd wiesz, że nie akceptuję? Twoje procesy myślowe są dla mnie bardzo zawiłe, a twoje wnioski są doprawdy karkołomne i magiczne.Musisz mieć puste zycie pozbawione wyższego celu. Tylko zjeść, wyspać się i przejebać kolejny dzień. Skoro ktoś akceptuje Twoj (nie)byt zaakceptuj, lub chociaz nie obrazaj, innych (nie)bytów.
Sądzę tak dlatego, że na moje to zastosowałeś prawdziwą woltyżerkę, aby dotrzeć do wniosku, że uraziłem twoje uczucia religijne. Ja w ogóle nie miałem zamiaru celować w muzułmanów nawet - tylko tych, którzy nie wnikając w nauki swojej własnej świętej księgi grożą wszystkim dookoła śmiercią i Dżihadem. Aaaale cóż.Dlaczego tak sądzisz
Uerph.
http://www.youtube.com/watch?v=Co9UJeK2kWo
mądre dzieci
mądre dzieci