Warstadt by qc

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Re: Warstadt by qc

Post autor: Naviedzony »

Brzydkie jak noc te wiedźmy. Ale to nie zarzut do malarza, bo wyszły Ci super. Konwersje też. Po prostu nie widać w nich elfiego piękna. Nawet ślepemu by się nie spodobały. ;)

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Naviedzony pisze:Brzydkie jak noc te wiedźmy. Ale to nie zarzut do malarza, bo wyszły Ci super. Konwersje też. Po prostu nie widać w nich elfiego piękna. Nawet ślepemu by się nie spodobały. ;)
Pewnie przed bitwą wyglądały zdecydowanie ponętniej ;)

Zakończyłem pracę nad kompanią Mrocznych Elfów z Naggaroth do Warheim FS (zdjęcia możecie zobaczyć na BLOGU lub na FB), niebawem ruszą prace nad kolejną edycją podręcznika (na BLOGU dostępna jest ostatnia edycja), a obecnie pracuję nad przygotowaniem do malowania makiet GW.

Dzisiaj mam do zaprezentowania przygotowaną do malowania makietę Arcane Ruins. Podobnie jak w przypadku wcześniej prezentowanych makiet podstawę zrobiłem sklejając ze sobą dwa podkłady pod panele, na które przykleiłem różnego posypki oraz piasek.

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Te elfy takie mhroooczne, bardzo mi się podobają. Hmm gdzie Ty to wszystko trzymasz?:D
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Matijjos
Wodzirej

Post autor: Matijjos »

rozumiem że każdy kolor posypek to inna grubość ziaren, ale co to jest to niebieskie?

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Matijjos pisze:rozumiem że każdy kolor posypek to inna grubość ziaren, ale co to jest to niebieskie?
ścieżka/ droga :)
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Matijjos
Wodzirej

ale materiał jaki to

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Nie wiem jak sie nazywa ta posypka. Kupilem ja w Ikei.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Wczoraj umieściłem na blogu trzy wpisy. Dwa związane są z Warheim FS, pierwszy to zdjęcia Wiedźm Khaina, drugi to fotografie przygotowanej do malowania makiety Arcane Ruins.
Poza tym, w końcu udało mi się także przygotować kilka zdjęć z okolicy w której pracuję i wrzucić je na bloga. Fotografią w skali 1:1 zajmuję się od niedawna i amatorsko ale coraz bardziej mi się to podoba...

Dzisiaj zapraszam do obejrzenia kolejnych zdjęć stronników z kompanii Mrocznych Elfów z Naggaroth. Tym razem na fotografiach Jeźdźcy Mroku (na Zimnokrwistych). Bardzo podobają mi się te modele i postanowiłem naciągnąć nieco zasady i przesadzić kawalerzystów na jaszczury. Figurki Jeźdźców Mroku to głównie części Dark Elf Cold One Knights, jedynie głowy pochodzą z zestawów Mrocznych Eldarów.
Obrazek

Awatar użytkownika
Konrad
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Konrad »

Mroczne elfy rosną w siłę =D> Świetnie pomalowane :-)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Jaszczury najfajniejsze imho. Niewiele jest tak udanych modeli zimnych - te są świetne i pomalowane jak trzeba, a nie odpustowo...

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Prace nad kolejną edycją podręcznika do Warheim FS ruszyły, tutaj można przeczytać wpis dotyczący Ścierwowozu.

A poniżej zapraszam szanowne państwo-draństwo do obejrzenia kolejnych zdjęć Mrocznych Elfów z Naggaroth.

Prezentowane poniżej Harpie to modele Dark Eldar Scourges uzbrojone w miecze Dark Elf Warriors oraz drugą broń pochodząca z innych zestawów.

Więcej na temat rekrutacji znajdziecie TUTAJ.

Obrazek

Zobacz też na BLOGU.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Kolejne zdjęcie modeli z drużyny Mrocznych Elfów z Naggaroth do Warheim FS.

Figurki Niewolników złożyłem z części pochodzących z zestawu Empire Flagellant Warband oraz kilku bitsów pochodzących z innych zestawów.

Modele prezentują zniewolonych żołnierzy i mieszczan, którzy jeszcze kilka dni wcześniej bronili położonej gdzieś w Nordlandzie osady przed najazdem Mrocznych Elfów. Stąd nie są jeszcze zbytnio zabiedzeni i wychudli...

Obrazek

Zobacz także na BLOGU.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Kurczę, wszystko ok, jedynie te pochodnie nijak mi nie podchodzą. są takie jakieś... nienaturalne. Ich rzeźba jest do bani.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

No, to dziś ostatnie zdjęcia modeli Mrocznych Elfów z Naggaroth do Warheim FS.

Jutro wrzucę z kolei pierwsze zdjęcia dioramy - naprawdę trudno było zrobić w miarę dobre zdjęcia...

Ale to jutro. Natomiast dzisiaj: Rydwan i Więźniarka.

Elementy rydwanu wyciąłem z plastikowej płytki (starałem się nadać im kształt pasujący do reszty kompanii) i i skleiłem klejem cyjanoakrylowym. Koła pochodzą zapewne z jakiejś zabawki, oś to przycięty patyczek na szaszłyki. Zimnokrwiste to wierzchowce Dark Elf Cold One Knights, zakończenie dyszla to bits z Dark Elf Black Ark Corsairs. Natomiast ostrza na kołach to część włóczni Dark Elf Warriors, a reszta bitsów pochodzi z zestawu Dark Eldar Venom.

Wieźniarka to głównie odpowiednio przycięta plastikowa płytka, miejscami nożykiem wydrapałem fakturę drewna, drewniane listewki i aluminiowa blaszka. Reszta to bitsy z wymienionych wcześniej zestawów DE. Konie pochodzą z zestawu Chaos Marauder Horsemen, a skrzynia na której siedzi woźnica to bits z wypraski Mordheim.

Więcej o rekrutacji znajdziecie TUTAJ.

Obrazek

Zobacz także na BLOGU.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Pojazdy, jak zwykle, wykopiaste =D> =D> =D> szczególnie więźniarka mi się podoba. Jedynie układ kół z uwagi na wygląd samych kół mi nie pasuje. Jednak ustawiłbym oba koła z każdej strony mniej więcej w takim samym położeniu...

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

No i skończone. Modele Mrocznych Elfów z Naggaroth pomalowane, diorama zbudowana. Teraz czas pograć trochę w Warheim FS.

Zdjęcia szału nie robią, ale nawet takie było ciężko zrobić. Zapraszam do oglądania, a lepsze zdjęcia powinny pojawić się w bliższej lub dalszej przyszłości.

Zainteresowanych procesem budowy dioramy jak i malowania modeli zapraszam do przejrzenia wątku na forum Azylium lub wpisów na blogu.

Obrazek

Obrazek

Zobacz też na blogu.

Awatar użytkownika
ctan
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: ctan »

Podoba mi się ta makieta...... jest taka złaaaaaaaaa! samo zło po prostu z niej emanuje! Tak! :D Szkoda, że na fotkach nie widać wszystkiego, ale z doświadczenia wiem, że trudno takie ustrojstwa dobrze obfotkować. =D>
http://www.fantasygames.com.pl
Mój ranking na CMoN Obrazek

Nie maluję figsów na zamówienie.Obrazek

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Mistrzowskie.

Awatar użytkownika
Matijjos
Wodzirej

epickie- jak robiłeś zdjęcia figurek to ja cały czas na całość czekałem. Po prostu E-PI-CKIE. Klimat, malowanie, diorama, wykończenie. Najlepsze że to nie po raz pierwszy :P . Jedyne co to bym wisielca dał na napiętej linie, bo trochę wygląda jak byłby z waty (przez luźno wiszącą linę) i nic nie ważył

ODPOWIEDZ