Pytania co do Vc

Vampire Counts

Moderator: misha

Zablokowany
Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Re: Pytania co do Vc

Post autor: JarekK »

ilość ataków - trafianie - ranienie - twoj Armour save - twój Ward save/regeneracja
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Plus ew. Przerzuty na każdym z tych kroków :mrgreen: .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Gibon

Post autor: Gibon »

Witam,
dopiero co rozpoczynam swoją przygodę z Vampire Counts i mam jedno pytanie. W podręczniku przeczytałem, że jest coś takiego jak Wampiryczne moce i można je nadać Wampirom, i nie można nadać wielokrotnie tej samej mocy dla jednego wampira. Moje pytanie jest takie. Czy wszystkie jednostki w armii Vamprie Counts zaliczają się do owych "Wampirów" ? Czy chodzi o konkretne jednostki w armii ? (np, czy szkielet to też Wampir i można mu nadać Wampiryczne Moce lub Ghoul ?)

Awatar użytkownika
Tharival
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Tharival »

Nie, wampiryczne moce możesz nadać tylko wampirom, czyli Lordowi Wampirowi i Wampirowi, nie możesz dawać tego nikomu innemu.

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

po co nowy temat?

Przeniesione - @ro

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Tharival pisze:Nie, wampiryczne moce możesz nadać tylko wampirom, czyli Lordowi Wampirowi i Wampirowi, nie możesz dawać tego nikomu innemu.
+ fakt, że można wampirom dawać kilka wampirycznych mocy ( ale nie tych samych ) o ile zmieścisz się w limicie punktowym ( 50 pkt wampir, 100 pkt lord ).
+ fakt, że można dać tą samą wampiryczną moc, różnym wampirom

Gallanomen to wszystko jest przecież w armybooku. Przeczytaj dokładnie i będziesz wszystko wiedział :)

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

najlepiej to przeczytać Army Booka
skoro go posiadasz, to przeczytaj go jeszcze raz, bo widać nie przeczytałeś wystarczająco dokładnie albo bez zrozumienia
jest napisany prostym jezykiem :) dbajmy o wzrost czytelnictwa w Polsce
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

ving
Plewa

Post autor: ving »

czy bat swarmy mają jakieś zastosowanie?? czy jest to po prostu strata pkt? 5 batow wychodzi taniej od 3 hostow a też można nimi blokować- chyba...

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

ving pisze:czy bat swarmy mają jakieś zastosowanie?? czy jest to po prostu strata pkt? 5 batow wychodzi taniej od 3 hostow a też można nimi blokować- chyba...
Przyznam, że niigdy ich nie wystawiłem i też za bardzo ich nie widziałem na innych stoiłach. Owszem, koszt prawie dwukrotnie mniejszy od ghostów , ta sama ilość ran i ataków, ale z resztą statystyk jest już gorzej, S2 i T2. Do odginania wolę jednak Fell Baty a do blokowania kloców wg mnie raczej się nie nadają. Wolę jednak stanowczo dopłacić do duszków ;)

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

@Azgaroth nie porównuj eterycznych Duchów ze ścierwem jakim są BatSwarmy. :D [-X Zupełnie inne zastosowanie.
Żeby wystawić BatSwarmy musi ich być min 3 bazy co daje koszt 105 ptk.
Za 120ptk masz 6 Fell Batów albo 2x3 małe Fell Baty które latają na 20 cali a nie 10 jak Swarmy.

Nie widzę dla małych nietoperków żadnego zastosowania ze względu na cenę, żeby dawało się je wystawiać solo albo by miały jakiś scout, to może inaczej by było, a tak stracone ptk.
Chyba, że ktoś się nastawia na Helm of Commandment +MindRazor z Shadow'a :?
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Gasior
Postownik Niepospolity

Post autor: Gasior »

dziewczyny jak to w końcu wyszło z transmutacją np w smoka z lore of beast. czy nadal pozostaje on undead i mogę go leczyć i popychać?
:twisted: always Vampire :twisted:

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

tak zostaje unded

Awatar użytkownika
Drwal
Falubaz

Post autor: Drwal »

JarekK pisze:tak zostaje unded
niby dlaczego? Przecież stajesz się stworem, którego charakterystyki masz w RB.

Chyba, że jest to jakoś konkretnie napisane przy czarze, więc mógłbyś mnie jakoś oświecić? :)

p.s. gdyby tak było to by było bardzo fajnie ;d

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Post autor: gerald_tarrant »

biorąc na logikę : vampir jest martwy i nie staje się żywy po przez zamianę w smoka :p
ale w sumie nigdy sie nad tym nie zastanawiałem :)

qwer
Mudżahedin

Post autor: qwer »

a jezeli wampierz jest eteryczny - dzieki wykupionym udziwnieniom - spectrum form , to rozumiem ze smoczek w ktorego sie zmieni rowniezbedzie "mgiełkowy"
podpis skasowany-> patrz regulamin -> REGULAMIN ŚMIERDZI

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Tak powinien byc eteryczny, ale nie jestempewien Bo kiedys mi kos mowil ze w ten sposob nie moge urzywac red fury wiec nie wiem na 100%

qwer
Mudżahedin

Post autor: qwer »

eteryczny smok z red fury albo wiecznym hejtem................... hmmmmm :)
podpis skasowany-> patrz regulamin -> REGULAMIN ŚMIERDZI

Awatar użytkownika
Kervyn
Chuck Norris

Post autor: Kervyn »

Dispelowany w fazie wroga i ginący marnie... hmmmmm :)

Tzn. wiadomo ze lepiej zeby mial te eterycznosc, undead, hate'a itd niz zeby nie mial, ale to chyba nadal srednia opcja.
Queek.

Awatar użytkownika
Drwal
Falubaz

Post autor: Drwal »

nie no z tego co wiem to moce nie przechodzą na tego stwora, tak więc raczej nie ma mowy o eteryczności ;]

Awatar użytkownika
Gasior
Postownik Niepospolity

Post autor: Gasior »

zadałem pytanie w odpowiedniejszym temacie. okazuje sie za zasady specjalne przechdzoa na smoka.
a co do eterycznosci i hate to niestety nie da rady tak zrobic. czar mozna rzucic tylko na siebie co oznacza ze musisz miec 35 pkt w forbidenie. do tego dochodzi albo eterycznosci albo red fury. co swoja droga, patrzac ze lorda musisz zrobic pod konkretny czar jest slaba opcja. co innego z malego maga ktory wart jest 160 pkt...
:twisted: always Vampire :twisted:

Zablokowany