Kila pytan poczatkujacego :P
Moderator: Gremlin
Re: Kila pytan poczatkujacego :P
do oddziałów latających nie mogą się dołączać bohaterowie.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
tak mi sie wydawalo.
drugie pytanie, tez raczej jestem pewien odpowiedzi, ale wole spytac..
oddzial wayow strzela do jakiegos wrogiego unitu, czy bsb w odddziale tez musi strzelic? (wiecie, zeby uniknal strzelania z przerzutem, po co mu hit z s4)
drugie pytanie, tez raczej jestem pewien odpowiedzi, ale wole spytac..
oddzial wayow strzela do jakiegos wrogiego unitu, czy bsb w odddziale tez musi strzelic? (wiecie, zeby uniknal strzelania z przerzutem, po co mu hit z s4)

Wydaje mi się, że bohater nawet jak należy do oddziału to jedyne co chyba musi to strzelać lub nie do tego samego celu. Wyjątkiem chyba jest HoDA i inne snajperki, które zezwalają na inny cel niż oddział. Skłaniał bym się do odpowiedzi Durina, że faktycznie jak nie chce to NIE MUSI 

IF-ki rozproszyć nie można to oczywiste.
Ale czy można użyć Feedback scrolla na IFkę ? " ... tak na dobicie?"
Teoretycznie to nie jest rozproszenie więc się zastanawiam
Ale czy można użyć Feedback scrolla na IFkę ? " ... tak na dobicie?"

Teoretycznie to nie jest rozproszenie więc się zastanawiam

Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
Durin ma większą wiedzę o zasadach niż ja:)
Co do użycia Feedback Scrolla, czy jakiegokolwiek scrolla – musi być możliwość dispellowania żeby ich użyć (jest to bodajże w uściśleniach nawet napisane)
Co do użycia Feedback Scrolla, czy jakiegokolwiek scrolla – musi być możliwość dispellowania żeby ich użyć (jest to bodajże w uściśleniach nawet napisane)
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Włócznia z Killing Blow świetnie mi się sprawdzaKnopers pisze:W jakiej kombinacji najlepiej złożyć lorda na koniu? 2x miecze, wlocznia + tarcza, miecz + tarcza ?

Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
Podobno Wild Rider Kindred się świetnie sprawdza ale okazji nie miałem, przyznam się szczerzeKnopers pisze:Niestety póki co musi wystarczyć mi na koniu

Prócz konia masz również:
Staga - genialna figurka.
Jednorożec - również fajna figurka ale nie wiem czy grywalna.
Orzeł - to już bardziej na terorystę się nadaje

-
- Warzywo
2 bronie odpadają - nie można brać na mounta dodatkowej broni
Przewaga włóczni polega na jej bonusie +1 do siły przy szarży i tyle, jeśli liczysz na parry save przy tarczy na koniu to go nie ma - tylko piechota korzysta z tej zasady
Miecz jak miecz, jest wyposażeniem standardowym i nie trzeba go brać.
Jeśli chodzi o magic weapony to już od ciebie zależy jaką masz taktykę i pomysł na grę.
P.S.
A Wild Raider Kindred Hero nie może mieć tarczy.
Jednorożec jest tylko dla dużych magów z kindredem magicznym.
Pozdrawiam
Przewaga włóczni polega na jej bonusie +1 do siły przy szarży i tyle, jeśli liczysz na parry save przy tarczy na koniu to go nie ma - tylko piechota korzysta z tej zasady
Miecz jak miecz, jest wyposażeniem standardowym i nie trzeba go brać.
Jeśli chodzi o magic weapony to już od ciebie zależy jaką masz taktykę i pomysł na grę.
P.S.
A Wild Raider Kindred Hero nie może mieć tarczy.
Jednorożec jest tylko dla dużych magów z kindredem magicznym.
Pozdrawiam
Sprawdza się ? Da radę polatać solo ? Czy lepiej trzymać go na piechotę w oddziale ?Orion Hunter pisze:Jednorożec jest tylko dla dużych magów z kindredem magicznym.
Pozdrawiam
- Jacek_Azael
- Masakrator
Jak to jest z czarowaniem u Treemana ?
Na turnieju przeciwnik mi podpowiedział już po walce abym Treemanem przesuwanie lasu świgał np. na 6 kostkach (innych sensownych czarów nie posiadałem więc kostki były mi mało potrzebne)
Czy bound spell mogę rzucić 6 kostkami ? Co z IF'ką ?
Odpowiedź jaką otrzymałem to:
-możesz rzucać 6 kostkami bound spell
-IF'ka nie dotyczy bound spelli
Prawda czy wał ? Ten sam przeciwnik zwałował mnie strzelaniem do Treemana za domkiem
Na turnieju przeciwnik mi podpowiedział już po walce abym Treemanem przesuwanie lasu świgał np. na 6 kostkach (innych sensownych czarów nie posiadałem więc kostki były mi mało potrzebne)
Czy bound spell mogę rzucić 6 kostkami ? Co z IF'ką ?

Odpowiedź jaką otrzymałem to:
-możesz rzucać 6 kostkami bound spell
-IF'ka nie dotyczy bound spelli
Prawda czy wał ? Ten sam przeciwnik zwałował mnie strzelaniem do Treemana za domkiem

Moderator grywał na unicornie z wielka przyjemnościa, ale było to w 7 edycji. Teraz... bo ja wiem. Chyba tez dałoby sie nim pograć, ale jednorozec sporo stracil. Najbardziej zabolało polaczenie profila jezdzca z wierzchowcem, które sprawiło, ze zamiast 6W z których trzy miały T3 a trzy T4 mamy 3Wz T3. Spora roznica.Jacek_Azael pisze:Tak, ale jeżeli mnie pamięć nie myli ktoś tak pogrywał okazjonalnie...chyba moderator
Poza tym, nie mam przy sobie AB, ale wydaje mi sie, ze mali magowie tez moge pomykac na jednorozcach. Sprawdze wieczorem w domu.