Jak zostać Generałem - pytania o HE
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - pytania o HE
Złóż go tak żeby miał save 1+ z przerzutem nieudanych, 2+ ward na płonące ataki i 7 siły
Ok, ale w RB jest zapis o HW.. A co z lancami? Model ma lancę więc i na rozpisce muszę mieć lancę, tak?Galharen pisze:magiczna broń nie wymaga wysiwygu
Nawet nie wiedziałem że się da..Bercik pisze:Złóż go tak żeby miał save 1+ z przerzutem nieudanych, 2+ ward na płonące ataki i 7 siły
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Na turniejach nie ma większego znaczenia, co masz przyklejone do takiego Prince'a, czy to byłby Lokal, czy też Master. Jedynie na tych imprezach, które posiadają bardziej rozbudowaną modelarkę, możesz natrafić na punkt o WYSIWYGu dla Postaci, ale to stracisz 1pkt najwyżej. Nikt ci jednak modelu ze stołu za to nie zdejmie
od szczyrku mialem przerwę battlową i obawiam sie, ze troche jeszcze potrwa, ale mysle juz nad nowymi konwersjami itp stad moje pytanie - jakies nowe fajne kminy się pojawiły na naszej scenie battlowej?
Możesz dać na Lwy tez
hejka.
Mam pytanko do bardziej doswiadczonych generałow.... jak sobie radzicie z takimi armiami, ktore maja prawie wszystko z ASV na 2+ do tego herosi maja WSV na 3+.... (mam na mysli np taki WOCH, z lordem klepaczem, kowbojem, chimera, jurkami etc....) Z tak mala sila mialem olbrzymie problemy z przebiciem sie przez ASV, nie mowiac juz o WSV....
Mam pytanko do bardziej doswiadczonych generałow.... jak sobie radzicie z takimi armiami, ktore maja prawie wszystko z ASV na 2+ do tego herosi maja WSV na 3+.... (mam na mysli np taki WOCH, z lordem klepaczem, kowbojem, chimera, jurkami etc....) Z tak mala sila mialem olbrzymie problemy z przebiciem sie przez ASV, nie mowiac juz o WSV....
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Magią (Metal, Light, Heaven, Death itp.) można zdjąć Chimerę i próbować z Diabłem i Kowbojami, jeśli tylko max 3+ Warda mają na to. Dodatkowo masz RBTy, które te 2-3 tury strzelania powinny mieć, albo Postacie do walki wspomagane OTSem. Jeśli nic nie pomoże, to pozostają sztuczki ze Static CRem, albo Flamingi na Chimerę
na diabła wystarczy BoTWD na WL i spływa tak samo na knightow skulli
chimera leci od feniksa i rbtów wiec akurat WoCH to lepszy paring dla elfów
chimera leci od feniksa i rbtów wiec akurat WoCH to lepszy paring dla elfów