Początkujący generał
Moderator: Hoax
Jedynie allegro lub ebayDeus pisze:A można to jeszcze kupić ?
Ma ktoś fotkę metalowego elektryka tego nowgo z blistera.
Armia: SKAVENI
okon pisze:pot lał sie litrami , moje dupsko płoneło razem z jajami na szczęście mam długą parówę która nie zdążyła się sfaiczyć do końca więc zwycięstwo wydarłem
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
nie
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
szeregi dodajesz jedynie do testów paniki i ruchu (możliwości marszowania)
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..
jeśli wynik od 3 do 4 na d6 to abominacja zadaje 3d6 ataków. Musisz najpierw normalnie trafić. Wynik 5 do 6 to 2d6 autohitów, a oprócz tego test inicjatywy wroga lub kolejny hit. 1 na d6 - każdy w kontakcie dostaje hita z s6 i d3 woundy.
Ostatnio zmieniony 23 sie 2012, o 06:04 przez Pacek, łącznie zmieniany 1 raz.
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..
Popraw na "od 3 do 4"Pacek pisze:jeśli wynik od 3 do 5 na d6 to abominacja zadaje 3d6 ataków. Musisz najpierw normalnie trafić. Wynik 5 do 6 to 2d6 autohitów, a oprócz tego test inicjatywy wroga lub kolejny hit. 1 na d6 - każdy w kontakcie dostaje hita z s6 i d3 woundy.
Witam, chciałem się zapytać czy pod nowy format bez ograniczeń euro warto wystawiać 2x abominację czy może lepiej dodatkowe punkty wydać na plague monków ? Staram się przestawić armię z 6 edycyjnych realiów na nową edycję i nie wiem jakie dalej figurki kupować
z góry dzięki za pomoc
z góry dzięki za pomoc
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
Do wyjścia nowego euro ( początek 2013) podejrzewam, że trend bardziej będzie na openy z jakimiś drobnymi ograniczeniami. Natomiast co przyniosą nowe zasady ciężko powiedzieć czy nagle znów nie zbanują 2 abominacji. Ja bym jednak nie brał 2 z innych powodów. Już większość ludzi potrafi sobie z nimi poradzić i wiedzą jak skontrować jedną a 2 nie będą robiły różnicy. Jest wiele match upów, w których nie będziesz chciał wyjść zza górki, bo np. dwarfy mają 2 klopy płonące 2 cannony i 2 organki i nagle się okazuje, że jak byś się nie starał to i tak abomki padną.
pzdr
pzdr
-
- Plewa
Witam, przymierzam się do grania Skavenami. Mam pytanie o tarcze. Trochę poczytałem i wyrozumiałem tyle, że Klanbraciom się opłacają, natomiast Slejwom nie. Czy warto wyposażać w nie Stormverminów?
Witam, mam taki problem, że cały czas ginie mi abomka(pewnie nie umiem nią grać). Znacie moze jakieś przydatne porady aby nie schodziła przed wejściem w CC? Jeśli nie to czy jest jakaś alternatywa to znaczy czy da sie bez niej grać i co w takim razie wystawiać?
"Jak ja nie cierpię Vampirów"Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
od wszystkiego co ma płonące ataki zaczynając od łuczników(nawet 10 moze zaszkodzić) wystarczy 1 wound płonący a schodzi ze zwykłych łuków/helblastera/organek. niby że mogę ją chronić wystawiając daleko na odległej flance ale zanim dojdzie to bedzie po grze. Grałem raz bez abomy i byłem bardzo zadowolony(wstawiłem 2x10 guterów i więcej stormów, podwyższyłem lvl na magach itp. ZAstanawiam sie czy jest coś co może zaskoczyć przeciwnika(i jest grywalne), który znalazł już sposób na abomke?
"Jak ja nie cierpię Vampirów"Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.