W 7ed? Tym bardziej mogę być dumny ze swojej pamięci. Nie znamy się? A ja pamiętam czym grałeś w 7ed. Nie czuj się inwigilowany, ja tak mam po prostu.bless pisze:Moderator grywał na unicornie z wielka przyjemnościa, ale było to w 7 edycji. Teraz... bo ja wiem. Chyba tez dałoby sie nim pograć, ale jednorozec sporo stracil. Najbardziej zabolało polaczenie profila jezdzca z wierzchowcem, które sprawiło, ze zamiast 6W z których trzy miały T3 a trzy T4 mamy 3Wz T3. Spora roznica.Jacek_Azael pisze:Tak, ale jeżeli mnie pamięć nie myli ktoś tak pogrywał okazjonalnie...chyba moderator
Poza tym, nie mam przy sobie AB, ale wydaje mi sie, ze mali magowie tez moge pomykac na jednorozcach. Sprawdze wieczorem w domu.
Kila pytan poczatkujacego :P
Moderator: Gremlin
- Jacek_Azael
- Masakrator
Kilka pytań początkującego ;p
Mali magowie mogą jezdzic na Unicornach ale imo sie nie oplaca,szkoda punktów.
Bound spelle mozesz rzucać z 6 kostek, mozesz miec tez ifkę.Jesli BS jest umiejętnoscią to nie rzucasz na Mistcasta ale rzucający nie moze rzucac juz innych BS.Jesli BS jest z przedmiotu to przedmiot jest zniszczony i nie moze byc użyty wiecej w grze.Luc pisze:Czy bound spell mogę rzucić 6 kostkami ? Co z IF'ką ?
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"
No musisz mieć przynajmniej jednego nobla/highborna oraz magiczkę. Docelowo po 2 sztuki ..... mus.
A łuczników to tanio trafisz na Allegro zamiast box w sklepie kupować
A łuczników to tanio trafisz na Allegro zamiast box w sklepie kupować
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
6" Las mogę wystawić na:
- własnej połowie stołu ?
- własnej strefie wystawiania jednostek?
Jak to jest ?
Słyszałem 2 wersje.
W książce, jest napisane, że własna połowa stołu.
Czy Wayów mogę wystawić na plecach przeciwnika bez 12"cali - jeśli mnie nie widzi ?
- własnej połowie stołu ?
- własnej strefie wystawiania jednostek?
Jak to jest ?
Słyszałem 2 wersje.
W książce, jest napisane, że własna połowa stołu.
Czy Wayów mogę wystawić na plecach przeciwnika bez 12"cali - jeśli mnie nie widzi ?
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
Właśnie to słyszałem, że od 8ed. tylko w deployu.... ale gdzie to jest napisane, że zmianagoboss pisze:w deployu, w 8 edycji sie to zmienilo.
w 7 mozna bylo do polowy stolu.
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
GraciasLaik pisze:FAQ do WE, warto przeczytać...
.... zabieram się za ponowne czytanie FAQ
Nigdy nie grałem z Lizardami (tzn raz ale na 600pkt... więc praktycznie to nie znam tej armii)
Więc mam kilka pytań:
- co się sprawdza przeciwko ?
- co się NIE sprawdza
- Lepiej SMOK czy lepiej Spellweaver (ew. jaki Lore) ?
Parę wskazówek by się przydało
Więc mam kilka pytań:
- co się sprawdza przeciwko ?
- co się NIE sprawdza
- Lepiej SMOK czy lepiej Spellweaver (ew. jaki Lore) ?
Parę wskazówek by się przydało
Zależy na ile pkt. gracie ? Podejrzewam gdzieś koło 2400 pts.
Ja mogę po ostatnim turnieju napisać tak:
- trzeba uważać na skinki kameleony - podchodzą za blisko i niestety są cholernie upierdliwe,
- salamandry i ich zianie po prostu wymiata nasze oddziały jak tylko źle się ustawimy (broń Boże bokiem ).
- saurusy są do ugryzienia i można je szarpnąć driadami, warhawki od boku, wildzi.
- wkurzający jest slann i stegadon - tutaj tylko magia, treeman, treekiny, HoDA.
Lepiej chyba wziąć dużą czarkę i life`a. Poza tym na małej treesinging i laskę by rzucać go wiele razy.
To tyle z mojego doświadczenia (w sumie 2 bitwy )
Ja za to mam pytanie odnośnie DE w układzie - lord na smoku, kociołek BSB z klockiem korsarzy oraz Hydra. Jak takie badziewie rozkręcić. Any pomysły ???
Ja mogę po ostatnim turnieju napisać tak:
- trzeba uważać na skinki kameleony - podchodzą za blisko i niestety są cholernie upierdliwe,
- salamandry i ich zianie po prostu wymiata nasze oddziały jak tylko źle się ustawimy (broń Boże bokiem ).
- saurusy są do ugryzienia i można je szarpnąć driadami, warhawki od boku, wildzi.
- wkurzający jest slann i stegadon - tutaj tylko magia, treeman, treekiny, HoDA.
Lepiej chyba wziąć dużą czarkę i life`a. Poza tym na małej treesinging i laskę by rzucać go wiele razy.
To tyle z mojego doświadczenia (w sumie 2 bitwy )
Ja za to mam pytanie odnośnie DE w układzie - lord na smoku, kociołek BSB z klockiem korsarzy oraz Hydra. Jak takie badziewie rozkręcić. Any pomysły ???
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
Nie wiem co mają do tego Anny pomysły, ale cóż, sposób z postu wyżej to już coś...
I co to znaczy sposób? Chcesz złożyć rozpiskę pod to konkretnie czy jak? na hydrę hejl poprzedzony strzelaniem z flejminga, na pokowca masz strzały (s3) bez sejsva, kocioł trzeba czymś szybkim zjechać, a smok... No to już kwestia jakich lordów masz Mi się zawsze udawało coś ustrzelić z łuków ;]
a ja mam pytanie z serii dość głupich... Co się zmieniło w erracie do WE teraz? Albo to co tam jest wiedziałem albo niewiele się zmieniło...?
I co to znaczy sposób? Chcesz złożyć rozpiskę pod to konkretnie czy jak? na hydrę hejl poprzedzony strzelaniem z flejminga, na pokowca masz strzały (s3) bez sejsva, kocioł trzeba czymś szybkim zjechać, a smok... No to już kwestia jakich lordów masz Mi się zawsze udawało coś ustrzelić z łuków ;]
a ja mam pytanie z serii dość głupich... Co się zmieniło w erracie do WE teraz? Albo to co tam jest wiedziałem albo niewiele się zmieniło...?