Skoro konie i inne wierzchowce otrzymują bonus z rejzora, to LD do tego bonusu biorą od siebie, czy największą modelu?Młody Pajak pisze:@Rabsp
1. Tak
8 edycja- pytania
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: 8 edycja- pytania
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
Nie.Szymon pisze:Pytanko piechota szarżuję bazowy M +2d6 i wybiera najwyższy wynik ??
Piechota szarżuje M+2D6.
Wszystko ze Swiftstrider szarżuje M+3D6, wybierając dwa najwyższe wyniki.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
Ok spoko jak grałem widziałem szarżę krasi na 15' i nie umiałem uwierzyćMac pisze:Nie.Szymon pisze:Pytanko piechota szarżuję bazowy M +2d6 i wybiera najwyższy wynik ??
Piechota szarżuje M+2D6.
Wszystko ze Swiftstrider szarżuje M+3D6, wybierając dwa najwyższe wyniki.
- Młody Pajak
- Kradziej
IMHO swoją.Mac pisze:Skoro konie i inne wierzchowce otrzymują bonus z rejzora, to LD do tego bonusu biorą od siebie, czy największą modelu?Młody Pajak pisze:@Rabsp
1. Tak
uscislone jest ze mozna uzywac generalskiego ld do brzytwy, wiec stosuje sie ld tak jak w przypadku testow, czyli zawsze najwyzsze.Rabsp pisze:czemu swoja? np. hydra do testu paniki bierze liderke poganiaczy... pozatym mozna do tego czaru brac Ld od generała, wiec chyba od kawalerzystów koniki tez powinny brac...
- Młody Pajak
- Kradziej
Czyli nawet jakby nie byłoby generała w zasięgu to mają ld od kolesi?jurak pisze:uscislone jest ze mozna uzywac generalskiego ld do brzytwy, wiec stosuje sie ld tak jak w przypadku testow, czyli zawsze najwyzsze.Rabsp pisze:czemu swoja? np. hydra do testu paniki bierze liderke poganiaczy... pozatym mozna do tego czaru brac Ld od generała, wiec chyba od kawalerzystów koniki tez powinny brac...
na to by wygladalo.Młody Pajak pisze:Czyli nawet jakby nie byłoby generała w zasięgu to mają ld od kolesi?jurak pisze:uscislone jest ze mozna uzywac generalskiego ld do brzytwy, wiec stosuje sie ld tak jak w przypadku testow, czyli zawsze najwyzsze.Rabsp pisze:czemu swoja? np. hydra do testu paniki bierze liderke poganiaczy... pozatym mozna do tego czaru brac Ld od generała, wiec chyba od kawalerzystów koniki tez powinny brac...
A teraz ładnie cytatem albo pokmiń lepszą odpowiedź bo inaczej Twojego IMHO nie było.Jankiel pisze:Połowa Twojego oddziału strzela bez modyfikatorów, druga strzela przez Driady, czyli hard cover.Której części nie spełniam mając na połowie oddziału driady?
Nic więcej w tym temacie nie ma do dodania. Takie wały to wkręcaj dzieciom w Bydgoszczy
Możesz mam nadzieję to uzasadnić bo dzieci w Bydgoszczy już się nieco niecierpliwią jak też ten nieomylny Jankiel to uzasadni zgodnie z 8ed RB?
Bo dla mnie ok że połowa unitu ma a połowa nie ale TWÓJ ma cały minusy.
No i czy chcesz powiedzieć przez swój post, że Twoje sędziowanie będzie wyglądało tak, że w takim przypadku cały mój unit ma minusy?
Rozumiem że poprzesz to czymś?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
Styka.
Jeszcze tylko technicznie, smoka piechota nie zasłania i nie daje żadnego covera?
Jeszcze tylko technicznie, smoka piechota nie zasłania i nie daje żadnego covera?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
Ile razy może ziać Mag-Smok (transformacja Kadon)? 1. raz w całej bitwie 2. raz z każdego zionącego potwora (raz jako hydra, drugi raz jako smok itd) 3. Raz na przemianę (zmienia się w smoka, zieje, czar zostaje rozproszony, ponownie zmienia się w ten sam typ smoka i zieje znowu).
I jeszcze czy czar ten można przerwać dobrowolnie (np. po to by wyczarować inny czar) czy mag pozostaje smokiem aż przeciwnik rozproszy?
I jeszcze czy czar ten można przerwać dobrowolnie (np. po to by wyczarować inny czar) czy mag pozostaje smokiem aż przeciwnik rozproszy?