nowe modele i unity?
Moderator: #helion#
Re: nowe modele i unity?
Super ale nie pozwolą nam mieć dwóch czołgów na stole:-( troszkę słabo się będzie stawiało postacie. mój pegazista i bsb będą mieli problem a o kapłanach nawet nie mówię. ja jestem totalnie załamany tym ze nie mam jak wystawić corow. wystawialem zawsze swordmenow i flagowanie. I jedno i drugie moja się z celem obecnie:-(
Jesli maja frenzy to nie. Problemw tym ze te włócznie ani nie sa tak dobry m blokerem jak swordmeni ani nie wala tak mocno jak Halabardnicy. Wiec na co komu to ? Znowu liczyc ze sie rzuci kilka czarow na nich? To zdecydowanie lepiej halabardy tak podpakowac. Chociaz ja bede myslal o GS z BSB i kaplanem. Takie zestaw powinien byc calkiem calkiem.
PS. wydaje mi sie ze jest szansa na tego Gryfa.....
PS. wydaje mi sie ze jest szansa na tego Gryfa.....
Hej, super newsy. Ogólnie nie wiem jeszcze czy te nowe imperium będzie słabsze czy mocniejsze czy na podobnym poziomie (chyba to ostatnie), lecz na pewno wprowadzi jeszcze więcej opcji złożenia i kombinacji, tak aby nam ten nowy book nie znudził się jeszcze dłuuugo.
Pytania do szczęśliwców z nowym bookiem:
1. Czy Lektor na wózku daje hate oddziałom w 6" czy modelom w 6"?
2. Czy wózek ma warda 4+ i czy daje warda 4+ dla lektora? MR(3) nie ma już, prawda?
3. Czy prieści oprócz tego, ze generują kostki dispella chanellują też dispel i power?
4. Hurricalum i Luminark, czy mają warda 4+ i czy dają warda dla maga ujeżdżającego ich?
5. Jak działają te maszynki na Hurricalum i Luminark? To bound spelle czy jak?
6. Swordsmeni po 7pkt?
Pytania do szczęśliwców z nowym bookiem:
1. Czy Lektor na wózku daje hate oddziałom w 6" czy modelom w 6"?
2. Czy wózek ma warda 4+ i czy daje warda 4+ dla lektora? MR(3) nie ma już, prawda?
3. Czy prieści oprócz tego, ze generują kostki dispella chanellują też dispel i power?
4. Hurricalum i Luminark, czy mają warda 4+ i czy dają warda dla maga ujeżdżającego ich?
5. Jak działają te maszynki na Hurricalum i Luminark? To bound spelle czy jak?
6. Swordsmeni po 7pkt?
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
jeżeli ktoś chce W SOBOTĘ zrobić podsumowanie informacji w jednym poście, mogę to wkleić jako pierwszy post do nowego tematu; poza tym stary temat rozpisek również chyba się zdezaktualizuje, więc i tutaj powstanie nowy temat; to tak odnośnie ogłoszeń parafialnych na sobotę
Zajebisty kodeks. IMO nie będzie jednego, obowiązującego standardu.
GM: IMO nigdy nie był słaby - poprostu przegrywał z magiem lordem i przegiętym archlectorem. Dla porównania, Lord gralowy w bretce (z zasadą ITP, której nie przekazuje oddziałowi) na pusto tylko w ciężkiej zbroi, na koniu z bardingiem kosztuje 159 pkt. Ma wprawdzie 6+/5+ warda ale to akurat GM łatwo może uzyskać na poziomie Itemów. GM nigdy nie był plewą - byli lepsi lordowie w imperium ot co. Mozna teraz pokombinować z runefangiem. Zostaje jeszcze 15 pkt na luckstone, potion of foolhardiness/speed, charmed schielda i zapraszam kowbojów do zabawy.
GM: IMO nigdy nie był słaby - poprostu przegrywał z magiem lordem i przegiętym archlectorem. Dla porównania, Lord gralowy w bretce (z zasadą ITP, której nie przekazuje oddziałowi) na pusto tylko w ciężkiej zbroi, na koniu z bardingiem kosztuje 159 pkt. Ma wprawdzie 6+/5+ warda ale to akurat GM łatwo może uzyskać na poziomie Itemów. GM nigdy nie był plewą - byli lepsi lordowie w imperium ot co. Mozna teraz pokombinować z runefangiem. Zostaje jeszcze 15 pkt na luckstone, potion of foolhardiness/speed, charmed schielda i zapraszam kowbojów do zabawy.
@Karlee
1. unitom
2.MR nie ma na wózku, zapis przy ołtarzu nie jest jasny, ma tylko napisane Ward Save 4+
3.Channelują i power i dispell
4.Heavenowy i Lightowy nie mają warda w ogóle; Lightowy rozdaje 6+ w 6" tylko
5. Bound Power Level 4 bodajże z innate ability (nie kończy się po ifce)
6. Swordy po 7
dodatkowo Archersi zyskali awans do state troops, czyli mogą mieć detki oraz pełny command a są w skirmishu; 7pts zwykły bow
1. unitom
2.MR nie ma na wózku, zapis przy ołtarzu nie jest jasny, ma tylko napisane Ward Save 4+
3.Channelują i power i dispell
4.Heavenowy i Lightowy nie mają warda w ogóle; Lightowy rozdaje 6+ w 6" tylko
5. Bound Power Level 4 bodajże z innate ability (nie kończy się po ifce)
6. Swordy po 7
dodatkowo Archersi zyskali awans do state troops, czyli mogą mieć detki oraz pełny command a są w skirmishu; 7pts zwykły bow
Dlaczego niejasny zapis? Coven Throne też ma zapisane WS 4+.#helion# pisze: 2.MR nie ma na wózku, zapis przy ołtarzu nie jest jasny, ma tylko napisane Ward Save 4+
Chyba za bardzo byliście rozpieszczeni 7ED ołtarzem :D
Other tricksters shard :)Dębek pisze:Zostaje jeszcze 15 pkt na luckstone, potion of foolhardiness/speed, charmed schielda i zapraszam kowbojów do zabawy.
Chcialbym zapytac o pare rzeczy
1. Inz musi przebywac w helblasterze? Albo mozna go usytuwac pomiedzy dwoma helkami w odleglosci 3"
2. Jako ze jezdzcy na demigryfach moga nosic halabardy to czy zwyklej konnicy tez one przysluguja?
3. Tylko tyle magicznych itemow? Nie powyrywali ci stron?
Ps.
Jednak to prawda
Zaloga mozdzieza strzela orzechami wloskimi ( elfy nareszcie sie najedza )
1. Inz musi przebywac w helblasterze? Albo mozna go usytuwac pomiedzy dwoma helkami w odleglosci 3"
2. Jako ze jezdzcy na demigryfach moga nosic halabardy to czy zwyklej konnicy tez one przysluguja?
3. Tylko tyle magicznych itemow? Nie powyrywali ci stron?
Ps.
Jednak to prawda
Zaloga mozdzieza strzela orzechami wloskimi ( elfy nareszcie sie najedza )
Ostatnio zmieniony 6 kwie 2012, o 08:51 przez tilt112, łącznie zmieniany 1 raz.
I dobrze ,że nie będę musiał kupować tego wózka .
Altar jest OK (zwłaszcza jako model) ,więc pozostanę przy nim.Witch Hunter coraz bardziej mi sie podoba.Tylko mam pytanie ,bo wolę się upewnić: Jak wejdzie do oddziału ze skirmishem to on też działa w skirmishu ?
Altar jest OK (zwłaszcza jako model) ,więc pozostanę przy nim.Witch Hunter coraz bardziej mi sie podoba.Tylko mam pytanie ,bo wolę się upewnić: Jak wejdzie do oddziału ze skirmishem to on też działa w skirmishu ?
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!
- Brushlicker
- Falubaz
- Martin von Carstein
- Kradziej
I tak lepszy wybór niż stado aktualnie śmiesznych swordsmenów - nie dość iż osłabionych to jeszcze za drogich. Szkoda iż obecną zasadę dętek można autorowi co najwyżej wsadzić w gardło - z jednej strony fajnie, psychologia przechodzi na dętki. Z drugiej strony ani nie jest to zapowiedziane "+40", ani to iż uciekające dętki wzbudzają panikę nie jest miłe. Horda 20 włóczników (a raczej halabard, włócznie tracą jeden ze swych dwóch atutów w tak małej liczbie... chociaż jak wystawimy 12 w dwóch szeregach...) wspomagających na flance Wielki blok GS...zastanawiam sie nad opcja 40 włoczni z bsb i sztandar gryfa i priest. Atakow duzo, przy drobnym booscie gonia wroga ze az miło. Ciekawe co z tymi flagelantami, moga dolączyc herosi?
Ktoś to wszystko musi zebrać w jednym miejscu, abym mógł się w pełni zorientować w sytuacji.
archers/huntsman
Myśliwych możesz rozstawić na ziemi niczyjej, 12 cali od pozycji wroga max.
Ostatnio zmieniony 6 kwie 2012, o 09:58 przez Martin von Carstein, łącznie zmieniany 1 raz.
- Brushlicker
- Falubaz
- Martin von Carstein
- Kradziej
min
Zależy która strona patrzy.
i czy bohater w huntsmanach dostaje te zasade "zwiadowcy"?
Było napisane iż w tym AB tak.
- Brushlicker
- Falubaz