nowe modele i unity?

Empire

Moderator: #helion#

Zablokowany
kowaljl
Chuck Norris

Re: nowe modele i unity?

Post autor: kowaljl »

Super ale nie pozwolą nam mieć dwóch czołgów na stole:-( troszkę słabo się będzie stawiało postacie. mój pegazista i bsb będą mieli problem a o kapłanach nawet nie mówię. ja jestem totalnie załamany tym ze nie mam jak wystawić corow. wystawialem zawsze swordmenow i flagowanie. I jedno i drugie moja się z celem obecnie:-(

Awatar użytkownika
Magnus
Chuck Norris

Post autor: Magnus »

zastanawiam sie nad opcja 40 włoczni z bsb i sztandar gryfa i priest. Atakow duzo, przy drobnym booscie gonia wroga ze az miło. Ciekawe co z tymi flagelantami, moga dolączyc herosi?

kowaljl
Chuck Norris

Post autor: kowaljl »

Jesli maja frenzy to nie. Problemw tym ze te włócznie ani nie sa tak dobry m blokerem jak swordmeni ani nie wala tak mocno jak Halabardnicy. Wiec na co komu to ? Znowu liczyc ze sie rzuci kilka czarow na nich? To zdecydowanie lepiej halabardy tak podpakowac. Chociaz ja bede myslal o GS z BSB i kaplanem. Takie zestaw powinien byc calkiem calkiem.

PS. wydaje mi sie ze jest szansa na tego Gryfa.....

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Hej, super newsy. Ogólnie nie wiem jeszcze czy te nowe imperium będzie słabsze czy mocniejsze czy na podobnym poziomie (chyba to ostatnie), lecz na pewno wprowadzi jeszcze więcej opcji złożenia i kombinacji, tak aby nam ten nowy book nie znudził się jeszcze dłuuugo.

Pytania do szczęśliwców z nowym bookiem:
1. Czy Lektor na wózku daje hate oddziałom w 6" czy modelom w 6"?
2. Czy wózek ma warda 4+ i czy daje warda 4+ dla lektora? MR(3) nie ma już, prawda?
3. Czy prieści oprócz tego, ze generują kostki dispella chanellują też dispel i power?
4. Hurricalum i Luminark, czy mają warda 4+ i czy dają warda dla maga ujeżdżającego ich?
5. Jak działają te maszynki na Hurricalum i Luminark? To bound spelle czy jak?
6. Swordsmeni po 7pkt?
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

jeżeli ktoś chce W SOBOTĘ zrobić podsumowanie informacji w jednym poście, mogę to wkleić jako pierwszy post do nowego tematu; poza tym stary temat rozpisek również chyba się zdezaktualizuje, więc i tutaj powstanie nowy temat; to tak odnośnie ogłoszeń parafialnych na sobotę
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Zajebisty kodeks. IMO nie będzie jednego, obowiązującego standardu.

GM: IMO nigdy nie był słaby - poprostu przegrywał z magiem lordem i przegiętym archlectorem. Dla porównania, Lord gralowy w bretce (z zasadą ITP, której nie przekazuje oddziałowi) na pusto tylko w ciężkiej zbroi, na koniu z bardingiem kosztuje 159 pkt. Ma wprawdzie 6+/5+ warda ale to akurat GM łatwo może uzyskać na poziomie Itemów. GM nigdy nie był plewą - byli lepsi lordowie w imperium ot co. Mozna teraz pokombinować z runefangiem. Zostaje jeszcze 15 pkt na luckstone, potion of foolhardiness/speed, charmed schielda i zapraszam kowbojów do zabawy.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

@Karlee
1. unitom
2.MR nie ma na wózku, zapis przy ołtarzu nie jest jasny, ma tylko napisane Ward Save 4+
3.Channelują i power i dispell
4.Heavenowy i Lightowy nie mają warda w ogóle; Lightowy rozdaje 6+ w 6" tylko
5. Bound Power Level 4 bodajże z innate ability (nie kończy się po ifce)
6. Swordy po 7

dodatkowo Archersi zyskali awans do state troops, czyli mogą mieć detki oraz pełny command a są w skirmishu; 7pts zwykły bow
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

#helion# pisze: 2.MR nie ma na wózku, zapis przy ołtarzu nie jest jasny, ma tylko napisane Ward Save 4+
Dlaczego niejasny zapis? Coven Throne też ma zapisane WS 4+.
Chyba za bardzo byliście rozpieszczeni 7ED ołtarzem :D
Dębek pisze:Zostaje jeszcze 15 pkt na luckstone, potion of foolhardiness/speed, charmed schielda i zapraszam kowbojów do zabawy.
Other tricksters shard :)

tilt112
Mudżahedin

Post autor: tilt112 »

Chcialbym zapytac o pare rzeczy
1. Inz musi przebywac w helblasterze? Albo mozna go usytuwac pomiedzy dwoma helkami w odleglosci 3"
2. Jako ze jezdzcy na demigryfach moga nosic halabardy to czy zwyklej konnicy tez one przysluguja?
3. Tylko tyle magicznych itemow? Nie powyrywali ci stron? :)

Ps.
Jednak to prawda :)
Zaloga mozdzieza strzela orzechami wloskimi ( elfy nareszcie sie najedza :) )
Ostatnio zmieniony 6 kwie 2012, o 08:51 przez tilt112, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

I dobrze ,że nie będę musiał kupować tego wózka .
Altar jest OK (zwłaszcza jako model) ,więc pozostanę przy nim.Witch Hunter coraz bardziej mi sie podoba.Tylko mam pytanie ,bo wolę się upewnić: Jak wejdzie do oddziału ze skirmishem to on też działa w skirmishu ?
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

tilt112 pisze:3. Tylko tyle magicznych itemow? Nie powyrywali ci stron? :)
Myślę ,że zostaliśmy poinformowani tylko o tych ,które się zmieniły ,a reszta jest taka sama

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Post autor: Brushlicker »

yup!

Ponawiam pytanie o różnice archers/huntsman
Obrazek

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Jedni z nich mają zasadę zwiadowca za +2 pkt według starego booka

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Post autor: Martin von Carstein »

zastanawiam sie nad opcja 40 włoczni z bsb i sztandar gryfa i priest. Atakow duzo, przy drobnym booscie gonia wroga ze az miło. Ciekawe co z tymi flagelantami, moga dolączyc herosi?
I tak lepszy wybór niż stado aktualnie śmiesznych swordsmenów - nie dość iż osłabionych to jeszcze za drogich. Szkoda iż obecną zasadę dętek można autorowi co najwyżej wsadzić w gardło - z jednej strony fajnie, psychologia przechodzi na dętki. Z drugiej strony ani nie jest to zapowiedziane "+40", ani to iż uciekające dętki wzbudzają panikę nie jest miłe. Horda 20 włóczników (a raczej halabard, włócznie tracą jeden ze swych dwóch atutów w tak małej liczbie... chociaż jak wystawimy 12 w dwóch szeregach...) wspomagających na flance Wielki blok GS...

Ktoś to wszystko musi zebrać w jednym miejscu, abym mógł się w pełni zorientować w sytuacji.

archers/huntsman

Myśliwych możesz rozstawić na ziemi niczyjej, 12 cali od pozycji wroga max.
Ostatnio zmieniony 6 kwie 2012, o 09:58 przez Martin von Carstein, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Martin von Carstein pisze:Myśliwych możesz rozstawić na ziemi niczyjej, 12 cali od pozycji wroga max.
min :)

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

@Helion: Czyli warrior priesci nie dają z automatu +1 kostki dispella lecz muszą ją wychanellować, tak?
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

i czy bohater w huntsmanach dostaje te zasade "zwiadowcy"?

Ciekaw jestem, czy prayery przenszą sie na oddział shootingowy, bo zdania są dość sprzeczne.....
Obrazek

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Post autor: Martin von Carstein »

min :)

Zależy która strona patrzy.

i czy bohater w huntsmanach dostaje te zasade "zwiadowcy"?

Było napisane iż w tym AB tak.

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

to Whunter bedzie mual szanse ubic swoj cel w 1 turze :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Tak Karli musisz channelować
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Zablokowany