End Of Times - czyli na bieżąco co tam w świecie Warhammera

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Balcerek
Wałkarz

Re: End Of Times - czyli na bieżąco co tam w świecie Warhamm

Post autor: Balcerek »

I jaberslythem od bestii

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Post autor: gervaz »

Akurat pod jabberem jest standardowa monsterowa. Ale 60 x 100 dali do maggot lorda i thanquola

Awatar użytkownika
Marr
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Marr »

To i tak tymczasowo tylko, zaraz będzie na okrągłej ;)

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

Odpowiednio dociążyć podstawkę i można grać w DoCHu na 50x50 jako zwykłym bloodthristerem.

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Na filmiku figsy prezentują się świetnie ale ten płomyk od spodu wygląda co najmniej biednie...

https://www.youtube.com/watch?v=858PTB49TF4

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Stan pisze:Odpowiednio dociążyć podstawkę i można grać w DoCHu na 50x50 jako zwykłym bloodthristerem.
A ten model nie nadpisuje Bloodthirstera normalnie, jeśli o figsa chodzi? :)
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Cylindryk
Chuck Norris

Post autor: Cylindryk »

Podobno wyciekły zasady z nowej książki, podzieli się ktoś, kto i co tam dostał? Nie mówię o Thirsterkach. ;)

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Azurix pisze:A ten model nie nadpisuje Bloodthirstera normalnie, jeśli o figsa chodzi? :)
Tak mi się też wydaje :)

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Te wszystkie 3 rodzaje Bloodków są "Imiennym" lub jakąś alternatywą, ale sam model reprezentuje wszystkie te Demony Khorne'a, tak jak 1 box Feniksa pozwala grać zarówno Caradryanem, zwykłym Anointedem, czy Feniksem bez jeźdźca. Na stronie GW ten model funkcjonuje jako Bloodthirster po prostu, a stary metalowy zniknął. Teraz już po prostu tego Demona nie wystawia się na 50x50, tylko 50x100 ;)
Ostatnio zmieniony 28 lut 2015, o 13:28 przez Azurix, łącznie zmieniany 1 raz.
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Taka sytuacja

Obrazek

Awatar użytkownika
Robert.P
Wodzirej

Post autor: Robert.P »

Jak dla mnie Nowy Krwiopijca wydany z 2 Podstawkami zaprzecza temu ze Nagle WFB bedzie na Okraglych Podstawkach.
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."

REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
Obrazek

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Coraz więcej znaków na niebie i ziemi potwierdza te wszystkie ploty, zamieszczone i tutaj. Treemana na okrągłej podstawce jeszcze idzie przeżyć.
Gorzej z wycofywaniem ze sprzedaży sporej części jednostek, które zbliża się wielkimi krokami.

Awatar użytkownika
Magnus
Chuck Norris

Post autor: Magnus »

Kumpel chcial zaczac zbierac jako druga armie lizaki ale krazyly pogloski ze maja ja wycofac bo lizardy wyfrunely w kosmos... Czy cos w tym temacie sie zmienilo czy poki co wszystko wciaz na to wskazuje, czyli brak lizz w nast edycji?

Awatar użytkownika
Okoń
Masakrator

Post autor: Okoń »

Magnus pisze:Kumpel chcial zaczac zbierac jako druga armie lizaki ale krazyly pogloski ze maja ja wycofac bo lizardy wyfrunely w kosmos... Czy cos w tym temacie sie zmienilo czy poki co wszystko wciaz na to wskazuje, czyli brak lizz w nast edycji?
No to niech zbiera. Plotki głoszą, że lizaki mają wstępnie nie dostać w 9 edycji żadnej aktualizacji, lecz w dalszym ciągu pozostanie możliwość grania nimi.

Bretka jakoś radzi sobie na starym army booku, to zimnokrwiste jaszczurki też nie powinny narzekać.
Obrazek

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

To w sumie nawet niezly pomysl - latwiej bedzie mu kupić tansze modele z drugiej reki.

Balcerek
Wałkarz

Post autor: Balcerek »

A ten treeman na okrągłej podstawie to nie jest przypadkiem tylko model pokazowy na np jakiś konkurs modelarski? Zapytał z nadzieją...

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Lizaki spokojnie pograją. CHD grały na Ravening Hordach (taka broszurka z zasadami przy przejsciu 5 ed w 6) jakieś 12 lat ;)
Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

Awatar użytkownika
lwieserce85
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: lwieserce85 »

Nijlor pisze:Lizaki spokojnie pograją. CHD grały na Ravening Hordach (taka broszurka z zasadami przy przejsciu 5 ed w 6) jakieś 12 lat ;)
A jak wygląda sytuacja z nowymi jednostkami do chd? Czy od czasu wycofania tej armii przez gw krasnale z poludnia dostaly nowe unity czy wciaz gra sie na tym co w 5 edycji? Troche sie boje ze lizaki zostana juz do końca swiata z tymi kilkoma grywalnymi unitami i NIC juz nigdy nowego ciekawego i fajnego nie dostaną.
Obrazek

6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

po X latach Forge World wydał Tamurkhana gdzie jest armylist Dwarfów Chaosu i ForgeWorld zrobił modele

tylko wiesz tamte Dwarfy Chaosu to deko klony i słaba technika wytwórcza
poczekamy zobaczymy :) plotki to plotki nie ma po co siać paniki, a koniec świata to podobno właśnie się odbywa
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Khorne Wrathmongers/Skullreapers £34.50
Plastic box set -5 Khorne Wrathmongers or 5 Khorne Skullreapers with the option of one standard bearer. The models come with 40mm square bases and the full rules in the box.

Warhammer: Archaon Hardback Edition £50
A slip-cased, hardback, two-book set.
The First Book is 256 pages of background, detailing Archaon’s final invasion of the Old World.
The Second Book is 80 pages of rules, new campaign guides, and scenarios

ODPOWIEDZ