Pytania krótkobrodego - stary temat

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

Zablokowany
Drachenfein
"Nie jestem powergamerem"

Re: Pytania krótkobrodego

Post autor: Drachenfein »

Niestety :D tylko runa Chalengu ma prawo wyzwać :P
Podnosząc topór, przeklął przeciwnika i ruszył do ataku .....
Jeden cel .......
Może być ostatni ......
Pomścić Krzywdę Klanu z Karak Vlag .....
KU CHWALE KRASNOLUDZKIEJ POTĘDZE .......

Awatar użytkownika
Gremli
Mudżahedin

Post autor: Gremli »

Drachenfein pisze:Niestety :D tylko runa Chalengu ma prawo wyzwać :P
O ile pamiętam to nie tak działa. MRoC wymuszasz szarże albo flee, jeżeli wyjdzie ze w wyniku użycia dostajesz szarże z boku/tyłu i bohater nie jest zaangażowany do dalej nici z pojedynku.

Awatar użytkownika
Grunaldi
Mudżahedin

Post autor: Grunaldi »

No chyba że przeciwnik rzuci challenge to wtedy możesz przyjąć nawet jak się nie stykasz .

Awatar użytkownika
Arqueek
Chuck Norris

Post autor: Arqueek »

Tez musisz sie z nim stykac...:)

Awatar użytkownika
Casp
Mudżahedin

Post autor: Casp »

W bitwie którą opisałem było tak, że smok został dostawiony do tylnych szeregów, lord nie stykał się z nim podstawką.
Najważniejsze, że wolno jednak przemieszczać postać wewnątrz oddziału w trakcie walki - ale czy wolno go postawić w tylnym szeregu?

Arsene
Wałkarz

Post autor: Arsene »

Witam wszystkich długobrodych. Ostatnio też postanowiłem zapuścić sobie taki "oznak krasnoludowości", lecz nie mam jeszcze księgi armii i gram na proxach. Czy może mi ktoś w związku z tym wyjaśnić zasady gry Gyrocopterem, oraz wykopywania się z ziemi Minersów ? Beczka piwa za odpowiedź :P

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

Arsene pisze:Witam wszystkich długobrodych. Ostatnio też postanowiłem zapuścić sobie taki "oznak krasnoludowości", lecz nie mam jeszcze księgi armii i gram na proxach. Czy może mi ktoś w związku z tym wyjaśnić zasady gry Gyrocopterem, oraz wykopywania się z ziemi Minersów ? Beczka piwa za odpowiedź :P

Gyro - lata 20 cali , jeśli z jakiegoś powodu nie może latać to się nie rusza wcale , może strzelić pierdziawką - flame template siła 3 , -1 do sejwa , jeśli ucieknie od szarży i się zbierze może się ruszyć - ale nie strzela w tej turze z pierdziawki. Nie działają na niego popychaczki z kowadła anie banner dający dodatkowy ruch.

Minersi - wykopują się od 2 tury na 4+ jeśli im sie nie uda na 3+ w trzeciej, 2+ w czwartej i automatycznie w piątej. Gdy się wykopią ustawiamy ich przy dowolnej krawędzi stołu , mogą się po tym ruszyć - ale nie szarżować ani maszerować. Jeśli masz czempiona z steamdrillem możesz przerzucać nieudane rzuty na wyjście minerów.

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

automatycznie w piątej.
Ściemniasz... :wink: Gała zawsze niepowodzenie oznacza, jak się nie wykopią to przeciwnik nie dostaje punktów. Przynajmniej tak wynika z Army booka. :) :wink:
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Arsene
Wałkarz

Dzięki. Jeszcze ostatnie pytanie - jak się strzela z Flame Cannona ? Czym strzał różni się od zwykłego ? Opłaca się to wystawiać na wampirki, lub dołączyć do armii "ofensywnej" ?

Acha, bym zapomniał, beczka piwa dla ciebie :P

Obrazek

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

Celedor pisze:
automatycznie w piątej.
Ściemniasz... :wink: Gała zawsze niepowodzenie oznacza, jak się nie wykopią to przeciwnik nie dostaje punktów. Przynajmniej tak wynika z Army booka. :) :wink:
Faktycznie :) mój błąd

żyraFFa

Post autor: żyraFFa »

hej

czy da się z boxu wojowników złożyć longó, czy trzeba kupować metale??
Jest moc :D

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

da się ale nie polecam. Longbeardzi z boxa warriorów różnią się od nich tym, że mają maski na hełmach i malujesz brody na siwo. Totalna żenada. Lepiej zainwestować w piękne metalowe modele.
Obrazek

żyraFFa

Post autor: żyraFFa »

jakbym zarabiał to bym kupił, a poza tym lipcowa podwyżka... ech
Jest moc :D

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Post autor: Grand Admiral Thrawn »

Ironbreakers i Hammerers też są metalowi i swoje kosztują a warto ich zakupić. Niestety ale Krasnoludy do najtańszych nie należą co nie zmienia faktu, że inwestuj w metalowych Longbeards :wink:
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

Awatar użytkownika
Arqueek
Chuck Norris

Ciekawe gdzie ich kupi skoro wycofali metalowych longbeardow #-o No chyba, ze a Allegro uda mu sie jakis zlpek znalesc, ale teraz to bedzie graniczyc z cudem. Z tgo co wiem wykupilem 4 ostatnie boxy longo z Cytadeli :D

Arsene
Wałkarz

Witam serdecznie wszystkich długobrodych :P. Mam pytanie ze strony technicznej. Jaką podstawkę (wymiary) ma przepiękna maszyna zwana Gyrocopterem ?

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

40x40mm
Obrazek

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Arqueek pisze:Ciekawe gdzie ich kupi skoro wycofali metalowych longbeardow #-o No chyba, ze a Allegro uda mu sie jakis zlpek znalesc, ale teraz to bedzie graniczyc z cudem. Z tgo co wiem wykupilem 4 ostatnie boxy longo z Cytadeli :D
Na stronie GW można kupić: 13,00 Ł za 5 zwykłych, 14,70 Ł FCG (+ 2 zwykłych).
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

tomasso
Mudżahedin

Post autor: tomasso »

Takie pytanie odnośnie kowadła; kiedy rzucam dużą rozpierduchę 2D6 hitów rzucam raz czy na każdy odział osobno? Z opisu wynika że mam rzucić raz.

Awatar użytkownika
Arqueek
Chuck Norris

"Each takes 2d6 s4"
Czyli na kazdy oddzial rzucasz osobno :)

Zablokowany