Pytania krótkobrodego - stary temat
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
-
- "Nie jestem powergamerem"
Re: Pytania krótkobrodego
Niestety tylko runa Chalengu ma prawo wyzwać
Podnosząc topór, przeklął przeciwnika i ruszył do ataku .....
Jeden cel .......
Może być ostatni ......
Pomścić Krzywdę Klanu z Karak Vlag .....
KU CHWALE KRASNOLUDZKIEJ POTĘDZE .......
Jeden cel .......
Może być ostatni ......
Pomścić Krzywdę Klanu z Karak Vlag .....
KU CHWALE KRASNOLUDZKIEJ POTĘDZE .......
Witam wszystkich długobrodych. Ostatnio też postanowiłem zapuścić sobie taki "oznak krasnoludowości", lecz nie mam jeszcze księgi armii i gram na proxach. Czy może mi ktoś w związku z tym wyjaśnić zasady gry Gyrocopterem, oraz wykopywania się z ziemi Minersów ? Beczka piwa za odpowiedź
Arsene pisze:Witam wszystkich długobrodych. Ostatnio też postanowiłem zapuścić sobie taki "oznak krasnoludowości", lecz nie mam jeszcze księgi armii i gram na proxach. Czy może mi ktoś w związku z tym wyjaśnić zasady gry Gyrocopterem, oraz wykopywania się z ziemi Minersów ? Beczka piwa za odpowiedź
Gyro - lata 20 cali , jeśli z jakiegoś powodu nie może latać to się nie rusza wcale , może strzelić pierdziawką - flame template siła 3 , -1 do sejwa , jeśli ucieknie od szarży i się zbierze może się ruszyć - ale nie strzela w tej turze z pierdziawki. Nie działają na niego popychaczki z kowadła anie banner dający dodatkowy ruch.
Minersi - wykopują się od 2 tury na 4+ jeśli im sie nie uda na 3+ w trzeciej, 2+ w czwartej i automatycznie w piątej. Gdy się wykopią ustawiamy ich przy dowolnej krawędzi stołu , mogą się po tym ruszyć - ale nie szarżować ani maszerować. Jeśli masz czempiona z steamdrillem możesz przerzucać nieudane rzuty na wyjście minerów.
Ściemniasz... Gała zawsze niepowodzenie oznacza, jak się nie wykopią to przeciwnik nie dostaje punktów. Przynajmniej tak wynika z Army booka.automatycznie w piątej.
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Ironbreakers i Hammerers też są metalowi i swoje kosztują a warto ich zakupić. Niestety ale Krasnoludy do najtańszych nie należą co nie zmienia faktu, że inwestuj w metalowych Longbeards
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Na stronie GW można kupić: 13,00 Ł za 5 zwykłych, 14,70 Ł FCG (+ 2 zwykłych).Arqueek pisze:Ciekawe gdzie ich kupi skoro wycofali metalowych longbeardow No chyba, ze a Allegro uda mu sie jakis zlpek znalesc, ale teraz to bedzie graniczyc z cudem. Z tgo co wiem wykupilem 4 ostatnie boxy longo z Cytadeli