Szybkie pytania

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Re: Szybkie pytania

Post autor: bem »

tedzio pisze:obcował ktoś już lakierem matowym vallejo?
Intymnie?
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

tedzio pisze:obcował ktoś już lakierem matowym vallejo (w takim opakowaniu co farbki mi chodzi)?
Ja obcowałem. Jak pomalujesz cieniutką warstwą - to się nie błyszczy. Jeżeli dasz go za dużo - niestety, połysk.
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
jachu_ka
Chuck Norris

Post autor: jachu_ka »

Xeratus pisze:Jeśli zaś chodzi o tymczasowe rozwiązanie, tak żeby sobie pograć to super glue w małej ilości żeby potem można było rozkleić figurkę :)
Blu-tack.

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

bem pisze:
tedzio pisze:obcował ktoś już lakierem matowym vallejo?
Intymnie?
Głodnemu chleb na myśli :mrgreen: !
Duderson pisze:
tedzio pisze:obcował ktoś już lakierem matowym vallejo (w takim opakowaniu co farbki mi chodzi)?
Ja obcowałem. Jak pomalujesz cieniutką warstwą - to się nie błyszczy. Jeżeli dasz go za dużo - niestety, połysk.
Za dużo to znaczy? Trzy warstwy? Przyciemnia kolory? I można go mieszać z wodą?

Xeratus
Wałkarz

Post autor: Xeratus »

jachu_ka pisze:
Xeratus pisze:Jeśli zaś chodzi o tymczasowe rozwiązanie, tak żeby sobie pograć to super glue w małej ilości żeby potem można było rozkleić figurkę :)
Blu-tack.

o widzisz, mam w domu to wypróbuje :)

ps. a Ty jachu drogi co tutaj robisz? :P też grasz w wfb ?

Awatar użytkownika
jachu_ka
Chuck Norris

Bardziej sie interesuje niż grywam. :wink:

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

Post autor: MAĆKO »

Mattowy vallejo trzeba długo mieszać i można nakładać go prosto z pojemniczka.

motrax
Pseudoklimaciarz

Post autor: motrax »

Jak najlepiej rysować herby na tarczach bretońskich?
Knight is sworn to valour
his heart knows only virtue
his blade defend the helpless
his might uphold the weak

Xeratus
Wałkarz

Post autor: Xeratus »

Ktoś pamieta jak nazywa się szpachla modelarska Vallejo ta z aplikatorem ?

Awatar użytkownika
jachu_ka
Chuck Norris

Xeratus pisze:Ktoś pamieta jak nazywa się szpachla modelarska Vallejo ta z aplikatorem ?
Vallejo Plastic Putty, kod VAL400 i VAL401.

Zna ktoś tutorial o malowaniu driad? Ten z tuby mnie nie przekonuje a na forum wyszukać ciężko.

Awatar użytkownika
Kopyt
Kradziej

Post autor: Kopyt »

szybkie pytanka :P
1 Jakiego inka do skóry de ? Devlan Mud, Ogryn Flesh , Gryphonne Sepia
2 Jaki to jest fioletowy Warlock Purple czy Liche Purple na 1 palecie GW WP to bardziej fioletowy a LP niebieskawy a na innej z GW na odwrót
3 Kolory mojej armii de to czerwień + fioletowo-szaro-różowe z czego zbroje czerwień ( moja kolorystyka ;P) i pytanko jak by tutaj pomalować cold one ? nie mam zupełnie pomysłu jak by tu ich ugryźć pomoze ktos z barwami ?
Obrazek

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

Kopyt pisze:szybkie pytanka :P
1 Jakiego inka do skóry de ? Devlan Mud, Ogryn Flesh , Gryphonne Sepia
2 Jaki to jest fioletowy Warlock Purple czy Liche Purple na 1 palecie GW WP to bardziej fioletowy a LP niebieskawy a na innej z GW na odwrót
3 Kolory mojej armii de to czerwień + fioletowo-szaro-różowe z czego zbroje czerwień ( moja kolorystyka ;P) i pytanko jak by tutaj pomalować cold one ? nie mam zupełnie pomysłu jak by tu ich ugryźć pomoze ktos z barwami ?
1. Devlan? Ale strzelam :P
2. Liche purple? Strzelam ;) Akurat różowe i fioletowe mam innej firmy.
3. Szaro-grafitowe, może letko wpadające w zieleń.
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
Kopyt
Kradziej

Post autor: Kopyt »

1 Devlan Mud biore
2 Wezme oba bo nawet na stronie Gw sa inne kolory ^^
3 Codex Grey Skóra Fortress Grey Brzuszek ^^ Shadow Grey Łuski te kolory chyba wezmę na bazowe bo grafitowych to tez tryliony odcieni ;) nie maluje jakoś pro czy nawet semi pro ^^ raczej tt- wiec może być ^^ postaram się zamieścić zdjęcia po więcej rad ^^
Obrazek

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

tedzio pisze:
Duderson pisze:
Za dużo to znaczy? Trzy warstwy? Przyciemnia kolory? I można go mieszać z wodą?
Nie chodzi o ilość warstw, a ilość lakieru jaką nakładasz na jedną warstwę. Musi być porządnie (najlepiej mała ilość) "rozsmarowany" po figurce. Przyciemniania kolorów nie zauważyłem, a jeśli już to minimalnie.
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

Post autor: MAĆKO »

Imo jednak troszeczke spłaszcza kolory ten vallejo ale chyba jest jednym z lepszych mattów:)
Mimo że miałem z nim przygody....:)

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

okej, a mozna po nim normalnie mazać później? czy farba w jakiś magiczny sposób spływa z niego?

Awatar użytkownika
jachu_ka
Chuck Norris

Można malować, po każdym można.

Awatar użytkownika
jachu_ka
Chuck Norris

Jest jakaś metoda na pozbycie się odcisków palców z GS-u? Jak ich unikać to wiem, ale nie zawsze się da. Skrobanie skalpelem mnie nie zadowala. :wink:

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

jachu_ka pisze:Jest jakaś metoda na pozbycie się odcisków palców z GS-u? Jak ich unikać to wiem, ale nie zawsze się da. Skrobanie skalpelem mnie nie zadowala. :wink:
dotykać jakąś płaską powierzchnią (np nóż, czy te narzędzia do modelowania w gs) lub wygładzić po wyschnięciu, np pilnikiem

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Post autor: Tiger Brown »

tedzio pisze:
jachu_ka pisze:Jest jakaś metoda na pozbycie się odcisków palców z GS-u? Jak ich unikać to wiem, ale nie zawsze się da. Skrobanie skalpelem mnie nie zadowala. :wink:
dotykać jakąś płaską powierzchnią (np nóż, czy te narzędzia do modelowania w gs) lub wygładzić po wyschnięciu, np pilnikiem
Po pilniku jest ryzyko, że zostaną ślady. Lepiej użyć wodnego papieru ściernego, są w różnych gradacjach, aż do bardzo drobnej (2000 i więcej).
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.

ODPOWIEDZ