Intymnie?tedzio pisze:obcował ktoś już lakierem matowym vallejo?
Szybkie pytania
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Re: Szybkie pytania
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.
Ja obcowałem. Jak pomalujesz cieniutką warstwą - to się nie błyszczy. Jeżeli dasz go za dużo - niestety, połysk.tedzio pisze:obcował ktoś już lakierem matowym vallejo (w takim opakowaniu co farbki mi chodzi)?
Lidder pisze:To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.-There's something large & nurgle-y coming first
Głodnemu chleb na myśli !bem pisze:Intymnie?tedzio pisze:obcował ktoś już lakierem matowym vallejo?
Za dużo to znaczy? Trzy warstwy? Przyciemnia kolory? I można go mieszać z wodą?Duderson pisze:Ja obcowałem. Jak pomalujesz cieniutką warstwą - to się nie błyszczy. Jeżeli dasz go za dużo - niestety, połysk.tedzio pisze:obcował ktoś już lakierem matowym vallejo (w takim opakowaniu co farbki mi chodzi)?
szybkie pytanka
1 Jakiego inka do skóry de ? Devlan Mud, Ogryn Flesh , Gryphonne Sepia
2 Jaki to jest fioletowy Warlock Purple czy Liche Purple na 1 palecie GW WP to bardziej fioletowy a LP niebieskawy a na innej z GW na odwrót
3 Kolory mojej armii de to czerwień + fioletowo-szaro-różowe z czego zbroje czerwień ( moja kolorystyka ;P) i pytanko jak by tutaj pomalować cold one ? nie mam zupełnie pomysłu jak by tu ich ugryźć pomoze ktos z barwami ?
2 Jaki to jest fioletowy Warlock Purple czy Liche Purple na 1 palecie GW WP to bardziej fioletowy a LP niebieskawy a na innej z GW na odwrót
3 Kolory mojej armii de to czerwień + fioletowo-szaro-różowe z czego zbroje czerwień ( moja kolorystyka ;P) i pytanko jak by tutaj pomalować cold one ? nie mam zupełnie pomysłu jak by tu ich ugryźć pomoze ktos z barwami ?
1. Devlan? Ale strzelamKopyt pisze:szybkie pytanka
2. Liche purple? Strzelam Akurat różowe i fioletowe mam innej firmy.
3. Szaro-grafitowe, może letko wpadające w zieleń.
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.
1 Devlan Mud biore
2 Wezme oba bo nawet na stronie Gw sa inne kolory ^^
3 Codex Grey Skóra Fortress Grey Brzuszek ^^ Shadow Grey Łuski te kolory chyba wezmę na bazowe bo grafitowych to tez tryliony odcieni nie maluje jakoś pro czy nawet semi pro ^^ raczej tt- wiec może być ^^ postaram się zamieścić zdjęcia po więcej rad ^^
2 Wezme oba bo nawet na stronie Gw sa inne kolory ^^
3 Codex Grey Skóra Fortress Grey Brzuszek ^^ Shadow Grey Łuski te kolory chyba wezmę na bazowe bo grafitowych to tez tryliony odcieni nie maluje jakoś pro czy nawet semi pro ^^ raczej tt- wiec może być ^^ postaram się zamieścić zdjęcia po więcej rad ^^
Nie chodzi o ilość warstw, a ilość lakieru jaką nakładasz na jedną warstwę. Musi być porządnie (najlepiej mała ilość) "rozsmarowany" po figurce. Przyciemniania kolorów nie zauważyłem, a jeśli już to minimalnie.tedzio pisze:Za dużo to znaczy? Trzy warstwy? Przyciemnia kolory? I można go mieszać z wodą?Duderson pisze:Ja obcowałem. Jak pomalujesz cieniutką warstwą - to się nie błyszczy. Jeżeli dasz go za dużo - niestety, połysk.tedzio pisze:obcował ktoś już lakierem matowym vallejo (w takim opakowaniu co farbki mi chodzi)?
Lidder pisze:To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.-There's something large & nurgle-y coming first
dotykać jakąś płaską powierzchnią (np nóż, czy te narzędzia do modelowania w gs) lub wygładzić po wyschnięciu, np pilnikiemjachu_ka pisze:Jest jakaś metoda na pozbycie się odcisków palców z GS-u? Jak ich unikać to wiem, ale nie zawsze się da. Skrobanie skalpelem mnie nie zadowala.
- Tiger Brown
- Kradziej
Po pilniku jest ryzyko, że zostaną ślady. Lepiej użyć wodnego papieru ściernego, są w różnych gradacjach, aż do bardzo drobnej (2000 i więcej).tedzio pisze:dotykać jakąś płaską powierzchnią (np nóż, czy te narzędzia do modelowania w gs) lub wygładzić po wyschnięciu, np pilnikiemjachu_ka pisze:Jest jakaś metoda na pozbycie się odcisków palców z GS-u? Jak ich unikać to wiem, ale nie zawsze się da. Skrobanie skalpelem mnie nie zadowala.
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.