Nowa Edycja
Moderator: Shino
Re: Nowa Edycja
Ja do wstępnych testów na 2400 widzę to:
20x archers, fcg
40x warriors
40x warriors,
3x chariot
3x chariot
25 TG, BoUL
Hierogigson
Cascet
LHP, coś
Necrotect, ward 4+
TP
TP
TK, maska, ward5+
BSB
Kosmetyka z itemami itp. W garbate aniolki nie wierze, ale moze da sie tym co ugrac.. Nie chce grac na samej magii, nudne to jak flaki z olejem. FCG w szkielach.
Pozdrawiam
20x archers, fcg
40x warriors
40x warriors,
3x chariot
3x chariot
25 TG, BoUL
Hierogigson
Cascet
LHP, coś
Necrotect, ward 4+
TP
TP
TK, maska, ward5+
BSB
Kosmetyka z itemami itp. W garbate aniolki nie wierze, ale moze da sie tym co ugrac.. Nie chce grac na samej magii, nudne to jak flaki z olejem. FCG w szkielach.
Pozdrawiam
Naprawdę nie wiem po co ci tyle szkieli? Owszem mogą służyć trochę jak slavy a trochę jako cel 6 z lighta ale po co? nie lepiej zredukowac je do liczby jednego, wywalić dodatkowo jednego TP, a za to wstawic 2 oddziały Carrionów/ oddział Ushatek/ Cokolwiek?
Furion pisze:No, becouse no.@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
Jest to rozpiska pod testy, po prostu chce miec coś do łapania przeciwnika i wjeżdzania TG z kingiem i maską. Nie wykluczam ze dwa kloce szkielich to za dużo, ne wykluczam tez ze gwardia okaże się poronionym pomysłem - wtedy będe myslał o substytucie, moze carriony, moze trzy skorpiony, nie wykluczam tez o dziwo warsfinksa (moze coś się da wykrzesac z modelu na niektóre armie). Jest tez mocna opcja na kawalerii. Po prawdzie "cokolwieki" w tej armii ssą. Wsio wyjdzie w praniu.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Moja rozpa na 2400:
Lords
Tomb King 267
Talisman (WS 4+)
Dragon Helm
Sword of shield
tarcza
HLP 280
4lvl
Scrool Tomb Kingow 50
Opal amulet
Potion of speed
hero
necrotec 110
zbroja dajaca warda na 4+
Tomb Prince 140
talisman (WS 5+) 30
mieczyk z 10 I 10
LP
2lvl
DS
Core
53 warriorow fcg 295
spear
20 archerow fcg 150
3 chariot 165
5 lekka kawaleria 70
Special:
3 weze 165
30 Tomb Guard fcg 400
halabardy
banner of eternal flame
Rare:
casket 135
clopa 90
razem 2397 pts
Zamysł jest taki
Warriorzy chodzą w 12-13 w ranku zależy od wrogiej armi w nich siedzi Necrotec i King
ogólnie nimi daję się zaszarżować po to mają speary powinny wytrzymać i całkiem nieźle oddac z WS 6 Hate i napewno sie uda rzucić chociaż jednego buffa ze wzgledu na Power Scrolla <Tomb Kingów>
Tomb Prince w Tomb Guradach
Lekka kawaleria ze skautem jako przeszkadzajka a jak przeciwnik zapomni o niej i wystawi maszyne z boku to oczywiscie szarza zreszta w pierwszej duze majac Vanguarda i skauta mogą coś zdziełać
Reszte wiadomo jak bede uzywal
Lords
Tomb King 267
Talisman (WS 4+)
Dragon Helm
Sword of shield
tarcza
HLP 280
4lvl
Scrool Tomb Kingow 50
Opal amulet
Potion of speed
hero
necrotec 110
zbroja dajaca warda na 4+
Tomb Prince 140
talisman (WS 5+) 30
mieczyk z 10 I 10
LP
2lvl
DS
Core
53 warriorow fcg 295
spear
20 archerow fcg 150
3 chariot 165
5 lekka kawaleria 70
Special:
3 weze 165
30 Tomb Guard fcg 400
halabardy
banner of eternal flame
Rare:
casket 135
clopa 90
razem 2397 pts
Zamysł jest taki
Warriorzy chodzą w 12-13 w ranku zależy od wrogiej armi w nich siedzi Necrotec i King
ogólnie nimi daję się zaszarżować po to mają speary powinny wytrzymać i całkiem nieźle oddac z WS 6 Hate i napewno sie uda rzucić chociaż jednego buffa ze wzgledu na Power Scrolla <Tomb Kingów>
Tomb Prince w Tomb Guradach
Lekka kawaleria ze skautem jako przeszkadzajka a jak przeciwnik zapomni o niej i wystawi maszyne z boku to oczywiscie szarza zreszta w pierwszej duze majac Vanguarda i skauta mogą coś zdziełać
Reszte wiadomo jak bede uzywal
Szkoda kasy, lepiej kupić se HE lub zapłacić dla Kalesonera by lepszą rozpiskę napisał 

"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
Dlaczego Kalesonera? Nie kumam, przed reedycją jego rozpiski były po prostu słabe, założenie, że wystrzela się przeciwnika, ewentualnie zablokuje milionem tyczek czy innych śmieci po prostu nie działało, chyba, ze dzialaniem nazwiemy zajmowanie jednych z środkowych miejsc na turniejach przez "najlepsze TK". Jak dla mnie dużo, dużo lepsze rozpiski tworzy Domin, a jego miejsca są zdecydowanie lepsze niż Kalesonera. Więc jednak będę za opcją żeby to Domin napisał tę rozpe.
P.S.
Kalesoner ten Post nie miał cię obrazić, po prostu wyrażam opinie.
P.S.
Kalesoner ten Post nie miał cię obrazić, po prostu wyrażam opinie.
Furion pisze:No, becouse no.@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
Ale mam obrońce
. Bez spin, Łukaszu, do forumowej sławy nie tęsknie. Co do pisania rozpisek, to myślę, że dopiero po paru turniejach wyklaruje się, co tak naprawdę działa w tej armii. Ja póki co złożyłem rozpiskę combatową, ale mam wątpliwości, czy nie mam za mało śmiecia i nie jest zbyt 0-1kowa. Na razie czekam na Balaticon, tam zobaczymy, czy trupki potrafią walczyć, czy jedyna opcja to, cytując Barbarossę, "gej-górka".

AućKalesoner pisze:Spoko, ja nawet nie wiem kim Ty jesteś.Golonka pisze: Kalesoner ten Post nie miał cię obrazić, po prostu wyrażam opinie.
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
obawiam się ze we Wrocławiu byliśmy pierwsi. Mala zająl nimi drugie miejsceDragan pisze:Kaleson dawaj jakąś relację z pierwszego lokala w Polsce na nowych TK
@Golonka... u nas ten humor działa. Kaleson juz raz sie obraził strasznie na mnie za żarty o mamie:D więc...miłej rozmowy życzę.
@Kalesoner, z całym szakucenem, ale mierne te rozpiski kleisz, choć baza dobra. IMO zabawki typu stalkerzy to kupka straszna
Ostatnio zmieniony 1 maja 2011, o 19:45 przez Dymitr, łącznie zmieniany 1 raz.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
b ędzie chciał to sie pochwali. mogę tylko dodać że o ile się nie myle po tym turnieju postanowił wywalic Serpentów (2x3) bo takie gówna ssą i oddają za dużo puntków
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.