zapomniałeś o lwach i orłachMurmandamus pisze:gryf, różne rodzaje smoków- i pomyśleć że to Delfy miały mie najlepsze potwory...

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Ale DE mają fasty w core i repeater crossbow. A dla tych ostatnich HE są najwdzięczniejszym celem w wfb.ASF sporo zmienia, szczególnie przeciwko jednostkom z niskim armour save'm (cała armia DE)
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Z elitarnej piechoty tylko do SM, bo do WL i PG nie ma co strzelać z S3. Pancerne się te HE zrobiłyBelaner7 pisze:To zależy,jak będą wl to tak doń niepostrzelasz,ale do swordów to owszem.
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?
lepiej chyba z magi co?:D mi się wydaje heheeh:D a strzały z RBT zostawiamy na hydręAldean pisze:Do RBT sie strzela z RBT.Jankiel pisze:Do WL się strzela z RBT.
Pozdrawiam
licząc starcie z 5 WL w szeregu:Elgrond pisze:he jak grałem na turnieju z bretą to co jeden teror i się 4 lance sypnęły jedna w drugą padały, a to było dawno temu hehehe:D.
No rzeczywiście lanca w WL ok, no to wyzwanie Guardian wbija tego dowódcę od lancy i pozostała 5 WL odpowiadają zabijając 2-3 kolejnych , w odpowiedzi dostajemy 4 ataki rycerzy i 4 konie hehehe:D a nie 8 i 7 koni. pada 2-3 WL heh wygrywamy i w następnej turze jeden na jeden na gnieciemy lance hehe:D
w nowych HE? CR? spearelfy najwyżej, ale hydrę się od nich trzyma jak najdalej
Hydre łamie sie z CRa...szkoda strzałów z RBT. Ale to moje zdanie.
heeh każdy lubi to co lubiAldean pisze:Hydre łamie sie z CRa...szkoda strzałów z RBT. Ale to moje zdanie.Elgrond pisze:
lepiej chyba z magi co?:D mi się wydaje heheeh:D a strzały z RBT zostawiamy na hydrę
Wiem o co CI chodziło heheh:D
Pozdrawiam
To już kwestia rozstawienia, terenów etc. HE nie są w stanie ściągnąć DE bolców, jak DE są dobrze pozasłaniane. Za to DE mają kuszników i fasty/harpie/shades które są podstawowym celem dla RBT. Nie ma lekko - U HE strzelają tylko 4 RBT, u DE pół armii.Do RBT sie strzela z RBT.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.