Codex 7 edycji dla besti?

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Re: Codex 7 edycji dla besti?

Post autor: Crane »

Ciekawe czy mozna po s&s jeszcze normalnie odpowiedziec w hth czy nie (pewnie nie)
przyznam się, że nie bardzo rozumiem

Awatar użytkownika
bigees
Mudżahedin

Post autor: bigees »

a kto by przewidział, że moja wizja sprzed już chyba trzech lat się spełni?
cygor by me;)
Obrazek
Obrazek
"Nigdy nie oszukuję i nie kradnę. Nie noszę także cylindra do płaszcza i nie wcinam bananów idąc ulicą, bo dżentelmen nie robi żadnej z tych rzeczy. Zrobiłbym jedno tak samo niechętnie jak drugie – bo jedno i drugie jest sprawą harmonii i dobrego smaku".

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

CAR2N pisze:
Crane pisze:
Szkoda ,ze "centaury" nie maja lukow ,ale coz , to nie jest armia gdzie liczy sie artyleria
ale mają toporki wciąż 8)
No tak ,zapomnialem , wiec w sumie 6" S5 w reakcji na szarze nie jest takie zle ;) Ciekawe czy mozna po s&s jeszcze normalnie odpowiedziec w hth czy nie (pewnie nie) :oops:
Rzucasz toporkami, to co dojedzie bije w Ciebie, potem Ty oddajesz w tej samej turze ;]. Toporkami w hth nie możesz rzucać ;]
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
wru
Chuck Norris

Post autor: wru »

bigees pisze:a kto by przewidział, że moja wizja sprzed już chyba trzech lat się spełni?
cygor by me;)
Obrazek
Obrazek
Lubię takie wizje
Come crawling faster, obey your Master...

CAR2N
Chuck Norris

Post autor: CAR2N »

Crane pisze:
Ciekawe czy mozna po s&s jeszcze normalnie odpowiedziec w hth czy nie (pewnie nie)
przyznam się, że nie bardzo rozumiem
Sadzilem ,ze na szarze mozna zareagowac tylko w 1 sposob i jak zrobi sie s&s to nie uzyje sie hold , w ktorym jak mniemam jest odpowiedz walki wrecz ;) Widac mylilem sie jak pozniej koledzy napisali. W takim wypadku centaury moga byc fajna sprawa na roznego rodzaju kawalerie .
Na roznegorodzaju jezdzcow stworkow jest tez traitor-kin spell , gdzie stworek "atakuje" jezdzca ;)
Wlaczajac ,ze w core mamy dostepne rydwany i chaos pieski za smieszne pkt (odwracajace uwagi swa mobilnoscia) , to nowa armia zwierzatek w dobrych rekach moze byc zabojcza i nawet steam tank nie pomoze :oops:
WFB playing since 1994

war2bone
Chuck Norris

Post autor: war2bone »

CAR2N pisze: W takim wypadku centaury moga byc fajna sprawa na roznego rodzaju kawalerie .

chcesz przyjmować szarżę kawalerii na centki ? Życzę szczęścia :)

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Centy z gw mogą być całkiem dobrym sposobem na rozkręcenie Tanka. Od boku 6 Centów go zmłóci a od przodu go zwarzywic. Minosy to fatalny pomysł :mrgreen: Jeszcze Beastlord nie jest głupim pomysłem żeby go zwarzywić ale to wyjdzie w praniu ;)
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

2 pytania

1) jak w końcu wygląda ten jednorazowy atak gorgony? Przeciwnik testuje I o wartosci 1 i jak nie zda to mam szanse go zwoundowac, (przy czym na 4+ sprzedać killing blowa) po czym zregenerowac d3 woundy? Czy może jakoś inaczej?

2) Rozumiem że w Bestiach- inaczej niż w WoCh gifty wypełniają pulę 50 pkt na magiczne przedmioty mimo iż same magicznymi przedmiotami nie są?

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Crane pisze: 1) jak w końcu wygląda ten jednorazowy atak gorgony? Przeciwnik testuje I o wartosci 1 i jak nie zda to mam szanse go zwoundowac, (przy czym na 4+ sprzedać killing blowa) po czym zregenerowac d3 woundy? Czy może jakoś inaczej?
Zamieniasz jej 7A na 1A z inicjatywą równą 1, trafiasz normalnie, KB na 4+. regenerujesz się d3 W.
Crane pisze:2) Rozumiem że w Bestiach- inaczej niż w WoCh gifty wypełniają pulę 50 pkt na magiczne przedmioty mimo iż same magicznymi przedmiotami nie są?
Gify i itemki liczą się razem ;)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

GarG pisze:Centy z gw mogą być całkiem dobrym sposobem na rozkręcenie Tanka. Od boku 6 Centów go zmłóci a od przodu go zwarzywic. Minosy to fatalny pomysł :mrgreen: Jeszcze Beastlord nie jest głupim pomysłem żeby go zwarzywić ale to wyjdzie w praniu ;)

z s5? oh come on ;]
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

na 1A z inicjatywą równą 1, trafiasz normalnie
Czyli na ile "trafiam"?Na 5,6? Na 1?

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Trafiasz normalnie jeden atak na normalnym WS. Po prostu ten atak ma szansę na KBka na 4+ przy ranieniu.
Ghorgona ma przy tym ataku Inicjatywe 1 (jesli chodzi o ustalenie kolejnosci atakow)

Pozdro

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

trikk pisze:
GarG pisze:Centy z gw mogą być całkiem dobrym sposobem na rozkręcenie Tanka. Od boku 6 Centów go zmłóci a od przodu go zwarzywic. Minosy to fatalny pomysł :mrgreen: Jeszcze Beastlord nie jest głupim pomysłem żeby go zwarzywić ale to wyjdzie w praniu ;)

z s5? oh come on ;]
S4+2S(gw) = 6S chyba że mnie źle w podstawówce nauczyli ;)

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Trafiasz normalnie jeden atak na normalnym WS. Po prostu ten atak ma szansę na KBka na 4+ przy ranieniu.
Ghorgona ma przy tym ataku Inicjatywe 1 (jesli chodzi o ustalenie kolejnosci atakow)
dzięki

a centigory mają St 6, przecież nie są mounted

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Post autor: Pieta »

S4+2S(gw) = 6S to Wargor
S5+2S(gw) = 7S to Beastlord
S4+1S(gw) = 5S to centigory ponieważ są traktowane jak kawaleria i mają np. +1 do save'a.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Centigory są traktowane jak piechota bo nie są "mounted" i maja +2 do siły za GW... Na tej samej zasadzie co dragonogry...

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Polecam stronę army booku i napis tuż pod statsami Centków.

Pozdro

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Przeczytałem... Jest traktowana jako kawaleria... Shino: popraw plik armybuildera... Dragonogry lepsze...

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

GarG pisze:
trikk pisze:

z s5? oh come on ;]
S4+2S(gw) = 6S chyba że mnie źle w podstawówce nauczyli ;)
Podstawówka git ;]
Tylko czytanie ze zrozumieniem średnio :D
Release the Przemcio!

CAR2N
Chuck Norris

Post autor: CAR2N »

Ciekawa sprawa jest tez mozliwosc wziecia "bohatera" w oddziale core (ungor herd) i special (centigory) .
Ghorrors warhoof : daje jednostce w ktorej jest +1WS , +1Ld na primal fury test dla wszystkich beastmenow w armii ;) , dodatkowo D3 wounds (przy S5 i A4,moze pomoc w zabawie z jakims potworkiem czy steam tankiem), magic resistance (2)
Ungrol four-horn : ungrol i jego jednostka moze przerzucic nieudany primal fury test (jesli walczy z imperium czy bretonia o ile dobrze rozumiem) , co ture testuje Ld , jak sie uda to ma +2WS i +1S do nastepnej tury , jak sie nie uda traktowany jest jako lvl1 wizard (losuje sie czar z lore of the wild)
Bohatery jakie sa kazdy widzi , zaleta jest ,ze nie sa traktowane jako hero slot choice ;)
Paczka 5-6 minotaurow + jakis lord/hero pokroju doombull/gorebull tez moze latwo zwarzywic wiekszosc mocnych jednostek , szczegolnie jak weznie odpowiednia bron magiczna , to nawet jak ktorys minotaur bedzie miec pecha by D6S6 impact hitow steam tanka go zabilo , to istnieje 75-90% szansy ,ze w turze szarzy minosow zejdzie ze stolu ;)
Zastanawia mnie tez jak wyglada Jabberslythe ,bo nie ma rysunku ani fotki figurki , moze ktos wie ?
WFB playing since 1994

ODPOWIEDZ