Pytania początkującego
Moderator: #helion#
Re: Pytania początkującego
Nie, podobnie jak innych maszyn/rydwanów/maszyno-rydwanów, czyli wózka, armat, czołgu itd. Z tego wynika, że jedyne, co można leczyć z modlitwy to sam kapłan i inni bohaterowie.

Czemu nie miałbyś mieć prawa? Inna sprawa, że to kompletnie nieopłacalne (nie piszę "bez sensu", by nikogo nie urazić...Krzysiek pisze:Jak się mają zasady euro do detachmentow ? Czy jeśli powiedzmy mam 2 klocki włóczni i 2 klocki halabard i do każdego klocka chce dodać po 10 mieczników to nie mam prawa tego zrobić ?

I championi oddziałów. A że wszyscy mają 1 W? Poczekajmy na Demigriffon Knights...Tofic pisze:Nie, podobnie jak innych maszyn/rydwanów/maszyno-rydwanów, czyli wózka, armat, czołgu itd. Z tego wynika, że jedyne, co można leczyć z modlitwy to sam kapłan i inni bohaterowie.

Nic się nie dziejerafixator pisze:Takie pytanie co się dzieje jeżeli rzucę ifke na modlitwę księdza i co się dzieje przy ifce z Altara ?

Znaczy się wchodzi ifka, nie może być zdispelowana, a nie rzuca się na tebelkę miskastów. Taki fajny bonusik z 7 edycyjnego AB.
To ja zadam pytanie uzupełniające.
Arch Lector rzuca jeden z blessingów sigmara- pach IF. Drugiego już nie może rzucić.
A czy może odpalić Bounda z War Altara?
Arch Lector rzuca jeden z blessingów sigmara- pach IF. Drugiego już nie może rzucić.
A czy może odpalić Bounda z War Altara?
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
też nie, bo to nie jest bound z Altara, tylko z niego; miałem taką sytuację na turze, gdzie na dwóch rzucałem re-rolle na trafienie i zranienie najpierw, 2x6 i już birony nie mogłem posłać
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
ja już nieraz przerzuty sobie z dwóch rzucałem żeby banishmentem szaleć a tu IF i dupa....
tutaj akurat miałem Czalendżyk w B&G z Chaosyckim Lordem na smoku, on został na jednej ranie i ja na jednej, ale ja miałem dwururkę a chciałem zatłuc typa z 6 ataków z re-rollem; klu imprezy było wypstrykać oponenta z DD-ków na leczenie i re-rolle, ale żeby weszła Bironakrystian1wielki pisze:ja już nieraz przerzuty sobie z dwóch rzucałem żeby banishmentem szaleć a tu IF i dupa....

wygrałem mimo tego pojedynku bo czołgi rozsmarowały 2 regony Warriorów

- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
jeśli chcesz strzelać normalnie to musi - jeśli nie widzi możesz strzelać indirectem
Siemanko , mam pare pytań .
Czy jezzaiile mogą strzelać z 2 szeregów .
Jak dokładnie lata kółko u skavenów .
Nie chce mi się rysować ale może uda się komuś zrozumieć , jeżeli 2 kloce są w CC , trzeci kloc chce dojść do tego CC z boku i jest tak że częściowo na drodze stoi mu domek , to czy pozadeklarowaniu szarży możę się dostawić tak , że połowa jednostek z pierwszego szeregu jest w styku z moimi a połowa ze swoimi jednostami . W sensie że gdyby musiał się styknąć tylko z moimi to nie bardzo mugłby wykręcic przy domku i kiszka .
Czy jezzaiile mogą strzelać z 2 szeregów .
Jak dokładnie lata kółko u skavenów .
Nie chce mi się rysować ale może uda się komuś zrozumieć , jeżeli 2 kloce są w CC , trzeci kloc chce dojść do tego CC z boku i jest tak że częściowo na drodze stoi mu domek , to czy pozadeklarowaniu szarży możę się dostawić tak , że połowa jednostek z pierwszego szeregu jest w styku z moimi a połowa ze swoimi jednostami . W sensie że gdyby musiał się styknąć tylko z moimi to nie bardzo mugłby wykręcic przy domku i kiszka .