8 edycja - Pytania 3
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: 8 edycja - Pytania 3
Ale pojedynczy model jest specjalnie uściślony przez LS.
Tytuł: 8 edycja - Pytania 3
Facing możesz zmienić, ale tylko jeżeli nie zmniejszy to ilości walczących z wrogim oddziałem (czyli np. Hydra zaszarżowana w bok może nie móc się obrócić.
Nie, bo to nie reform. Jest w Uściśleniach.WojtuśŚ pisze:To jak pojedynczy model walczy z na przykład horda, to czy może się zreformować tak, żeby nagle się stykać z magiem, który stal p drogiej stronie?
Facing możesz zmienić, ale tylko jeżeli nie zmniejszy to ilości walczących z wrogim oddziałem (czyli np. Hydra zaszarżowana w bok może nie móc się obrócić.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami
Czy w przypadku mixed unit mogę zrobić reform tak by jedne modele z mixed unit wyszły z combatu na rzecz innych modeli z tego mixed unit. Oczywiście tak by po żadnej ze stron nie zredukować ilości modeli walczących?
Czy w mixed unit zabijane modele jednego typu mogą być podstawiane modelami drugiego typu, mimo faktu że są jeszcze niewyczerpane zapasy modeli pierwszego typu?
Czy w mixed unit zabijane modele jednego typu mogą być podstawiane modelami drugiego typu, mimo faktu że są jeszcze niewyczerpane zapasy modeli pierwszego typu?
ITP i +1A w szarży.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
i Hellstraidersi mogą to mieć po zniszczeniu przeciwnika
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Klops pisze:ktoś kto wymyślił tą tabelkę był lekko *****
jestem fastem nie mogę strzelać jak zabiję 3 oddziały wroga będę miał warda 4+ i nadal będę słaby w cc
dlaczego? fast ma ubijać jakieś śmieci itp czyli na takich np. skinkach zrobią rajd i szybko 4+ warda będą mieć.
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
z savem na 5+ to takie skinki samym S&S ich zjedzą;p
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
PiotrB pisze:
jak mam generała z ld 7 w oddziale z ld8 i banerem +1 to jaki ld rozdaje?
xYz
Ld8, ale nie musisz z niego korzystać przecież, jeśli oddział ma swoje lepsze. FAQ to poprawiło zdaje się.
Generał rozdaje swój Ld a nie Ld swego oddziału.
Generał rozdaje swój Ld a nie Ld swego oddziału.
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Zapytowywuje, w imieniu kolegi. By potwierdzić to co raczej ogółowi znane jest. Dzięki.
xYz
Pewnie już było, ale nie mogę znaleźć: Jeśli mam na bohaterze magic weapon i jest on w oddziale z Banner of... Flame to czy on także ma płonące ataki?
"Jak ja nie cierpię Vampirów"Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
Nie ma. Flamingi i poisony nie działają na magiczne bronie.Janus pisze:Pewnie już było, ale nie mogę znaleźć: Jeśli mam na bohaterze magic weapon i jest on w oddziale z Banner of... Flame to czy on także ma płonące ataki?
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl
- SiersciucH
- "Nie jestem powergamerem"
1.czy jeżeli mam topór na krasnoludzie z runą co daje płonące ataki a przeciwnik ma talizman zguba smoków (ward na +2 przeciw płonącym atakom) czy w tym momencie ma warda przeciwko uderzeniom mojego krasnala ?
2. co jeśli mag włączony do oddziału wchodzi do budynku i w nim rzuca ifkę wynikiem jest wybuch a efektem wszystkie modele w kontakcie z czarodziejem lub templatka, ile modeli w budynku zostaje trafionych ?
2. co jeśli mag włączony do oddziału wchodzi do budynku i w nim rzuca ifkę wynikiem jest wybuch a efektem wszystkie modele w kontakcie z czarodziejem lub templatka, ile modeli w budynku zostaje trafionych ?
Ostatnio zmieniony 8 lis 2012, o 22:26 przez SiersciucH, łącznie zmieniany 1 raz.
tak
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
0SiersciucH pisze: 2. co jeśli mag włączony do oddziału wchodzi do budynku i w nim rzuca ifkę wynikiem jest wybuch a efektem wszystkie modele w kontakcie z czarodziejem lub templatka, ile modeli w budynku zostaje trafionych ?
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych