Codex 7 edycji dla besti?

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Re: Codex 7 edycji dla besti?

Post autor: Crusader »

CAR2N pisze: Zastanawia mnie tez jak wyglada Jabberslythe ,bo nie ma rysunku ani fotki figurki , moze ktos wie ?
Wygląda tak, że wiadomo że ma zatrute ataki, zatrutą krew, lata, sięga językiem po swoich wrogów oraz roztacza aurę obłędu.

Właśnie tak wygląda.

pozdro

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Już nienawidze nowych Kóz. Wchodze do sklepu:
- Czeeść ! co dla ciebie?
- Siema ! Podrecznik do nowych Bestii
- Prosze bardzo ... 91 złotych
- ... ILE ?! #-o
(w tle rechot drugiego sprzedawcy przerwany stwierdzeniem "klasyk!")
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Crusader pisze:
CAR2N pisze: Zastanawia mnie tez jak wyglada Jabberslythe ,bo nie ma rysunku ani fotki figurki , moze ktos wie ?
Wygląda tak, że wiadomo że ma zatrute ataki, zatrutą krew, lata, sięga językiem po swoich wrogów oraz roztacza aurę obłędu.

Właśnie tak wygląda.

pozdro
z 3ed rulebooka:
Obrazek

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Zwariowałem !! CAR2N - ma racje ! Warhoof jest jak Karanak w demonach - jest championem a nie special characterem -> Centki w corach !!!! :twisted: = Dibo pełen radości
Czcij Koze !!

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Dibo pisze:Warhoof jest jak Karanak w demonach - jest championem a nie special characterem -> Centki w corach !!!! :twisted: = Dibo pełen radości
karnak jest special championem ;)

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

wsumie racja ... smutek :(
Czcij Koze !!

Awatar użytkownika
Pistolet
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Pistolet »

Gulavhar,The Terror of Arnor
http://www.tiendaociojoven.com/virtualH ... 7294_0.jpg

nadawałby się na tego jabbera (oczywiście z jakimiś bestiowymi przeróbkami)?
chodzi mi o wymiary tego pana ze zdjecia i przypuszczalne wymiary jabbera
czy może fell beast lepszy?

Awatar użytkownika
Wrubel
Mudżahedin

Post autor: Wrubel »

Może nie wiem jak wygląda jabber, ale wiem jak wygląda jego stara

Obrazek

CAR2N
Chuck Norris

Post autor: CAR2N »

Dibo pisze:Już nienawidze nowych Kóz. Wchodze do sklepu:
- Czeeść ! co dla ciebie?
- Siema ! Podrecznik do nowych Bestii
- Prosze bardzo ... 91 złotych
- ... ILE ?! #-o
(w tle rechot drugiego sprzedawcy przerwany stwierdzeniem "klasyk!")
Ja sobie zamowilem i mnie wyszlo 84zl , lepiej zamawiac nawet jak sie jest z Krakowa ;) Bo jakby doliczyc podroz autkiem/tramwajem/autobusem , to do tych 90-91zl doliczajac moze wyjsc pod 100zl ,a to juz 16zl roznicy w porownaniu z przesylka ,ktora jest szybka.
Dodam jeszcze ,ze za 15pts jest fajny chaos gift dajacy 5+ save , co z heavy armour,shield,moze chariotem moze dac bohaterowi przyjemny save-ik ;)
Im dluzej "studiuje" nowy army book tym ciekawiej armia sie zapowiada , chociaz cenowo figurynki i ich skompletowanie na chociazby 2tys pts moze byc problematyczne jakby ktos chcial zaczac zabawe :evil:
WFB playing since 1994

Awatar użytkownika
Dziki

Post autor: Dziki »

Pistolet pisze:Gulavhar,The Terror of Arnor
http://www.tiendaociojoven.com/virtualH ... 7294_0.jpg

nadawałby się na tego jabbera (oczywiście z jakimiś bestiowymi przeróbkami)?
chodzi mi o wymiary tego pana ze zdjecia i przypuszczalne wymiary jabbera
czy może fell beast lepszy?
Fajny model ale wg. mnie fell beast dużo lepszy.

Kurde szkoda z tym Warhoofem. Centki w corach to byłoby coś pięknego. No szkoda. :|
Dibo pisze:- Prosze bardzo ... 91 złotych
Żarty sobie robisz prawda? :shock:
"...And in that time of darkness,
Man became Beast and Beast became Man..."

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

NIE - Poważnie zapłaciłem 91 pln

Stworek z pod nazgula nie do pobicia jak chodzi o jabbera ale cena takiego stworzonka też jest nie do pobicia.

Przejżałem już uważniej moją nową ksiażeczke i wszystko niby fajnie ale tak sobie pomyślałem ...
Smutek bo :
Mam mase minosów których nie będe używał w takiej ilości jak wcześniej, centigory będą odpoczywać - będą wychodzić raz w miesiącu na turnieje w krakowskim bardzie bo w normalnych warunkach nie ma ich gdzie wstawić, psy (no zoabczymy czy bedą jeszcze w użyciu ... pewnie tak ale nie w takiej ilośći jak wcześniej), figurki (i to te najładniejsze) sie marnują.
Jeszcze większy smutek bo :
trzeba sie zaopatrzyć w rar-y (gigant, shaggot, 2 jabbery), jeszcze jednego doombulla i pumbagory #-o 4-6, podstawki małe pod ungory (bo małych nie mam prawie wcale) i łuki ... następne wydatki i to nie małe. Wiem wiem powiecie ze to normalne jak wychodzi nowy podręcznik ale miałem nadzieje ze jednak unikne aż takich kosztów.
Rozpacz bo :
Przez to nie pojawie sie na masterach przez najbliższe pół roku - conajmniej
Czcij Koze !!

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Post autor: Pieta »

Ja za książkę zapłaciłem niecałe 65zł z darmową przesyłką kurierem i plułem sobie w brodę, że przepłaciłem.
A ogólnie i tak ceny w części polskich sklepów poszły do góry po tej premierze.

Z figurkami niewiele się u mnie zmienia, ich rozmnożenie nie wpłynie na prędkość powstawania armii. Jedynie nie mam pojęcia co zrobić z chaos trollami. Khorngory będą też czekać na lepsze czasy.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

15:5 dostałem od demonów na zestawie = blodek , herald tęczy , jagger , duże horrory (29?) , małe horrory, flamery , bloodlettersi 3x6 furii i 2x6psów

może dostałbym mniej żebym nie zapomniał wystawić harpie w scoucie - w sensie wogle po bitwie sobie o nich przypomniałem (epic fail)

wrażenia : Raznagory zawiodły moje oczekiwania, Gorgony jak trzeba to się nie leczą ; ] , Minosy są orajt , Minos BSB jest bardzo orajt, Magia jest bez szału, Ambush jest dużo fajniejszy, małe herdy z łukami są baaardzo fajne , latające LT z mocnym pierdolnięciem to dramat tej armii
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Dziki

Post autor: Dziki »

No trochę dosrali z tymi modelami. Brakło mi bardzo niewiele żeby już się lajtowo na większość Formatów wystawiać, a teraz doszło mi dużo wydatków przez te nowe modele. I jeszcze trzeba kołować potwory do rarów. Czyli dokupić 2 giganty i już wg. własnych uznań jabbera (ja biorę fell beasta, który też ceną odstrasza). Największy ból, że Shaggoth będzie stał na półce i się kurzył. Taki ładny model i jeszcze 306pkt. odpada. No nic, nie wiem jeszcze jak, ale muszę coś wykombinować żeby jednak używać tego modelu.
"...And in that time of darkness,
Man became Beast and Beast became Man..."

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

tip:nie kupujcie jabberów ani żadnych rarów póki nie upewnicie się że napewno go będziecie brali
Obrazek
T

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Jasiuuu pisze:tip:nie kupujcie jabberów ani żadnych rarów póki nie upewnicie się że napewno go będziecie brali
Armata + Mengili lub 2x Armata to całkiem fajna opcja i w chuj rzeczy wchodzi i blodziosmoki nie hasają po stole ;)
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

@ Pieta - w krakowie mamy ból bo mamy 2 sklepy. Bard (z wiadomymi cenami) i smok (w galerii). W smoku nic nie kupuje bo dostaniesz od nich towaru odrazu tylko złoża zamówienie i za jakiś czas do ciebie oddzwonią mówią ze w przeciągu tygodnia a potem okazuje sie że potzrebują miesiaca wieć odpada. Poszedłem do Barda i mało na zawał nie zszedłem bo liczyłem na max 75 pln

@Jasiuuu - Jak znam siebie to i tak będe brał wszytsko w zależności od chumoru ... bo mnie opłacalność średnio interesuje :wink: grywałem np na 2 shagottach (mimo ich wiadomej grywalności) i dalej bede tyle ze teraz shaggot nazywa sie Ghorgon :twisted:
Czcij Koze !!

war2bone
Chuck Norris

Post autor: war2bone »

imho shaggot na gorgone się nadaje w 100 % i tak wygląda bardziej bestiowo niż mortalowo :)

no i warto dodać że to bardzo ładny model jest

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Post autor: Pieta »

@ Dibo - tylko, że ja zamówiłem przez internet właśnie z Barda i najprawdopodobniej szło to z tego Twojego krakowskiego bo tam przecież jest siedziba główna :)
Widocznie skroili Ciebie, żeby mi dać taniej. Co więcej, dali mi gratis w postaci dwóch farbek i pędzla 8)

Mój Shaggoth też będzie składany na Gorghonę, ale jak wpierw pluton piechoty zrobię.

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Ja się teraz zastanawiam czy w ogóle wystawiać jakiegokolwiek rare'a, więc radze wam chłopaki się dobrze zastanowić zanim będziecie kupować :) Jestem już po 6 bitwach bestyjkami nowymi, grałem różnymi wariantami no i jak narazie remisy i przegrane chociaż maski nie dostałem jeszcze ani razu :) , a grałem z doświadczonymi graczami (VC, DoCH, Emp, WE, Lizaki). Jak na razie najgorzej było z lizakami mimo, że znam tę armię od podszewki. Ld to bóóóól. Niestety armia ta jest zbyt losowa w wielu aspektach, wciąż nie znalazłem zadowalającej rozpy turniejowej. Teraz skłaniam się do wzięcia jednego cygora w armii mojego Doombulla Fedora i 3 shamanów. W większości rozpisek myślę, że dwa unity harpii będą optymalne, ale teraz chciałbym spróbować jednak złożyć jakiś napór i myślałem o jednych harpiach i 4,4 i 3 razorach w specach. Żal z figurkami, ale świniaki to dobry unit za swoją cenę. Do większości rzeczy dostawią się cztery i wypłacą te 16 A z S6 jak stare minosy khorne'a, a są szybsze i w sumie o T5 wytrzymalsze. Niestety trzymanie ich poza zasięgiem generała to instant death :(

Ta armia nie wybacza i jest bardzo trudna w prowadzeniu. Ten kto ugra nią dobre wyniki na masterach (nie przez chore rzuty :) ) ma u mnie duży szacunek. Hehe wracam kminić i uczyć się battla na nowo.

Pozdro

ODPOWIEDZ