Pytania początkującego
Moderator: #helion#
Re: Pytania początkującego
Po to są oddzielne działy dla każdej armii, żebyś się o takie rzeczy pytał się w odpowiednim miejscu.

Na razie nie ma nowego euro, są tylko plotki i to niepotwierdzone. Za jakiś tydzień powinno być już coś konkretnego.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Sa ludzie ktorzy nie potrafia znalesc sposobu na pewne rzeczy. I to banuja po prostu zamiast sie uczyc grac. Armie sa dobrze zbalansowane tylko trzeba umiec wykorzystywac wszystkie plusy swojej armii i minusy przeciwnikow. Jak wyjdzie nowy armybook i np. ze dzialo parowe zamiast sily 2 bedzie mialo sile 5 to tez to zbanuja???
Działo parowe mogło by mieć nawet siłę 1 ale no armour save:P I tak pobanują.
Zaczynam twierdzić że nad banowaniem niektórych impreialnych zabawek lobbują armie które maja problem ze zdejmowaniem naczych maleństw (Bestie, WE, Breta).
Naprawdę granie dla przyjemności na zasady Euro zaczyna mijać się z celem.
W końcu każda armia będzie miała coś pocięte i wszyscy będą marudzić...i co wtedy? Każdemu będzie źle i może się w końcu ludzie ogarną.
Z drugiej strony można nie grać na turniejach wg. Euro. Ot taki mały protest. (kurcze znów zaczynam jakieś chore krucjaty bez szans na powodzenie).
Zaczynam twierdzić że nad banowaniem niektórych impreialnych zabawek lobbują armie które maja problem ze zdejmowaniem naczych maleństw (Bestie, WE, Breta).
Naprawdę granie dla przyjemności na zasady Euro zaczyna mijać się z celem.
W końcu każda armia będzie miała coś pocięte i wszyscy będą marudzić...i co wtedy? Każdemu będzie źle i może się w końcu ludzie ogarną.
Z drugiej strony można nie grać na turniejach wg. Euro. Ot taki mały protest. (kurcze znów zaczynam jakieś chore krucjaty bez szans na powodzenie).
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
Pytałem z czystej ciekawości, bo ze znajomymi nie gramy na euro, look outy z dwellersów itp no i bawimy się świetnie. Nawet jest swego rodzaju protest aby nie bawić się w euro.
Tylko po postu kombinujemy jak pokonać wrogiego combosa.
Tylko po postu kombinujemy jak pokonać wrogiego combosa.
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.
Przez co nie zachęcają graczy Imperium do wyjazdu na turniej. I tak się kółko zamyka. Oni tną- my się obrażamy- na turniejach zero Imperium- zdejmują ograniczenia-turnieje sa ściśnięte przez Imperium- znów taną-znów sie obrażamy-itd....
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
Chyba raczej mała ilość imperialnych graczy na polskich turniejach ma nie wiele wspólnego z euro restrykcjami. Euro AR jest tworzony na potrzeby ETC. W tej chwili ważniejsze jest to jak ta armia jest postrzegana na zachodzie, to głównie Duńczycy i Grecy chcą przepchnąć te dziwne cięcia.

Bretka to raczej nie ma problemu z czołgiem. Trafienie z trebusza załatwia sprawę. Generalnie czołg jest dosć łatwo zwarzywić. Nie wspominając o czarach, które go automatycznie eliminują.
Jeżeli czołg zostanie pocięty, to te 300 punktów zainwestuję w klocek greatswordów lub kolejnych halabardników.
Jeżeli czołg zostanie pocięty, to te 300 punktów zainwestuję w klocek greatswordów lub kolejnych halabardników.