Pytania początkującego

Empire

Moderator: #helion#

Zablokowany
Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Re: Pytania początkującego

Post autor: Kokesz »

Po to są oddzielne działy dla każdej armii, żebyś się o takie rzeczy pytał się w odpowiednim miejscu.
Obrazek

Awatar użytkownika
r@fix
Masakrator

Post autor: r@fix »

na euro jeżeli mam w rozpie niszczare i dużego księdza to on generuje tylko jednego DD ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Post autor: Siena »

Tak, tylko 1 DD

kowaljl
Chuck Norris

Post autor: kowaljl »

Zawsze jest szansa ze ludzie zmadrzeja i zakopieny zasadu euro na wysypisku, tam gdzie ich miejsce:)

Awatar użytkownika
r@fix
Masakrator

Jak dla mnie nie jest źle, tylko nowy draft się zapowiada nie najlepiej - " 3 cannons or Steam Tank. Steam Tank with T7. " strasznie się uwzięli na naszą tankietkę.
Obrazek

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Post autor: Bizim »

Można prosić do linka gdzie można znaleźć to nowe euro?
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Na razie nie ma nowego euro, są tylko plotki i to niepotwierdzone. Za jakiś tydzień powinno być już coś konkretnego.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Andrzej pisze:Na razie nie ma nowego euro, są tylko plotki i to niepotwierdzone. Za jakiś tydzień powinno być już coś konkretnego.
Aha, dzx.

kowaljl
Chuck Norris

Sa ludzie ktorzy nie potrafia znalesc sposobu na pewne rzeczy. I to banuja po prostu zamiast sie uczyc grac. Armie sa dobrze zbalansowane tylko trzeba umiec wykorzystywac wszystkie plusy swojej armii i minusy przeciwnikow. Jak wyjdzie nowy armybook i np. ze dzialo parowe zamiast sily 2 bedzie mialo sile 5 to tez to zbanuja???

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Działo parowe mogło by mieć nawet siłę 1 ale no armour save:P I tak pobanują.

Zaczynam twierdzić że nad banowaniem niektórych impreialnych zabawek lobbują armie które maja problem ze zdejmowaniem naczych maleństw (Bestie, WE, Breta).

Naprawdę granie dla przyjemności na zasady Euro zaczyna mijać się z celem.

W końcu każda armia będzie miała coś pocięte i wszyscy będą marudzić...i co wtedy? Każdemu będzie źle i może się w końcu ludzie ogarną.

Z drugiej strony można nie grać na turniejach wg. Euro. Ot taki mały protest. (kurcze znów zaczynam jakieś chore krucjaty bez szans na powodzenie).
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Pytałem z czystej ciekawości, bo ze znajomymi nie gramy na euro, look outy z dwellersów itp no i bawimy się świetnie. Nawet jest swego rodzaju protest aby nie bawić się w euro.

Tylko po postu kombinujemy jak pokonać wrogiego combosa.

kowaljl
Chuck Norris

Reyki ja w tym roku daruje sobie euro chyba ze jakas mega fajna impreza. A prawda jest taka, ze Empire jest dosyc malo na turniejach. Ludzie rzadko sie stykaja z nasza armia, nie umieja przeciw niej grac, wiec ja ograniczaja.

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Przez co nie zachęcają graczy Imperium do wyjazdu na turniej. I tak się kółko zamyka. Oni tną- my się obrażamy- na turniejach zero Imperium- zdejmują ograniczenia-turnieje sa ściśnięte przez Imperium- znów taną-znów sie obrażamy-itd....
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Chyba raczej mała ilość imperialnych graczy na polskich turniejach ma nie wiele wspólnego z euro restrykcjami. Euro AR jest tworzony na potrzeby ETC. W tej chwili ważniejsze jest to jak ta armia jest postrzegana na zachodzie, to głównie Duńczycy i Grecy chcą przepchnąć te dziwne cięcia.
Obrazek

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Post autor: Siena »

Bretka to raczej nie ma problemu z czołgiem. Trafienie z trebusza załatwia sprawę. Generalnie czołg jest dosć łatwo zwarzywić. Nie wspominając o czarach, które go automatycznie eliminują.

Jeżeli czołg zostanie pocięty, to te 300 punktów zainwestuję w klocek greatswordów lub kolejnych halabardników.

Awatar użytkownika
r@fix
Masakrator

Arch Lector rzuca z war altara każdy czar z lighta na 5+ ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

tak
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

Awatar użytkownika
Dulltran
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Dulltran »

A co z wersjami zboostowanymi? Jeśli działa to jako bound spell to nie można używać wersji wzmocnionej, czyż nie?
Obrazek

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

poprawnie.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

Awatar użytkownika
r@fix
Masakrator

Jakiego Altar ma warda na magie ?
Obrazek

Zablokowany