8 Edycja Warhammera I

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Re: 8 Edycja Warhammera

Post autor: Jankiel »

Są armie które tylko i wyłącznie mają możliwość powalczyć dzięki mocnym rarom.
Nie ma takich poza imperium. I skavenami w rękach dziecka z zespołem downa. Inne armie mogą spokojnie walczyć bez rare.

Przeczytałem wczoraj rulebooka do 3 edycji i mam wrażenie, że 8 edycja będzie bardzo fajną kompilacją 3,4,5,6 i 7 edycji. Ja jestem bardzo napalony na nowego rulebooka. I o ile mam obawy o sensowaność ruchu bez żadnych manewrów, to cała reszta bardzo mi się podoba - szczególnie plota o możliwości wzięcia sojuszników. Będzie to bardzo fajny bat na wszystkie przegięte large targety, bo co druga armia będzie mogla sobie wziąć krasnoludzkie bolce czy inne fajne wynalazki. I może się okazać, że nie trzeba żadnej kompozycji, bo armia na trzech abominacjach będzie free fragiem.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Luciu
Mudżahedin

Post autor: Luciu »

http://www.youtube.com/watch?v=Y6LPRV-cQSw
Smok na 0:39 sek. filmiku:P to ten z forge worlda nie? Ale zamek jest spoks:)

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

Mam nadzieję, że możliwość brania sojuszników, będzie wyważona, bo inaczej przegięcia są już w drodze.

Jak dobrze pamiętam to taki smoczur był nagrodą kilka lat temu na warszawskim turnieju, jakiś bretończyk go przygarnął. :wink:
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
Jab
Kradziej

Post autor: Jab »

Z drugiej strony taki ruch uproszcza fazę M co może korzystnie wpłynąć na ilość czasu poświęcanego na bitwę, w dodatku jest szansa, że przyciągnie to nowych graczy, którzy chcieli ale przerażały/zniechęcały ich właśnie wszystkie manewry <i zasady stosowania ich>.
IMHO to może być dobre, ponieważ dla takich "pro" graczy to żaden problem. Chwilę posiedzą i znajdą inne gięcia a taki noobek w końcu będzie mógł zagrać nie musząc non stop słuchać że źle coś robi :wink:
Luciu pisze:http://www.youtube.com/watch?v=Y6LPRV-cQSw
Smok na 0:39 sek. filmiku:P to ten z forge worlda nie? Ale zamek jest spoks:)
Faktycznie :lol2:

Kolejna rzecz, która mnie martwi to, to że nie ma żadnych nowych figurek HElfów :?
Paskudny uśmiech power gamera

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

przy 8 kataputach 3 abominacje.... :twisted:

jeśli sojuszników będzie można wystawiać w większej ilości to będzie można spróbować jakąś kawalerię.

na 8 edycje również czekam z utęsknieniem

Tandor92
Chuck Norris

Post autor: Tandor92 »

Akurat sojusze za bardzo mi się nie podobają, jeśli będzie taka dowolność jak z DoW, to nagle demony zaczną wspierać wszystkie fronty.

Awatar użytkownika
Azz
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Azz »

Jak beda sojusze, to najprawdopodobniej tak jak w 5 edycji, kazda armia miala zaznaczone kogo jako sojusznika moze wybrac, takze bez obawy, demony beda w tych zlych armiach dostepne lub tylko i wylacznie w chaosowych armiach ;]

Pozdro Azz

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

beastmenom flamery by się przydały : ]
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Post autor: Wilqu »

Jasiuuu pisze:beastmenom flamery by się przydały : ]
Powiedz komu nie;p
Nurtuje mnie to znajdowanie przedmiotów w lasach ciekawe kto je może podnosić ..champion unitu , każdy wojak, tylko bohater? Plota natomiast o nowym terenie typu straszny las jest tak absurdalna ze aż prawdziwa może być.. bardzo podoba mi się plota o +1 CR dla skirma w lasach i -1 dla rankowej ...
Obrazek

Tandor92
Chuck Norris

Orki z wparciem demonów? Dwarfy z konnicą bretki? Rozumiem zawieranie sojuszy na większe imprezy, w wyjątkowych sytuacjach, ale znając nasze podejście do gry, sojusznicy na dobre zagoszczą we wszystkich rozpach, tak jak jest teraz z DoW.

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Tandor92 pisze:Orki z wparciem demonów? Dwarfy z konnicą bretki? Rozumiem zawieranie sojuszy na większe imprezy, w wyjątkowych sytuacjach, ale znając nasze podejście do gry, sojusznicy na dobre zagoszczą we wszystkich rozpach, tak jak jest teraz z DoW.
Też jestem sceptycznie do tego nastawiony. Na szczęście mamy LS i BP :wink: , więc po jakimś czasie pewnie zostanie to uregulowane tak jak obecnie opcja z działkami DoW. Istnieje też szansa (maluteńka znając GW), że sam RB będzie regulował zawieranie sojuszy w sposób logiczny i przemyślany.

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

Mam nadzieje że nie bedzie można mieszać wbrew fluffowi, nie chce zobaczyć flamerów i psfów w co drugiej armii.
Może jakoś tak
Woch: demony, bestie, skaveny, "hadecja"
Demony: woch, bestie
Bestie: demony, woch
Skaveny: O&G, Woch
O&G: skaveny(nocne gobliny?), DE
Krasnoludy: HE, imeprium
HE: WE(?) lub Lizzie(?), Imperium, Krasnoludy
WE: Bretka, HE(?)
Imperium: Bretka, Kislev, Pokurcze, HE
Bretka: Imperium, WE
Lizzie: TK(?), HE(?)
TK: Lizzie(?)
DE: O&G(bez ich pomocy grom nie dopłynął by do Ulthuanu)
Wampiry: ??????????????
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

Krasnoludy: HE,
ale by Ci Supeł Rakso i Bartys kopa zasadzili : P
Obrazek
T

Tandor92
Chuck Norris

likaon pisze:DE: O&G(bez ich pomocy grom nie dopłynął by do Ulthuanu)
Co nie oznacza że mają się wspierać w każdej rozpie.
A znając życie, będzie to tak dobrzy-dobrych, źli-złych.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Jasiuuu pisze:

Supeł nie. Jakiś dłuższy czas temu przy dyskusjach o parowych sojuszach twierdził że nie widzi nic zdrożnego w sojuszu krasnoludów z O&G...
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

No jak lizaki dogadają się z TK to ja wysiadam z tego zwariowanego pociagu. :wink:

A orki prędzej dogadają się z Chadecją niż z DE, tak przynajmniej mi się wydaje.

- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

HE nie przypadkiem po wojnie o brodę zawarli pokój z krasiami? Bazując na AoR i Inwazji(na czym teraz bazuje połowa fluffu).
Tk z lizziami też mi się nie podoba, ale nic innego nie pasuje, no chyba że zostaną sami.
DE i O&G to byłby sojusz z jednej strony, DE używają zielonych w roli mięsa armatniego.
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
Drunken_Dwarf
Wałkarz

Post autor: Drunken_Dwarf »

Jasiuuu pisze:
Za co, zawsze taki sojusz można oprzeć na czasach kiedy panowała przyjaźń między naszymi rasami, zanim kłapołuche nas nie zdradziły.
pozdrawiam
Kto pije ten łebski,
kto pości ten kiepski.

Tandor92
Chuck Norris

AoR, to gówno, i fluffem kaleczy wara, tak jak wow warcrafta, krwawe elfy z hordą #-o

Awatar użytkownika
Menace
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Menace »

Największy problem z sojuszem dla Lizzi co by klimatycznie pasował. A wampiry: Imperium. Sylvania to w końcu prowicja cesarstwa i żyją tam także normalni ludzie.
Dla O&G: Ogry, może Bestie (armie mają podobne filozofie życia - Rabować Palić Jeść.
Krasie: HE (mają mimo wszystko sojusz, look @ warhammer online), Imperium
I dobrze mi wygląda z klimatu sojusz DE - ChD

ODPOWIEDZ