PKS - komentarze
Moderator: swieta_barbara
Re: PKS - komentarze
Teclis nie jest przegięty. Wydaje się jakoś strasznie mocny, ale samo wybieranie czarów przed bitwą moim zdaniem nie rekompensuje braku prince'a i uzależnienia od dobrych rzutów na winds of magic. Grałem przeciwko niemu dwa razy - bez rewelacji.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
He, he. Te haje bez teclisa nie wspiely się na stoły dębka.
He.
He.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
Zastanowcie sie nad Kairosem - nie jest on kosmicznie przegiety i nie banowalbym go, ale moze jakies -100 pktow jak sie ma Kairosa.
Badz co badz jak trafia np. na armie z niska I , bierze miasme, pite, slonce. Schowany jest za jakas gorka i ciska tym wszystkim.
Jak mu faza magii pojdzie na poziomie ok 10 kostek to jest naprawde nudne, jak jeden model wygrywa gre.
Badz co badz jak trafia np. na armie z niska I , bierze miasme, pite, slonce. Schowany jest za jakas gorka i ciska tym wszystkim.
Jak mu faza magii pojdzie na poziomie ok 10 kostek to jest naprawde nudne, jak jeden model wygrywa gre.
wybieranie czarów na poziomie rozpiski to wg mnie krok w dobrą stronę. model staje się uniwersaly, przestaje być kontrą na daną specyfikę armii (hordy, niskie I, niski T itp).
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
Może chociaż spójrz na głosowanie, zanim zaczniesz płakać.PiotrB pisze:spoko - skończy się tak że haje dostaną za baner i Teclsa - 150 pkt do rozpy ....naprawdę duży spokój To się nawet robi zabawne
1) Banner of the World Dragon
5x kara punktowa (-100 punktów) - tylko gdy wystawiony na oddziale (nie dotyczy BSB)
Głosy na chwilę obecną....4) Teclis
2x bez restrykcji
3x wybiera czary na poziomie rozpiski
Release the Przemcio!
Po co ten sarkazm? Nikt nie chce takich skrajności wprowadzać.PiotrB pisze:spoko - skończy się tak że haje dostaną za baner i Teclsa - 150 pkt do rozpy ....naprawdę duży spokój To się nawet robi zabawne
Póki co mógłbyś i jedno i drugie wystawić bez żadnych punktowych strat.
Więc?
Niektórzy chyba po prostu musza narzekać, żeby ich świat się dalej toczył.
edit: Trikk szybszy.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami
tak - umiem czytać między wierszami - jak będziesz w moim wieku też nabędziesz tą umiejętność:
a) pozostaje bez restrykcji
b) kara punktowa (- 50 punktów/-100 punktów) - proszę o wskazanie wartości
c) kara punktowa (-100 punktów) - tylko gdy wystawiony na oddziale (nie dotyczy BSB)
d) BSB only
e) inne - jakie?
Młody- C
Dębek- C
Butan- C
Jacek-C
Kudeł- C
Realnie pozostaje problem wyboru czarów przez Teclicsa. Ja nie jestem mega przekonany, ale sadzę że obaj powinni być traktowani z kairosem tak samo.
...to wasze słowa nie moje ...
a) pozostaje bez restrykcji
b) kara punktowa (- 50 punktów/-100 punktów) - proszę o wskazanie wartości
c) kara punktowa (-100 punktów) - tylko gdy wystawiony na oddziale (nie dotyczy BSB)
d) BSB only
e) inne - jakie?
Młody- C
Dębek- C
Butan- C
Jacek-C
Kudeł- C
Realnie pozostaje problem wyboru czarów przez Teclicsa. Ja nie jestem mega przekonany, ale sadzę że obaj powinni być traktowani z kairosem tak samo.
...to wasze słowa nie moje ...
może żarcik, że rozpiska zaczyna sie od botwd i kary, co razem daje -150?
anyway, te kary punktowe.format 2400, z bannerem mam 2300 to cory zajmuja 575 czy nadal 600 minimum?
anyway, te kary punktowe.format 2400, z bannerem mam 2300 to cory zajmuja 575 czy nadal 600 minimum?
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
Szczur22
Szczur22
- RedScorpion
- Falubaz
Coś ci się pomyliło. Bierzesz banner na BSB i Teclisa i nie masz żadnych kar. Czary jakie ma Teclis wpisujesz od razu na rozpiskę. Masz zarówno banner jak i gościa bez ujemnych punktów.PiotrB pisze:no tak - jak nie wystawisz Teclisa i nie weźmiesz baneru
Lepiej bym tego nie ująłRedScorpion pisze:Coś ci się pomyliło. Bierzesz banner na BSB i Teclisa i nie masz żadnych kar. Czary jakie ma Teclis wpisujesz od razu na rozpiskę. Masz zarówno banner jak i gościa bez ujemnych punktów.PiotrB pisze:no tak - jak nie wystawisz Teclisa i nie weźmiesz baneru
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami
naprawdę nie rozumiecie że cała siła tego baneru polega na tym że kosztuje tylko 50 pk i może być na oddziale?
Naprawdę nie wydaje mi się żeby HE były w jakiś sposób gięte - o czym świadczą ich wynik na turniejach - a wy chcecie zrobić coś na siłę.
Naprawdę nie wydaje mi się żeby HE były w jakiś sposób gięte - o czym świadczą ich wynik na turniejach - a wy chcecie zrobić coś na siłę.
mówimy o formacie prawie open a nie o ligowym ETC - to chyba pewna różnica - próby ograniczeń HE w porównaniu np: z restrykcjami demonów są po prostu śmieszne...
Ostatnio zmieniony 24 paź 2013, o 11:22 przez PiotrB, łącznie zmieniany 1 raz.
Lol, niegrywalny BSB
Ten niegrywalny bsb ma warda 2+ na połowę rzeczy w battlu. Do tego rozdaje tą ochronę unitom do których dołącza. Za 50 punktów! W orkach masz gorszy banner za 100 i się go wystawia. Ile osób wystawia gołych BSBków z dyscypliną lub MR3? I każdy z tych bsb jest dużo gorszy od takiego HElfickiego...
Ten niegrywalny bsb ma warda 2+ na połowę rzeczy w battlu. Do tego rozdaje tą ochronę unitom do których dołącza. Za 50 punktów! W orkach masz gorszy banner za 100 i się go wystawia. Ile osób wystawia gołych BSBków z dyscypliną lub MR3? I każdy z tych bsb jest dużo gorszy od takiego HElfickiego...