ETC 2014
Moderator: swieta_barbara
- swieta_barbara
- habydysz
Re: ETC 2014
Ale od kandydatów do kadry spodziewam się, że do domków włazić nie będą 

- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
To jest konsekwencja wprowadzania zmian.
Jeśli zmieniamy "a" to zaraz znajdują się argumanety również za zmianą "b", "c" i "d", bo czemu nie.
Z tego powodu głównie GW odcina się od ETC. A szkoda, bo gdyby GW pomyślało i zrobiło swoje ETC, na ich zasadach to mogłoby to promocyjnie naprawdę fajnie wypaść.
ETC w tym sezonie to niestety jakaś paranoja, poczynając od samego "sprawiedliwie wybranego" gospodarza przez mocno niefortunny ar com po niezrozumiałych kapitanów.
Co i rusz dowiadujemy się o kolejnych "innowacyjnych" pomysłach, które mało kogo u nas cieszą.
Wydaje się, że sytuację uratować może jedynie rychła zmiana edycji.
Wszyscy zaczną się wpierw nią emocjonować, a jak dojdą do etapu radykalnych zmian, będziemy niecierpliwie czekac na 10tą. Taka już kolej rzeczy w tej grze.
Jeśli zmieniamy "a" to zaraz znajdują się argumanety również za zmianą "b", "c" i "d", bo czemu nie.
Z tego powodu głównie GW odcina się od ETC. A szkoda, bo gdyby GW pomyślało i zrobiło swoje ETC, na ich zasadach to mogłoby to promocyjnie naprawdę fajnie wypaść.
ETC w tym sezonie to niestety jakaś paranoja, poczynając od samego "sprawiedliwie wybranego" gospodarza przez mocno niefortunny ar com po niezrozumiałych kapitanów.
Co i rusz dowiadujemy się o kolejnych "innowacyjnych" pomysłach, które mało kogo u nas cieszą.
Wydaje się, że sytuację uratować może jedynie rychła zmiana edycji.
Wszyscy zaczną się wpierw nią emocjonować, a jak dojdą do etapu radykalnych zmian, będziemy niecierpliwie czekac na 10tą. Taka już kolej rzeczy w tej grze.
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole

obawiam sie, ze dalej mijac sie z prawda w tym wypadku nie mozesz Marcinie.Cauliflower pisze: Z tego powodu głównie GW odcina się od ETC. A szkoda, bo gdyby GW pomyślało i zrobiło swoje ETC, na ich zasadach to mogłoby to promocyjnie naprawdę fajnie wypaść.
Gw zawsze w powazaniu mialo graczy, bo to nie jest gra turniejowa w ich mniemaniu. Trzymaja sie tej tezy od dobrych juz 6-8 lat i nic tu nie zmieniaja. To czy etc zmienia zasady czy tez nie tez tu nie wplywa.
Inna sprawa gdyby gw zrobilo teraz etc to nagle by sie okazalo, ze nikt z repy nie ma armii pod etc (zakladajac, ze jest to open 2400 lub cos w tym stylu) ze wzgledu na wymog figurek gw w calosci.
dodatkowo gw robilo juz swoje etc. Nazywalo to gt nottingham i na tyle dobrze to robili, ze juz gradn tournamentow nie prowadza.
tez uwazam, ze rok szwedzkiego compa dobrze zrobi scenie turniejowej. Latwiej sie po tym wroci do etc compa.Nie, sytuację może uratować odwrócenie się od obecnego AR.COM
wiekszosc osob zainteresowanych repaw wawie tak gra co roku i namawia innych do gry z nimi na takie zasady.czy ktos z Polakow gral wogole na Eurodraft z faq gw i ichnymi zasadami?
Nie sa bardzo rozbiezne z naszymi a unas gra sie na nasze uscislenia tylko ze wzgledu na prostote dla wiekszosci graczy (nie miusza sie uczyc 2 rodzajow uscislen. Sam pewnie przyznasz, ze do nich zajzales dopiero w tym roku jak wszedles na ls)
IMO domki out na zasadach euro - zwłaszcza, ze comp pod drużynówkę gramy na (!) drużynówce (najważniejszej) i pod nią gramy cały euro-sezon. To tak IMO
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Hahaha, zmień armię - zmienisz zdanie. 
Nie widzi mi się granie do końca roku bez domków. Haha, zasad pozapominamy.

Nie widzi mi się granie do końca roku bez domków. Haha, zasad pozapominamy.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
Mozna zaklinac rzeczywistosc, ale to jest jedna calosc. Uscislenia, comp, tereny i los bardzo wzajemnie na siebie wplywaja. To, co teoretycznie jest mocne, po zmianie los zaczyna byc zrownowazone. To, co jest slabe przy odpowiednich terenach robi sie cholernie mocne.
Mysle, ze wyrzucenie domkow pozytywnie wplynie na balans, choc jestem mu przeciwny. Domki za bardzo wypaczaja wyniki niektorych paringow, a dodatkowo zasady domkow sa dosyc slabe.
Mysle, ze wyrzucenie domkow pozytywnie wplynie na balans, choc jestem mu przeciwny. Domki za bardzo wypaczaja wyniki niektorych paringow, a dodatkowo zasady domkow sa dosyc slabe.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
zeby nie bylo mi tez sie podoba wyrzucenie domkow, wlasnieze wzgledu na ich brak zbalansowania (sa najlepsza rzcza do ochrony herosow. stubborn + brak zmuszenia ich do walki + los 360 to ogromna liczba bonusow).
nie zmienia to faktu, ze nie sa nijak wspoltworzone do compu czy faqa etc.
Mapki sa tylko i wylacznie kwestia orgow.
nie zmienia to faktu, ze nie sa nijak wspoltworzone do compu czy faqa etc.
Mapki sa tylko i wylacznie kwestia orgow.
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Zasady domków są w podręczniku umiejscowione w okolicach dupy. Widać, że pisane były mniej więcej na koniec. Albo autor sam to dopracowywał na dwie godziny przed deadlinem, albo dał jakiemuś stażyście, który miał dżilion zarąbistych pomysłów (a co, jak ataki są płonące???). I tak spłodzona została kupa, jaką są zasady domków.
Rozumiem, że ta kupa to już tradycja, ale czy aż tak strasznie boli rezygnacja z niej? Domki naprawdę źle wpływają na grę i nie są potrzebne do niczego. I nikt nie wymyśla nowych zasad- po prostu tego terenu nie będziemy wystawiać. Nie wystawiamy przecież niektórych terenów wodnych, a sam Furion wymyślił jakieś ruinki i nikt nie robi scen z tego powodu.
Śmieszy mnie już trochę to jojczenie, zrobiliśmy milion modyfikacji do tej gry ze szczególnym uwzględnieniem terenów. Chyba raz w życiu na turnieju miałem okazję zagrać na true GW zasady rozstawiania terenów / magicznych terenów, jakieś jeziorka... i nigdy więcej nie miałem ochoty. A teraz wrzask, że domki zabierajo! To już nie jest Warhamma! Hańba! Zdrada!
Sorry, ale straszliwa to hipokryzja.
Rozumiem, że ta kupa to już tradycja, ale czy aż tak strasznie boli rezygnacja z niej? Domki naprawdę źle wpływają na grę i nie są potrzebne do niczego. I nikt nie wymyśla nowych zasad- po prostu tego terenu nie będziemy wystawiać. Nie wystawiamy przecież niektórych terenów wodnych, a sam Furion wymyślił jakieś ruinki i nikt nie robi scen z tego powodu.
Śmieszy mnie już trochę to jojczenie, zrobiliśmy milion modyfikacji do tej gry ze szczególnym uwzględnieniem terenów. Chyba raz w życiu na turnieju miałem okazję zagrać na true GW zasady rozstawiania terenów / magicznych terenów, jakieś jeziorka... i nigdy więcej nie miałem ochoty. A teraz wrzask, że domki zabierajo! To już nie jest Warhamma! Hańba! Zdrada!
ja tylko niesmialo oprocz ruinek furiona przypomne polskie zaorane pola (cos czego nie bylo nigdy w rb a zawsze sie na to gralo) no i jeziorka, ktore nie sa jeziorami od 7 edycji (gdzie po pierwszym i drugim turnieju sie okazalo, ze umiejscowienie jeziorka i armii lizardmen na jednym stole zmienia gre ze strategicznej na cos innego. Jeziorka wtedy (jak i teraz) sa impassable dla modeli nie posiadajacych zasady aquatic).
poza tym z okazji zabrania domkow chcialbym pogratulowac Dębkowi drugich juz bocnzych kolek
poza tym z okazji zabrania domkow chcialbym pogratulowac Dębkowi drugich juz bocnzych kolek

Barbarossa pisze:Zasady domków są w podręczniku umiejscowione w okolicach dupy. Widać, że pisane były mniej więcej na koniec. Albo autor sam to dopracowywał na dwie godziny przed deadlinem, albo dał jakiemuś stażyście, który miał dżilion zarąbistych pomysłów (a co, jak ataki są płonące???). I tak spłodzona została kupa, jaką są zasady domków.
Nie.
To nie hipokryzja. Ja żadnego miliona modyfikacji nie zrobiłem.
Jeżeli już to Ty i inni myślący tak jak Ty. Nie jest to więc moja hipokryzja.
To, że Tobie zmienianie zasad przychodzi łatwo i prowadzi do tak wspaniałych tworów, jak BS to Twój wybór. Większości graczy zasady 8ed nie przeszkadzały tak bardzo, żeby próbować modyfikować ich podstawy.
Tak.
Mam prawo chcieć gry, którą wybrałem, a nie jej wariacji, która co raz bardziej oddala się od oryginału.
Daruj sobie więc prześmiewczy ton, bo poza próbą obrażenia kogoś, nic merytorycznego to do rozmowy nie wnosi.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami