Codex 7 edycji dla besti?

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
Janiszek
Masakrator

Re: Codex 7 edycji dla besti?

Post autor: Janiszek »

Crusader pisze: Ten kto ugra nią dobre wyniki na masterach (nie przez chore rzuty :) ) ma u mnie duży szacunek
Duze to powinno byc piwo, a szacunek przy okazji. :wink:
Co do armii, bardzo ciekawa, lecz tak jak napisał Crus, ciężka w prowadzeniu. Zastanawiam się, czym będziecie zastepowac figurki pumby :mrgreen:

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Janiszek pisze: Zastanawiam się, czym będziecie zastepowac figurki pumby :mrgreen:
już widzę stada dzików O&G przyklejonych do większych podstawek i z przyklejonymi "kolcami" z wykałaczek ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Rakso ma racja chyba większośc z nas tak to widziała ... kupić boarboysów gs wykałaczki + coś co każdy dodałby od siebie i wio . Ja planuje sie jeszcze rozejżeć po sklepach z zabawkami, modelarskimi itp... może coś mnie zainspiruje.

p/s
myśałem ze w figurkach z Lotr-a ("wargi" czy coś takiego) albo z 40k coś bezie ciekawego (np w tyranidach) ale nie bardzo mi sie to widzi :|
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Rakso_The_Slayer pisze:
Janiszek pisze: Zastanawiam się, czym będziecie zastepowac figurki pumby :mrgreen:
już widzę stada dzików O&G przyklejonych do większych podstawek i z przyklejonymi "kolcami" z wykałaczek ;)
W sumie masz rację, ale co Ty byś zrobił? Kupiłbys figurke, nie dosc, ze wyglądającą jak jakis zboczony dzik z kreskówki, to kosztującą około 80 zł?No chyba nie. Nie wszystkich stac. Ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie dzików z armii orków. Małe to i w ogóle.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

armia przeciętnej sile ale naprawdę fajna. Ba ale dlaczego wedle na 5 bogów chaosu CYGOR i GHORGONA to wyglądają jak wariant Giganta chaosu który też znajduję się w armii.

Ta armia nie wybacza.
Demony wybaczają, Bestie nigdy.

:)
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crane »

Nie testowalem jeszcze bestii i tym samym nie testowalem jeszcze rarów, ale wydaje mi się że zawsze można wziąć
dwa spawny - zawsze ma sie te 2 wystawienia więcej, jak ktoś skupi na nich ostrzał tym lepiej, można próbować szarżę odginać- zaznaczam- próbować 8) jak mają farta to i klocek jakiegoś śmiecia zatrzymają.

war2bone
Chuck Norris

Post autor: war2bone »

Rakso_The_Slayer pisze:
za dużo roboty :P lepiej kupić 1 box wilków chaosu albo ściągnąć go z polki i przykleić im wykałaczki :P taniej i 90 % graczy chaosu będzie mieć pod ręką....

swoją drogą razorgony są do przemyślenia.. poczekam osobiście na inne malowanie może to pomoże, minotaurom pomogło

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Janiszek pisze:
Rakso_The_Slayer pisze:
W sumie masz rację, ale co Ty byś zrobił? Kupiłbys figurke, nie dosc, ze wyglądającą jak jakis zboczony dzik z kreskówki, to kosztującą około 80 zł?No chyba nie. Nie wszystkich stac. Ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie dzików z armii orków. Małe to i w ogóle.
Nie no, mi ten model się nie podoba, dalej uważam, że wygląda jak pumba po porażeniu mózgowym ;) Sam pewnie szukałbym jakichś zamienników z innych firm lub zabawkowe świnki+GS ;)

war2bone pisze:
za dużo roboty :P lepiej kupić 1 box wilków chaosu albo ściągnąć go z polki i przykleić im wykałaczki :P taniej i 90 % graczy chaosu będzie mieć pod ręką....

swoją drogą razorgony są do przemyślenia.. poczekam osobiście na inne malowanie może to pomoże, minotaurom pomogło
No to też jest opcja z pieskami. Ale ktoś by się musiał nieźle postarać żeby mi wmówić, że to wielka zmutowana świnia a nie jakiś burek po przejściach ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Razorgory nie sa takie zle pod warunkiem , ze im sie wytnie za duza ilosc kolcow , zmieni ten gowniany ogon , no i przede wszystkim wypiluje ten wytrzeszcz....

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

Klops
Falubaz

Post autor: Klops »

ja i tak użyję wargulfa albo będę robił od podstaw jabbera.

Bjorn
Plankton

Post autor: Bjorn »

Jabbera naprawde nie trzeba robić od podstaw. Niedawno do nas do klubu kumpel przytargał Gulavhara z LotR'a. Bardzo wdzięczny model na Jabbera i w sumie nie trzeba jakoś strasznie dużo przerabiać a i wielkość jest raczej odpowiednia, inną opcją tak jak ktos wcześniej pisał może być Fell Beast od nazgula ale tutaj już więcej roboty no i drożej.
Pumby bedzie można przeżyć przy odpowiednim malowaniu, bo w tym wymiocinowym kolorze są okrutne, poziom malowania GW według mnie się ostatnio pogorszył. I faktycznie mają za dużo kolców.

war2bone
Chuck Norris

myślał ktoś nad kombinacją herosa na patrol ??

tak się zastanawiam ale nic optymalnego mi nie podchodzi

Awatar użytkownika
Pistolet
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Pistolet »

beastlord na rydwanie z The Brass Cleaver (dodatkowy atak za kazdy wrogi model BtB) dostaje te ataki normalnie?

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

tak
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Pistolet

Post autor: Pistolet »

beastlord na razorgorowym rydwanie - prawie 396 pts
brass cleaver
ramhorn helm
gouge tusks
gnarled hide
many-limbed fiend

czyli 5 atakow s5 ap + ileś ataków za modele stykające się + 4 ataki s5 razorgora + D6 impakty + atak gora z s3 + ataki ze zdanego asv
dodatkowo asv -1+ na rydwanie :mrgreen: i 1+ normalnie, ruch 7 cali

war2bone
Chuck Norris

Pistolet pisze:
czyli 5 atakow s5 ap + ileś ataków za modele stykające się + 4 ataki s5 razorgora + D6 impakty + atak gora z s3 + ataki ze zdanego asv
dodatkowo asv -1+ na rydwanie :mrgreen: i 1+ normalnie, ruch 7 cali
i zapomniałeś o najlepszym - primal fury, czyli hate :) lub frenzy

CAR2N
Chuck Norris

Post autor: CAR2N »

A co sadzicie o :
-hunting spear (24" single bolt as bolt thrower , s&s , mozna strzelac po ruchu o ile nie byl marsz) , ciekawy przedmiot biorac pod uwage brak machin i ogolnie jednostek strzeleckich o wiekszej sile
-horn of the great hunt (bond spell lvl3 bestial surge spell dla kazdej jednostki w zasiegu 36" , daje dodatkowo D6+1" ruchu ,jednak jednostki musza zatrzymac sie 1" od przeciwnika) , tak mysle ,ze to moze zwiekszyc jeszcze bardziej mobilnosc armii , centaury teoretycznie moga zrobic z marszem 23" i przy dobrych lotach zrobic s&s toporkami jesli przeciwnik na nich zaszarzuje w swojej turze ;)
-viletide spell (magic missile 24" , 5D6 S1 hits) , ten czar chyba jedynie na slabe jednostki T3 strzeleckie sie przyda , czy moze na cos innego tez ? ;)
WFB playing since 1994

Awatar użytkownika
Dziki

Post autor: Dziki »

CAR2N pisze:-viletide spell (magic missile 24" , 5D6 S1 hits)
Ten czar byłby świetny tylko brak mu jednej rzeczy. Mianowicie dopisku: "no armour save". Tak właściwie to nie wiem i nie chce wiedzieć, czemu tego nie ma... #-o
"...And in that time of darkness,
Man became Beast and Beast became Man..."

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

Dziki pisze:Ten czar byłby świetny tylko brak mu jednej rzeczy. Mianowicie dopisku: "no armour save". Tak właściwie to nie wiem i nie chce wiedzieć, czemu tego nie ma... #-o
Bo wtedy z 5D6 zrobiłoby się 2D6 albo 3D6... a wtedy czar straciłby na swojej oryginalności, którą jest używanie dwóch rąk do rzucania kości. Czar byłby po prostu kopią tego z shadowa. A GW oczywiście, żeby nie było, że nie są oryginalni z każdym nowym kodeksem/nie mają pomysłów/kopiują/nie chce im się, muszą trochę namieszać. To, że dodatkowo odzwierciedla to upodobanie personelu GW do rzucania duża ilością kości (tak jak w WH40k)... tym lepiej... według GW.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

ODPOWIEDZ