nowe modele i unity?

Empire

Moderator: #helion#

Zablokowany
tilt112
Mudżahedin

Re: nowe modele i unity?

Post autor: tilt112 »

Tez go kocham. No ale idzie sie dobrze naparzac bez niego :p
Zapalam mu znicz (*)

zegnam rowniez flagusi (*) chlopacy juz calkiem zblakali.

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Czołg jest i był zerojedynkowy. Albo rozjeżdżał wroga albo spadał w 1 turze. Teraz jest podobnie. Jakoś nie widzę różnicy w jego skuteczności.

Kuraków to max 6 w unicie. Osobiście obstawiam wystawianie 5 z pełnym commandem.

Kawaleria dostała trochę boosta więc będzie się częściej pojawiać jako poważne wsparcie regonów piechoty.

Tylko czekać na modele z nowymi bardingami (stylistyka podobna do bardingów demigryfów i kapitana).

Co do Flagusi: przestali być opcją must have ale nadal są grywalni (zwłaszcza z boostami).

Pamiętajcie że oprócz nowych boostów z wozów mają standardowe od magów. Czyli nadal będzie birona i SoL plus bonusy do hitowania:P
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Post autor: Bizim »

Jeszcze do tego dojdzie, że ja, przeciwnik czołgu (nawet w 7 edycji go nie lubiłem) będę teraz obrońcą tego stalowego potwora. :lol2:

Aktualne zasady uważam za naprawdę bardzo fajne, co prawda armata teraz będzie średnio używana (ze względu na konieczność strzelania do przodu i brak wheeli czołgu ze względu na random movement), ale dzięki temu będę mniej woundów tracić przez rzucanie na niej missfire. :P

@Reyki czy nie zauważyłeś tego, że czołg z 1 woundem nadal może generować ze 3 punkty pary i najgorsze co się może stać to strata d6 wyprodukowanych SP i 2d6 hitów z S2 dla niego i unitu obok? A najlepsze to np brak możliwości strzelenia z działa w tej turze. :D

Wcześniej jak czołg miał 5 woundów to już często nic nie robił... Teraz będzie mógł latać po 18 cali nawet na ostatnim woundzie. :twisted:

Tak czy owak fajnie, że są różne poglądy na jednostki, to zapowiada różne style gry. Chociaż stawiam, że prawie wszystkie będą ofensywne. :P
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Bziamek. Zauważyłeś jakieś armie defensywne w 8 ed? Przez cover i hard cover branie strzelania BS-owego się nie opłacało. Jedyne co miało jakieś szanse na w miarę normalne strzelanie to fasty i maszynki.

Czołg faktycznie mobilniejszy ale nadal jak dostanie z klopy albo pity to się składa. Czyli znów pozostaje zerojedynkowy.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Jak dostanie z klopy jak nawet straci 6W to deklarujesz 3 punkty pary i szafa gra :D. Kiedyś dostał 4 to już faktycznie z niego pożytek żaden był.

I czemu od pitki się składa? Zdajesz normalnie na inicjatywie inżyniera. :D Przecież to jest po prostu rydwan, a inżynier to jego załoga.

Co więcej w combacie inżynier bije ten swój jeden atak, a przeciwnik musi trafić po WS załogi czyli nie trafia z automatu. :D Już pomijam to, że można kulnąć na czołg jakiś WS 10 i będzie naprawdę trudny do trafienia nie mówiąc o zranieniu czy zabiciu. ;)
I jeszcze przez pitki będzie wtedy ładnie skakać. :p

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Post autor: Brushlicker »

gunline z altara wspomagajacego cannony i handguny (po waszemu kusze :mrgreen: ) + volleyguny z inzynierami

Klimat jest ;) oczywiscie 100% funowa rozkmina , ale da sie grac :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Post autor: Martin von Carstein »

handguny (po waszemu kusze )
Po naszemu (po mojemu) to co najwyżej łucznicy.

Może zresztą altara nie będę brał? W końcu liderka z regonu przechodzi do dętek... a tani WP niech się na coś przydadzą.
Jedynie te ogniste ataki... to się zawsze przyda.
Grunt to mieć Demi-misie i rajtarów, a może nawet śmiecio-knighci przejdą...

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Post autor: Brushlicker »

a tak serio, to bedzie u mnie tak

Duzy mag light (model GZ :) )
Whunter
2*WP/altar
WP na kucu
Inzynierowie, skoro Reyki mowi ze musowo

2*40 halabard
2*15 lukow
20 handgunow
8 kawy
40 GS z dwiema 20 wlocznikow

2*g.cannon
Volleygun
Ew. Stank

To sa modele , do ktorych zmierzam.
Obrazek

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

@ Jochny. Ci inżynierowie to taki bufor bezpieczeństwa by mogli w jedną turę ogarnąc park maszynowy.

Poza tym taki gość z odpowiednim combo daje ciekawy efekt:

+1 to hit, strzelanie do pojedynczego modelu nawet walczącego, boost na płonące i magiczne i mamy mordercę eterycznych paskud blokujących nasze unity.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Co do inżynierów to ja na przykład nie będę ani jednego używać. ;)

No można jeszcze pomyśleć z helblasterem czy helstormem (przerzut artyleryjki i BS 4 brzmi bardzo fajnie gdy strzelasz wszystkie placki indirectem i wszystkie przesuwasz o taką sama ilość cali), ale poza tymi eksperymentalnymi zabawkami to imo inżynier raczej nie będzie już występować w rozpiskach imperialnych.

Wolę za te 65 pkt wrzucić witch huntera czy kolejnego WP.
Ostatnio zmieniony 6 kwie 2012, o 17:41 przez Bizim, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Łowca czarownic z myśłiwymi ma potencjał. Jednak to nadal unit podatny na fireballe i inne pociski. Niska liderka i panika.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Reyki gdzieś ty znalazł, że ataki podbite modlitwą są magiczne, albo że inżynier może strzelać do combatu. :roll:
Z tego co pamiętam, to na stronie GW coś tam na ten temat było, ale hochland ma przecież tylko snipera, a sniper nie daje strzelania do combatu. :roll:

Już nie przesadzajmy z tą paniką WH ma przecież ld 8, a to nie jest jakieś wybitnie niskie ld. :P

Awatar użytkownika
wychwa
Oszukista

Post autor: wychwa »

Panowie wiecie coś może na temat pistolierśó i outridersów ? Bardzo był bym wdzięczny za info :) Mam nadzieję że chociaż tańsi są ;]

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Post autor: Martin von Carstein »

wychwa pisze:Panowie wiecie coś może na temat pistolierśó i outridersów ? Bardzo był bym wdzięczny za info :) Mam nadzieję że chociaż tańsi są ;]

Po staremu jak Big B pisał. Co nie przeszkadza mi ich brać. :)
Ostatnio zmieniony 6 kwie 2012, o 17:50 przez Martin von Carstein, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Z tego co pamiętam są tacy sami, a nie czekaj szef pistoliersów może sobie teraz wykupić wielolufową rusznicę zamiast pistoletów. :lol2:

Poza tym powtarzalny pistolet ma teraz nareszcie zasięg 12''. ;) Bo w starym booku miał 8'', bo FAQ zasięgu nie zaktualizował do nowych pistoletów...

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Bizim. Nie myl hochlanda na sierżancie handgunnerów czy outriderów z hochlandem na inzynierze:P

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
ismael
Wodzirej

Post autor: ismael »

Na jakiej podstawce jest czołg w nowym booku ?
Rydwanowej, jak do tej pory, czy coś większego ?

Jakie są statystyki łowcy czarownic ? Czy można go wsadzić na konia ?

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

@Reyki
A czym on choroba jasna się różni... W opisie imperialnych zabawek nigdzie nie było jakiegoś specjalnego inżynierskiego hochlanda. xd

@ismael
Czołg - taka podstawka jaką masz w pudełku czyli rydwanowa.

Łowca czarownic ma statsy na stronie GW znane od dawna, taki warrior priest z niego jest w statsach. Może być z buta albo latać na latającym dywanie (ma 50 pkt na magiczne). :lol2:

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Bizim pisze:Łowca czarownic ma statsy na stronie GW znane od dawna, taki warrior priest z niego jest w statsach. Może być z buta albo latać na latającym dywanie (ma 50 pkt na magiczne). :lol2:
Ten Łowca Czarownic to postać której mi zawsze brakowało w imperium. Kiedyś nawet, zaraz po tym jak pojawiły się pierwsze nowinki o nowym podręczniku do Imperium pisałem o tym, że fajnie by było gdyby się pojawił taki łowca czarownic.
To był oprócz Ulryka jeden z punktów na mojej liście życzeń i proszę. Szkoda, że nie ma opcji dosiadania jakiegoś środka lokomocji. Myślę, że na bank pojawi się w moich rozpiskach.

Dodam jeszcze, że teraz mogę ruszyć pełną parą i kontynuowac tworzenie mojej armii Ulryka. Szkoda, że się jednak nie pojawił w nowym podręczniku. Pewnie Ulryk i Morr wprowadzili by trochę urozmaicenia i możliwości w nowym podręczniku zwłaszcza dla ich wielkich fanów którzy muszę się znowu obejść z niczym i kombinować... :(
Zamiast kurczaków będą wilczki ;> W sumie bardziej mi pasuje taka opcja na podstawkach 50/75 niż kawaleryjskich, a thunderwolfy od gwiedznych wilków nadają się do tego idealnie...
Ostatnio zmieniony 6 kwie 2012, o 18:50 przez Kefas, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Czy priesci mogą już nosić full plate?
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Zablokowany