Co nam się urodziło? - nowe, cudowne Mroczne Maleństwa :>
Moderator: Yudokuno
Ziomuś na pegazie lub koniku. no problemRing of Hotek - jedziesz na magii - rani twoje czarodziejki - jeśli nie rani to musisz trzymać je poza strefą więc to one będą obrywać.
Jak się nazywa ów przedmiot, bo nie dopatrzyłem się wzmianki o nim oraz jakiś opis by się przydał. Tak samo o chowańcu i jego działaniu.Niezabijalny lord - Ponad 200 pts i drobny problem - 4A z 6S ... jak na drogi model nie jest to specjalnie korzystne
Edit:mika napisał
<<Familiar>>
At the beginning of the Magic Phase you can mark a point within 6" of the Sorceress and more than 1" away from the enemy. The Sorceress can use this point for the purpose of determining LoS and Range for casting spells.
Hmm może to nie jest one use only???Web of Shadows (50pts)
Same as in 6th Edition but with a points increase from 25pts to 50pts
Ostatnio zmieniony 15 cze 2008, o 21:43 przez Camel-IL, łącznie zmieniany 1 raz.
hmpf total power ten przedmiocik nawet jesli jest "łanjusonly"
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
tak mi się skojarzyło teraz...
Dark elfowi w kodeksie dano w jednej owies w drugiej siano...
...Tak dark elf pośród jadłą z głodu padł
Dark elfowi w kodeksie dano w jednej owies w drugiej siano...
...Tak dark elf pośród jadłą z głodu padł
Nie wiem czy zauważyłeś Murmi, ale Hotek to 25pkt, a kusza 30 pkt., więc hero na pegazie już tej kombinacji nie wciśnie
Web of Shadows - porażka. Nawet stary był lekko plewny, a ten to jest z d...
Web of Shadows - porażka. Nawet stary był lekko plewny, a ten to jest z d...
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
,Camel-IL pisze: Edit:Hmm może to nie jest one use only???Web of Shadows (50pts)
Same as in 6th Edition but with a points increase from 25pts to 50pts
podobno jest no armor save więc w chalengu można całkiem niezły overkill zwykłym herosem zrobić na kawalerii nawet ^^
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
czyzby scimi? bo ja widze inaczaej:)
.Lifetaker (30pts)
30" range, Strength 4, 3x multiple shots. Always hits on a 2+
Ring of Hotek (20pts)
Same effect as in 6th Edition, but with a range of 12"
,Murmandamus pisze:Ring of Hotek (20pts)
Same effect as in 6th Edition, but with a range of 12"
na D.net piszą że podobno z efektem żę nie tylko czarująca czarodziejka ma być w tych 12" ale i jeśli cel jest targerowany w 12" też działa, jeśłi okaże sie to prawdą bedzie to obowiązkowy spell-shield
No najwyższy czas coś przetestować w boju bo na sucho to jest zbyt piękne żeby było prawdziwe Z moją tendencją do przeginania w magii to już sobie wyobrażam moje wybuchające czarodziejki, no ale cóż teraz ale bo się magią wroga wymiecie albo samego siebie, trochę mi to skavenów przypomina. Ciekawe czy się znajdzie jeszcze jakiś item zwiększający nasze szanse przy miscascie poza soulstonem, bo przy tylu kościach to będzie wybuchowo.
A i jeszcze pytanie do "wiedzących" czy rycerze na coldach mają bazową siłę 4 w końcu, na druchii.net zaczęto to dementować...?
A i jeszcze pytanie do "wiedzących" czy rycerze na coldach mają bazową siłę 4 w końcu, na druchii.net zaczęto to dementować...?
Tak się zastanawiam:
Dreadlord 140 pts:
Armour of cośtam: 35 pts (hev. armour. + regenka)
Amulet of cośtam: 35 pts (odkręcony ward - tak, naprawdę daje warda na 2+ na siłę 6 i więcej i naprawdę jest za 35pts)
Sea Dragon Cloak (z 15?)
Dwurak (zostaje zresztą 30 pts na magiczne przemioty).
Ktoś ma jakieś pytania? Ja mam jedno: jak to zabić...
Zaczynam się martwić czy w następnym podręczniku nie będzie bazowego warda na 2+ za 15pts (bo czemu nie...)
coś mi to zaczyna pachnieć powrotem do 5 edycji...
Dreadlord 140 pts:
Armour of cośtam: 35 pts (hev. armour. + regenka)
Amulet of cośtam: 35 pts (odkręcony ward - tak, naprawdę daje warda na 2+ na siłę 6 i więcej i naprawdę jest za 35pts)
Sea Dragon Cloak (z 15?)
Dwurak (zostaje zresztą 30 pts na magiczne przemioty).
Ktoś ma jakieś pytania? Ja mam jedno: jak to zabić...
Zaczynam się martwić czy w następnym podręczniku nie będzie bazowego warda na 2+ za 15pts (bo czemu nie...)
coś mi to zaczyna pachnieć powrotem do 5 edycji...
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
A kogo by tam fluff obchodziłwszyscy pitu-pitu o statach, a być może cosik fluff pociągną w nowym booku z Baltimore są jakieś info o fluffie
Rzucasz killingblow z kotła i wypłacasz 2d6 autohitów. Jedyne, co uzasadniałoby tak wysoki koszt. Ale moim zdaniem zupełnie niegrywalny przedmiot.czy ktoś mi powie WTF?
Druchii net to nie wyrocznia. Scimi ma rację.czyzby scimi? bo ja widze inaczaej:)
Nie ma soulstone'a. Magia DE nie jest dla tchórzyznajdzie jeszcze jakiś item zwiększający nasze szanse przy miscascie poza soulstonem
Zależy, w jakiej konfiguracji. Dla mojej rozpiski wraithy nie są absolutnie żadnym problemem.jednak de maja problem w raithami i brakiem magicznych atakow w armii...
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Nie wiem czy Wraithy to taki problem - jak grasz na magii, to wątpię, aby sobie wybiegły dziarsko z lasu. Będą siedzieć i się kitrać. Do tego taki champion z magiczną kosą też da radę krzywdę im zrobić - szczególnie z tym bannerem ASF.
Draconis - FOR EVER !!!