Galeria
Moderator: KrzysiekW
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
Re: Galeria
bardzo fajne kolory, taki posiniaczony, nieco odbiega od standardów ale i słusznie bo nie mogę patrzeć na zielono/ brązowe demony, najładniejszy jak dotąd nurglowa kolorystyka pojawiała się w AB do 40K DoCh strona 78
i świetna podstawka, biały śluz świetnie kontrastuje z resztą
i świetna podstawka, biały śluz świetnie kontrastuje z resztą
- rottingflesh
- Wałkarz
Istotnie, bardzo trafiony dobór kolorów, chociaż nie zaszkodziłoby dodanie jeszcze kilku odcieni (ach ta zgnilizna), no i podstawka - robi wrażenie !
Można prosić o bliższe informacje na temat wykonania podstawki ?
Lord of Decay is ok !
rottingflesh pisze:Istotnie, bardzo trafiony dobór kolorów, chociaż nie zaszkodziłoby dodanie jeszcze kilku odcieni (ach ta zgnilizna), no i podstawka - robi wrażenie !
Tutaj opisałam krok po kroku jak zrobić taką podstawkę: http://minipaintlab.blogspot.com/2014/0 ... go-od.html
Wszystko jest prawie identyczne z wyjątkiem:
1. W miejscu wylewania się flaczków dodałam czerwonej farby ( tej nowej technicznej z GW )
2. Na sam koniec dodałam jeszcze jedną cieniutką warstwę water effectu wymieszanego z farbą nurgling coś tam mieszałam ten specyfik w oddzielnym pojemniczku aby bardzo dokładnie wymieszać pigment zawarty w farbie.
- rottingflesh
- Wałkarz
Dziękuję bardzo. Sporo pracy, ale efekt jest super !
Lord of Decay is ok !
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Jaram się Tzeentchem od jakiegoś czasu, jako że w głebi duszy jestem hipsterem
Czekam na kolejną dostawę Screamerów, oraz czas żeby poskładac drugi rydwan, a na razie mam takei cos na 1000pkt (furie mam w klimacie nurgla, wiec nie wrzucam )
Czekam na kolejną dostawę Screamerów, oraz czas żeby poskładac drugi rydwan, a na razie mam takei cos na 1000pkt (furie mam w klimacie nurgla, wiec nie wrzucam )
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Klej i wash zrobiony z 2 kolorów farby, wody i varnish'a.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."
DziękiBearded Unclean 'Un pisze:Klej i wash zrobiony z 2 kolorów farby, wody i varnish'a.
Bawiłem się z krwią.. taki o to efekt wyszedł... nawet grubaskowi topór poprawiłem
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Dobre!
Oswietlaj bardziej rozproszonym swiatłem.
DziękiBearded Unclean 'Un pisze:Dobre!
W sensie że jak to zrobić ?:P
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
ja też zrobiłem konwersję nurglowego działa
Najlepiej robic zdjecia w dzień, w pomieszczeiu gdzie jest jasno, ale nie ma swiatła wpadajacego przez okno bezpośrednio (jesli nie widac przez ono słonca, to dobre miejsce )
To takie najprostsze porady, które mogę Ci dać
Jesli oświetlasz model lampką stołową lub fleszem, a nie masz możliwosci skierowania go w sufit, to zakładaj na lampke lub flesz prosty dyfuzor np z husteczki higienicznej lub ręcznika papierowego.W sensie że jak to zrobić ?:P
Najlepiej robic zdjecia w dzień, w pomieszczeiu gdzie jest jasno, ale nie ma swiatła wpadajacego przez okno bezpośrednio (jesli nie widac przez ono słonca, to dobre miejsce )
O.O zajebiste.... jak ktoś stara się zachować jednolity klimat armii to idealnie wpasuje się w nurgla
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed
- The tale of Crovax the Cursed
Będę musiał wypróbowaćBearded Unclean 'Un pisze:ja też zrobiłem konwersję nurglowego działa
Jesli oświetlasz model lampką stołową lub fleszem, a nie masz możliwosci skierowania go w sufit, to zakładaj na lampke lub flesz prosty dyfuzor np z husteczki higienicznej lub ręcznika papierowego.W sensie że jak to zrobić ?:P
Jak robiłeś tą rdze ?:P
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
odlałem elementy w żelazie i trzymałem jakis czas w słonej wodzie...
Pasta piaskowa zmieszana z pigmentami, a potem pigmenty na mokro i sucho.
Pasta piaskowa zmieszana z pigmentami, a potem pigmenty na mokro i sucho.
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Rdze dodaj