HARDKOR GRAĆ KURDE MAĆ!!! 28/03/09, WARSZAWA
Re: HARDKOR GRAĆ KURDE MAĆ!!! 28/03/09, WARSZAWA
no chlopaki, wstydzilibyscie sie... dziopa nie wziac, najkochanszego polskiego battlowca... widze ze czasy sie zmienily 

RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.
Turniej był naprawdę spoko! Ale osobiście jestem za totalnym, precedensowym i niemal ustawowym zdelegalizowaniem minimalnych punktów na drużynówkach(w przeciwieństwie do maksymalnych). Bo przy 3 remisach i masce w plecy całej drużyny, i mając cały 1 pkt więcej od osób które dostały w kakao po całości czuję się naprawdę wy***jany...
Poza tym to wielkie podziękowanie dla Dastora i Czarka za grę w teamie i przede wszystkim dla Cyryla za wyciągnięcie moich szanownych 4 liter z domu na turniej. Oraz dla Żaby, Olka i Kołaty za wspólną grę..
Poza tym to wielkie podziękowanie dla Dastora i Czarka za grę w teamie i przede wszystkim dla Cyryla za wyciągnięcie moich szanownych 4 liter z domu na turniej. Oraz dla Żaby, Olka i Kołaty za wspólną grę..
sorry za problemy z wynikami. mam nadzieje ze to sie juz nie powtorzy.
Jeszcze raz dzieki dla Shino sexmashino, za pomoc z plikiem, oraz za to ze zostal nadwornym sedzia turniejowym.
Na przyszlosc radze respektowac czas oddawania wynikow, bo punkt karne beda wyreczane z jeszcze wieksza konsekwencja niźli było na turze.
1.Inkwizytor
2.Jeźdźcy Hardkoru Beta
3.Ordin
4.Earthshaker
5.Pavulon Team
6.Jeźdźcy Hardkoru Alfa
7.Bastion
8.Kult
9.MSWIA
10.Legion Gehenny
11.Nie ma bata na fell bata
12.Kindzioły
Jeszcze raz dzieki dla Shino sexmashino, za pomoc z plikiem, oraz za to ze zostal nadwornym sedzia turniejowym.

Na przyszlosc radze respektowac czas oddawania wynikow, bo punkt karne beda wyreczane z jeszcze wieksza konsekwencja niźli było na turze.
1.Inkwizytor
2.Jeźdźcy Hardkoru Beta
3.Ordin
4.Earthshaker
5.Pavulon Team
6.Jeźdźcy Hardkoru Alfa
7.Bastion
8.Kult
9.MSWIA
10.Legion Gehenny
11.Nie ma bata na fell bata
12.Kindzioły

mieliscie na koiec 93 punkty (przy max 51 za bitwe) ale dostaliscie 2 karniaki sta tak nisko na koniec wyladowaliscie.Kielon pisze:A można prosić szczegółowe wyniki?
imo troche malo czasu na bitwy i za duzo karniakow bylo. Ale to tylko moje zdanie

Turniej spoko wyszedl. Mimo wszystko dobrze cczasami zagrac bez restrykcji na zwykle limited

Jeszcze tylko wypadalo by przeprosic, ze tak dlugo trwalo ogarniecie pliku na koniec (exel zle reaguje przy wielu korelacjach jak sie wycina i wkleja druzyny

wyniki parówek są niemiarodajne dla oceny "powera" armii - aczkolwiek pewną wskazówką jest duża reprezentacja demonow, wampirkow i ciemniaków w każdej drużynie
orki, imperium, breta, koziołki, obleśne w granicy bledu statystycznego
miłego,
Żaba
P.S. zabawa z 12 upiorami + maxem magii wąpierzy - bezcenne

miłego,
Żaba
P.S. zabawa z 12 upiorami + maxem magii wąpierzy - bezcenne

Co do bitew, 2000 punktow oslabia demony/vc i tez dark elfy troche i pewnie lizaki. Niestety oslabia tez Bretke, Bestie, WoC i inne takie :/.
Na przyklad Dyd mial 18 power dicow, 2x flamery i nic wiecej w demonach. Co i tak bylo mocne, ale mozna znalezc na to kontre.
Imperium z kolei na 2000 nie wystawia raczej 4 armat ostatnio. Przynajmniej tak jak widzialem. Nie ma jak tego obronic przed furiami/harpiami itd.
Generalnie sensu grania turnieju na 2500 limited nie widze za bardzo. 2000 limited juz jest wg mnie ok, tylko ze np. taka slaba Bretka staje sie totalnie slaba imo. Ale dwarfy czy High Elfy czy Empire czy ChD sobie w miare radza.
Khemri chyba tez ma ok, bo zyskuje dodatkowe opcje w stylu dodatkowa katapulta czy 4 scorpy zamiast TG i inne takie, wiec i tak ma ok wedlug mnie.
Na przyklad Dyd mial 18 power dicow, 2x flamery i nic wiecej w demonach. Co i tak bylo mocne, ale mozna znalezc na to kontre.
Imperium z kolei na 2000 nie wystawia raczej 4 armat ostatnio. Przynajmniej tak jak widzialem. Nie ma jak tego obronic przed furiami/harpiami itd.
Generalnie sensu grania turnieju na 2500 limited nie widze za bardzo. 2000 limited juz jest wg mnie ok, tylko ze np. taka slaba Bretka staje sie totalnie slaba imo. Ale dwarfy czy High Elfy czy Empire czy ChD sobie w miare radza.
Khemri chyba tez ma ok, bo zyskuje dodatkowe opcje w stylu dodatkowa katapulta czy 4 scorpy zamiast TG i inne takie, wiec i tak ma ok wedlug mnie.
Ostatnio zmieniony 29 mar 2009, o 14:59 przez Marek G, łącznie zmieniany 3 razy.
Shino czyli chcesz powiedzieć, że mieliśmy tylko 93 punkty z na 153 możliwych z bitew??Shino pisze:mieliscie na koiec 93 punkty (przy max 51 za bitwe) ale dostaliscie 2 karniaki sta tak nisko na koniec wyladowaliscie.

Przed bitwą z wami mieliśmy (oczywiście licze same bitwy) 96 punktów. Z wami wygraliśmy 45-35, więc dziwi mnie tylko 4 miejsce.
To też po prostu pytam czy można by podejrzeć szczegółowe wyniki?

pozdro

Z tymi karniakami bylo troche glupio. To tylko taka uwaga na przyszlosc.
Z tego co sie orientuje bylo tak, ze jak sie dostalo w piewszej bitwie karny i w drugiej 0 karnych, to sie to z pierwszej zeruje.
To jest totalnie niesprawiedliwe, bo dostajac w piewrszej 0, w drugeij 1 ma sie jeden karny. A zawinilo sie tak samo gdy dostalo sie w pierwszej jeden i w drugiej 0 - a ma sie wtedy zero.
Juz nie mowiac o tym, ze dostajac w pierwszej 1, w drugeij jeden karny ma sie 2 karne. A dostajac w piewszej milon, w drugiej 0 ma sie 0 karnych...
Generalnie uwazam, ze dostajac 2x po jednym karnym powinno sie miec 2x wiecej karnych niz ci, ktorzy dostali raz karny i raz zero, a nie tak, ze jedni maja 2 karne a drudzy 0.
Ale to tylko taka uwaga na przyszlosc.
Z tego co sie orientuje bylo tak, ze jak sie dostalo w piewszej bitwie karny i w drugiej 0 karnych, to sie to z pierwszej zeruje.
To jest totalnie niesprawiedliwe, bo dostajac w piewrszej 0, w drugeij 1 ma sie jeden karny. A zawinilo sie tak samo gdy dostalo sie w pierwszej jeden i w drugiej 0 - a ma sie wtedy zero.
Juz nie mowiac o tym, ze dostajac w pierwszej 1, w drugeij jeden karny ma sie 2 karne. A dostajac w piewszej milon, w drugiej 0 ma sie 0 karnych...
Generalnie uwazam, ze dostajac 2x po jednym karnym powinno sie miec 2x wiecej karnych niz ci, ktorzy dostali raz karny i raz zero, a nie tak, ze jedni maja 2 karne a drudzy 0.
Ale to tylko taka uwaga na przyszlosc.
Marek, nie plec co Ci slina na jezyk przyniesie, tylko zobacz do regulaminu, jakie byly zasady. A byly jasne, klarowne, uczciwe i skutecznie przyspieszaly oddawanie wynikow. Czyli mowiac krotko - sprawdzily sie i beda dalej stosowane.Marek Golan pisze:Z tymi karniakami bylo troche glupio. To tylko taka uwaga na przyszlosc.
Jesli chodzi o limited, to przypomnialem sobie jak to bylo spotkac armie, przeciw ktorej nie mam po co wychodzic na stol. Chaos dwarfy w swojej najswietnieszej formie: 8 bolcow+ 2trzesigrunty + opór magii + 3-4 klocki z blunderbasami i z 10 jednostek opozniajacych marsz i przekierowujacych szarze. Miodzio. Na szczescie mialem na tyle kompaktowa armie, ze bylem w stanie sie schowac za lasem i przeczekac ten koszmar. 11:9 dla Trojka grajacego CHD tylko dlatego, ze zajal dwie cwiartki.
Wole jednak bardziej wyrownane szanse i BPR.
Jesli chodzi o moje pozostale bitwy, to moge sie pochwalic pokonaniem Zbyszka w pierwszej bitwie. Jego klocki piechoty kreciły się wokół nie mogąc złapać żadnego mojego wartościowego oddziału, ja tymczasem powoli omiatałem śmieci. Finałową sceną starcia jest wpuszczenie Zbyszkowi w ostatniej turze popchaczki na oddział, zeby zaszarzował na mojego Vargulfa a tym samym odsłonil oddział kryjący swojego generała. Na te okazję czekał mój wampir na smoku. W łaczonej szarzy z Direwolfami z Doom wolfem wpadlem w oddzial oslaniajacy wrogiego generala. Doom wolf bierze pojedynek małego wampira a moj lord (ledwo, ledwo... mimo przerzutow z hate) zabija drugiego lorda. Duza satysfakcja z pokonania Barbarossy, ktorzy jest przeciez swietnym generałem. Tym razem Barb popelnil jednak kilka błędów a do tego kości mu nie sprzyjały (nie sadzilem, ze Barb potrafi się tak denerwować...

W drugiej bitwie spotkałem się z TK Szymona z Pavulon teamu. Szymon nie mial, jak przyznal, doswiadczenia z graniem przeciwko VC, co postanowilem bezlitoście wykorzystac.

Turniej był naprawde spoko - po pierwszej walce z Warzywniaka poszlismy na pierwszy stół gdzie pozostało nam nic innego jak oddac to miejsce Ordinowi i spotkac w trzeciej walce Inkwizytor ze swoimi przegietymi rozpiskami:
Zaba Dwarfami - najlepiej sie schowac i przeczekac 6 tur
Holan - jego masa Ghuli w 2-3 turze była mordercza
Michał - Demony Slanesha z Bloodkiem - wszystko do ogarniecia jak sie ma sporo magii
Darek - DE w sumie nie widzialem tam wiekszych przegiec
Jedno jest pewne - taki turniej nie powinien być na tajnych rozpiskach - TO NISZCZY CAŁĄ ZABAWE NA TAKICH TURNIEJACH!!!!!!!!!!!!!
Dziekuje Michałowi (Inkwizytor) i Robertowi (Ordin) za naprawde spoko gre pomimo iż ich Demony nie dały zbytnio pogadać moim VC.
Pozdro.
Zaba Dwarfami - najlepiej sie schowac i przeczekac 6 tur
Holan - jego masa Ghuli w 2-3 turze była mordercza
Michał - Demony Slanesha z Bloodkiem - wszystko do ogarniecia jak sie ma sporo magii
Darek - DE w sumie nie widzialem tam wiekszych przegiec
Jedno jest pewne - taki turniej nie powinien być na tajnych rozpiskach - TO NISZCZY CAŁĄ ZABAWE NA TAKICH TURNIEJACH!!!!!!!!!!!!!
Dziekuje Michałowi (Inkwizytor) i Robertowi (Ordin) za naprawde spoko gre pomimo iż ich Demony nie dały zbytnio pogadać moim VC.
Pozdro.