Rattusy Kefasa[21.3.11 pwm]

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Re: Rattusy Kefasa [war lord on grp wip & 5x globki]

Post autor: Hobbit »

quidamcorvus pisze:
Kefas pisze:jeśli znacie jakieś dobre lakiery które są matowe nie tylko z nazwy to poproszę o namiary :>
Lakier Humbrol 'a matt 49 "matowię" nim moje figurki.
Ja używam Matt Cote też Humbrola i polecam, tyle że jest do nakładania pędzlem.

A co do malowania, to wybrałeś dość ciemną i monotonną kolorystykę, przez to będą się zlewać w jednolitą masę. Ja wolę jednak, wprowadzać jakieś żywe kolory, żeby armia tak nie wyglądała, ale sam wiesz czego chcesz. A poziom trzymają przyzwoity. Szału nie ma, ale nie oszukujmy się to nie jest zalążek oddziału 20 elfów :)
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Ja używam Matt Cote też Humbrola i polecam, tyle że jest do nakładania pędzlem.

A co do malowania, to wybrałeś dość ciemną i monotonną kolorystykę, przez to będą się zlewać w jednolitą masę. Ja wolę jednak, wprowadzać jakieś żywe kolory, żeby armia tak nie wyglądała, ale sam wiesz czego chcesz. A poziom trzymają przyzwoity. Szału nie ma, ale nie oszukujmy się to nie jest zalążek oddziału 20 elfów :)
Dzięki... pędzelek mi nie przeszkadza... Co do kolorystyki armii to mam nadzieje, że moja armia będzie się zlewać w jedną wielką kupę... śmierdzącą i naszpikowaną choróbskami i wszelką zarazą :> ciemną kolorystyka to było moje początkowe założenie z którego nie zrezygnuję... chce mieć klimatyczne skaveny a nie cukierkowe szczury z odpustu... jak ktoś lubi żywe kolory to spoczko ja nie bardzo... szału nie ma i nie będzie na tej armii po 1 dlatego że dopiero zaczynam malowac i nie wiadomo czy w ogóle dojdę do jakiegoś porządnego poziomu a po 2 że to skaveny i nie będzie mi się chciało z każdym modelem pacykować... może poszaleje na herosach... prawdą jest też fakt, że uczę się malowania na tej armii co znacznie psuje jej ogólny wygląd ale cóż od czegoś trzeba zacząć :> dzięki za rady wypróbuję tego humbrola :D

up

plague priest

Obrazek

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Wreszcie! :)
Poza bardzo fajna, ogólnie bardzo mi się ten Priest podoba =D>
Zastanawia mnie tylko jego prawa ręka (od zombie jak mniemam), czy aby rozmiar dłoni pasuje do tej lewej (dark emisary?) bo o ile dobrze kojarzę to ta lewa jest dużo drobniejsza. Na żywo nie psuje to efektu?

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Arbiter Elegancji pisze:Wreszcie! :)
Zastanawia mnie tylko jego prawa ręka (od zombie jak mniemam), czy aby rozmiar dłoni pasuje do tej lewej (dark emisary?) bo o ile dobrze kojarzę to ta lewa jest dużo drobniejsza. Na żywo nie psuje to efektu?
nie :> ale przewiduję zmianę oręża na jakiegoś booka albo sam nie wiem co :> ewentualnie odchudzę rękę ;)

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Może to przez ten lakier i jakość zdjęcia ale mimo wszystko jednak chyba ratling i ten szczurek odstaje poziomem od Twoich globków.
Kefas pisze: ... chce mieć klimatyczne skaveny a nie cukierkowe szczury z odpustu...
A właśnie, że moje cukierkowe skaveny są klimatyczne :)

Priest bardzo fajny jak wszystkie Twoje ulepki zresztą.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Właściwie to nie wiem co miałem na myśli z tymi cukierkowymi skavenami,
aczkolwiek nie miałem na myśli żeby kogokolwiek obrazić ;)

up z 6.12.12

To nad czym pracuję teraz:

Master Moulder... pójdzie do fillera 40/40 prawdopodobnie dokolejnego oddziału gratów, a może do rat ogrów jeszcze nie wiem... mogę tylko napisać że prawdziwy Master Moulder zaczyna mutowanie od siebie, zawsze dodatkowa para rączek przyda się do mutowania, robienia zastrzyków ze spaczeniowca albo chociażby drapania się pod ogonem... :twisted:
planuję ustawić go przy stole operacyjnym na którym... no właśnie co proponujecie wrzucić na taki warsztat mutatorski? flaki, fiolki i co jeszcze? jakieś ciało humanoida? zmutowaną łapę rat ogra? możę jakiegoś grata? sam nie wiem, pomóżcie.

Oto on:

Obrazek

Censer Bearers:

Postanowiłem zaszaleć i porwać się z motyką na spacz-słońce z jakim efektem oceńcie sami...
Dodam jeszcze tylko, modele będą miały te końcówki censerów:

Obrazek

z plague furmance... niestety mam tylko 3 a przydałyby mi się jeszcze 2-3 jakby ktoś miał niepotrzebne to kupię albo przygarnę... a moje nowe śmierdziuchy wyglądają na razie tak:

Obrazek

wszystkie opinie mile widziane...

Awatar użytkownika
Burgund
Chuck Norris

Post autor: Burgund »

Zajebisty master moulder..

nic dodac, nic ujac
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69

pozdrawiamy
Administracja

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

oba pomysły są niesamowite :shock:
Bardzo byś się obraził jakbym je podkradł? :mrgreen:
Kefas pisze:no właśnie co proponujecie wrzucić na taki warsztat mutatorski? flaki, fiolki i co jeszcze? jakieś ciało humanoida? zmutowaną łapę rat ogra? możę jakiegoś grata? sam nie wiem, pomóżcie.
zdecydowanie jakiegoś krzyczącego człowieczka, który jest w trakcie mutowania. Jedna z jego rąk obrosła jakąś nienaturalną tkanką a mistrz stoi przy stole i ogląda efekt swojego eksperymentu :)

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Arbiter Elegancji pisze:oba pomysły są niesamowite :shock:
Bardzo byś się obraził jakbym je podkradł? :mrgreen:
Kefas pisze:no właśnie co proponujecie wrzucić na taki warsztat mutatorski? flaki, fiolki i co jeszcze? jakieś ciało humanoida? zmutowaną łapę rat ogra? możę jakiegoś grata? sam nie wiem, pomóżcie.
zdecydowanie jakiegoś krzyczącego człowieczka, który jest w trakcie mutowania. Jedna z jego rąk obrosła jakąś nienaturalną tkanką a mistrz stoi przy stole i ogląda efekt swojego eksperymentu :)
powodzenia w kopiowaniu :D ja już drugi raz bym się nie podjął robienia takiego unitu... poklejone i pocięte palce i dużo emocji... a tak na poważnie to proszę bardzo czerp do woli...

ostatnio myślałem o tym żeby wstawić do mojego unitu plague monków taki filler: biorę 3 podstawki czterdziestki albo większe tzn dłuższe ale front zostaje 40 i na każdą taką podstawkę wrzucam po 2-3 plaguebearery które trzymane są tak jakby na łańcuchach przez jednego monka i prą do przodu... a wokoło kloaka i zaraza ;) co sądzicie o takim fillerze, a raczej serii fillerów? taki podarek dla plague monków? da to rade? tylko mam dylemat czy dać ich do środka unitu tzn tak gdzieś za drugiem rankiem czy może na front? tylko z command group wtedy?

kolejny pomysł to skaven adventures squad ;) robili by za gutter runnerów ;) chodzi mi o zrobienie takiegoż teamu z przeróżnym i dziwnym ekwipunkiem... kusze, halabardy, łuki... który nie jest charakterystyczny dla skavenów...
nie chce mi się dokładniej opisywać bo chyba wiecie o co mi chodzi :D

jeśli nie zrobią ratling gunna na styczeń a pewnie nie to zrobię go z volley guna tylko może być trochę za duży :)

a to co nad czym teraz to pracuję to żmudne i monotonne malowanie unitów, globadierzy w podobnym stylu co censer bearerzy z tym że tors będą mieli od plague marinsów z FW a głowy z micro art studio ;D

mam jeszcze kilka pomysłów ale czasu brakuje mi ostatnio permanentnie :(

+ miniaturowy upik

Obrazek

ciągle poluję na brakujący censer :/

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

no to siup kolejny up:

Klocek pestiratów w fazie finalnej... dwa ostatnie ranki do roboty, okazjonalne rozjaśnianie i jakieś
duperele do zamalowania. Unit jest w pełni zmagnetyzowany i liczy 30 clanbraci, jak skończę go skończę
to powrzucał bardziej szczegółowe zdjęcia... Aha i odam jeszcze tylko, że właściwie na tym klocku uczyłem
się malować (nie liczę globków i ratlinga) więc był to dla mnie naprawdę koszmarny czas... wiem że lepie
już wyglądał nie będzie ale od czegoś się w końcu zaczyna. MAlowanie skavenów jest strasznie monotonne,
a jak sobie pomyślę ile mi jeszcze zostało to...

Obrazek

a tutaj jeszcze pestiraty w towarzystwie wcześniej pomalowanych globków i ratlinga ;)

Obrazek

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Malowanie znacznie lepsze niż zdjęcia ;)
Brawo =D> =D> =D>

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

tak mnie korci żeby teraz graty pomalować.... hmmm

a co sądzicie o zrobieniu stormverminów z: góra od storma, dół od bestigora? chore, przeswadzone i bez klimatu czy da rade?
bo stoję przez możliwością zakupu jednych i drugich po okazyjnych cenach i się waham... tzn stormverminki i tak kupie, a nie wiem czy jest sens robić z nich takie dziwadło...

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

Jak zwykle niczszysz-łamiesz system =D> =D>
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Post autor: gervaz »

takich skavenów lubię najbardziej - bród, smród i ubustwo ;)
daj fotki pojedyńczych figurek, bo robisz fajne konwersje - a w tej trędowatej masie giną szczegóły...

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Kefas pisze:tak mnie korci żeby teraz graty pomalować.... hmmm

a co sądzicie o zrobieniu stormverminów z: góra od storma, dół od bestigora? chore, przeswadzone i bez klimatu czy da rade?
bo stoję przez możliwością zakupu jednych i drugich po okazyjnych cenach i się waham... tzn stormverminki i tak kupie, a nie wiem czy jest sens robić z nich takie dziwadło...
A bestigor nie będzie za duży? No i trzeba by kopyta zamienić na szczurze stopy.

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

zgodnie z fluffem to szturmoszczury to tak zwane czarnoszczury(podrasa skavenów) które mają ponad dwa metry wzrostu i masywność ogra, a modele gw są nieco niższe od imperialistów
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Post autor: gervaz »

a zgodnie z zasadami stormvermini to nieco lepiej władający bronią i nieco szybciej reagujący clanraci w ciężkich zbrojach ;)

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

quidamcorvus pisze:
Kefas pisze:tak mnie korci żeby teraz graty pomalować.... hmmm

A bestigor nie będzie za duży? No i trzeba by kopyta zamienić na szczurze stopy.
właśnie chodzi mi o to żeby na tych kopytach stał taki stormevermin... żeby trochę przypominali vermin lorda... i nawet myslałem żeby zrobić taki jakiś filler z tego vermi lorda ale przecież on nie może dołączać do unitów i wyszłą kupa :(
nie wiem co teraz robić ale chyna jak zrobie takich 10-20 chłopaków na kopytach to nic się nie stanie ;)

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Kefas pisze:właśnie chodzi mi o to żeby na tych kopytach stał taki stormevermin...
Ja bym tam wolał szczurze łapy :P Ale to twoja wizja :) Masz już jakiegoś na próbę?

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

quidamcorvus pisze:
Kefas pisze:właśnie chodzi mi o to żeby na tych kopytach stał taki stormevermin...
Ja bym tam wolał szczurze łapy :P Ale to twoja wizja :) Masz już jakiegoś na próbę?
właśnie nie... ale jak przyjadą boxy to z pewnością jednego zrobię na próbę... i wtedy pokażę ;)

ODPOWIEDZ