MASTER PGA - Lord of the Green! 17/18.X.09

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Re: MASTER PGA - Lord of the Green! 17/18.X.09

Post autor: Shino »

no i? to tylko dwoch fanatykow :D

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Post autor: Cosmo »

Lol Rzymek nie fantazjuj. Zanim sie wykopia, na swoim delpoymencie bedziesz juz mial tylko cannony - a im bez roznicy czy rozwali je oddzial GR czy faniol.

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

W drugiej bitwie moze być. Wiadomo gdzie sie wykopia. nie zawsze wykopia sie od razu, mozna na to zareagować, nie zawsze wykopia sie tam gdzie chcą, rozbijaja sie o kazdy teren. Można temu zapobiec, tak jak i prawie wszystkiemu innemu.
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

Awatar użytkownika
Rzymek
Kretozord

Post autor: Rzymek »

Ja sie nie przejmuje ale ciekawe co powie np gracz HE który dostanie 2k6 S5 w oddział z duzym magiem? albo Wrighty z fanolami. Sadze ze troche za bardzo ten scenariusz faworyzuje jedne armie a zupełnie nie pomaga innym. Fanole na Flamerach, Wrightach, Kopaczach, Cameleonach, Shade'ach?(coz za zbieg okolicznosci swoją drogą ze 5 najlepszych armii...) Sądzę że powinna byc chociaż klauzula o nieeterycznosci i niewykopywalnośći tych oddziałow...

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

oraz że nie może to być skirmisz.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Pomysl Furion dobry, ale co jesli armia akurat nie ma nie skirmishujacej piechoty??

P.S. Fanole w Wayach to byloby cos :D

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Eteryczny ruch ułatwia podróżowanie przez obeliski, ruiny lasy, które są zabójcze dla fanatyków.
Przeciwko wykopywaczkom możesz mieć własnych fanoli. Dlatego walcz o fanatyków dla maszyn.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Ziemko pisze:Pomysl Furion dobry, ale co jesli armia akurat nie ma nie skirmishujacej piechoty??

P.S. Fanole w Wayach to byloby cos :D
Proste - nie masz tych fanatyków.
Tak samo jak masz armię bez maga, to nie możesz sobie wybrać magii zielonych w piątym scenariuszu.

Awatar użytkownika
Rzymek
Kretozord

nie ma piechoty to nie ma fanoli i tyle. :roll: Dajcie spokoj - jak niesamowicie potężniejsze staną sie Flamery które dostaną jeszcze takie wsparcie. Wystarczy ze armia do combatu jak Demony mają juz za samą szansę wielką pomoc a co dopiero jak flamery bedą jeszcze obsadzone przez Fanoli albo ktos przeleci sobie przez domek / las i ich wystrzeli w morde. A Fanole na maszynach to też poroniony pomysł. Jak dla mnie ten scenariusz moznaby w ogole zmienic na cos sensowniejszego bo VC i Demony oraz Lizaki nie potrzebują jeszcze takiej pomocy jaką CI fanole dają...

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Rzymek, ogarnij sie - fanatycy sa beznadziejni. Oddzial z nimi nie moze byc w lesie, na gorce, ani w domku, zeby ich wypuscic. Ponadto w nastepnej turze jak zle kulniesz, fanole wracaja do Twoich jednostek. W tym naprawde nie ma zadnej przeginki.

Zajebiste te scenariusze, szkoda ze mnie nie bedzie :]

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

czy w 1 scanrariuszu mzna krzyknac waagh? jest to chyba element animozji co? :>>

w scenariuszu z magiem orkowym popychaczka dziala na obie armie czy tylko na wlasna?

Awatar użytkownika
Rzymek
Kretozord

swieta_barbara pisze:Rzymek, ogarnij sie - fanatycy sa beznadziejni. Oddzial z nimi nie moze byc w lesie, na gorce, ani w domku, zeby ich wypuscic. Ponadto w nastepnej turze jak zle kulniesz, fanole wracaja do Twoich jednostek. W tym naprawde nie ma zadnej przeginki.

Ok. Nie ma przeginki ze wykorzystac ten scenariusz moga w zasadzie tylko najpotężniejsze armie(zwłaszcza z najpotężniejszym efektem) a inne nie? sory ale zeby ten scenariusz był sprawiedliwy to mozliwosc niesienia fanoli musiałaby miec tez zwykła(nie fast) kawaleria. Bo tak jest tylko dobry dla tych co pomocy nie potrzebują ...

blady da'Rasta
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: blady da'Rasta »

1. waagh nie jest elementem animozji tylko zasada specjalna zmieniajaca jej zdawanie - wiec nie ma opcji;
2. nie mam booka przed soba ale bardzo mocno jestem przekonany ze w duzej popychaczce (a o tym rozmumiem mowimy) jest mowa o firiendly units a nie jak kiedys o greenskin - co rozwiewa watpliwosc IMHO

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

ok jeszcze jedno pytanie. Jak wyglada popychaczka rzucona na oddzial ktory oblal animozje?

WOJTASU
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: WOJTASU »

NOCLEG NA PGA

Witam , mam znajomego który ma puste mieszkanie w Poznaniu, jest szansa że uda mi sie przenocować w nim za darmo grupę przyjezdnych , mieszkanie ma 2 pokoje ale jest małe , jest łazienka , kuchnia wiec mozna i sie kulturalnie umyć i najeść , jest tez dosc blisko od PGA - ok 6 przystanków tramwajem ,do którego wsiadamy zaraz przy wyjsciu z targów pewnie jakies 10 min drogi łącznie.
Istnieje jednak kilka problemów :
1. mieszkanie stoi puste kilka miesięcy ,znajomego nie ma w mieście - nie wiem jak stoi z opłatami , wiec jest BARDZO MAŁA szansa że bedzie tam ciemno i zimno :) - sprawdze to i dam znac.
2."czujcie sie jak u siebie" ta zasada specjalna tego mieszkania to boun spell który wychodzi z automatu i polega na zostawieniu wszystkiego w idealnym porzadku , nie ma wiec mowy ze ktos sie zachlał i nie posprzata po sobie itp - niestety musimy wczesniej wstac i wszystko ogarnąć
3. Wiadomo ze znajomy nie bedzie chciał hajsu ale wydaje mi sie ze na miejscu byłoby zostawic mu w lodówce jakąś porzadna flaszke np 0,7 jacka danielsa koszt ok 80 zł co na głowe da penie jakies 5zł a bedzie dobrze o nas świadczyło.
4ile osób - w 2 małych pokojach i małej kuchni teoretycznie mozemy napchac mega osób ale chyba nie o to chodzi zeby nie bylo jak sie ruszyc realnie mysle ze 15 os to już max

opcja jest prawie pewna , szczeg. polecana dla osób które kompletnie nie maja pomysłu na to co ze sobą zrobic w nocy z sob na niedziele. Prosze sie nie nastawiac jeszcze w 100% bo moze sie okazac ze nie da rady ale raczej sie uda.

pozdro

edit wstepne rezerwacje prosze na priva

DaBoss
Chuck Norris

Post autor: DaBoss »

szafa@poznan pisze:
III. REGULAMIN

Kompozycja armii zgodna z aktualnym Balancing Patchem:

1. Do it like a Greenskin!
Najdroższy oddział w armii podlega zasadzie animozji, bez względu na liczebność. Samotni bohaterowie (także np. z wierzchowcami) nie są brani pod uwagę, ale już np. gigant czy hydra - tak.

Armia orkow i goblinów - najdroższy oddział podlegajacy animozji dostaję zasadę "Quell Animosity", nie musi miec do tego czarnucha ale oczywiscie wbija sobie hity.
W BP teraz orki mają przerzut nieudanej animozji:)

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

Przerzut nieudanej animozji maja, o ile w pobliżu jest ktos z zasadą quell animosity. W 1 scenariuszu własnie dostałes taki unit :D

Scenariusz z fanolami jest mocno przemyslany - nie ma takiego komba, którego nie dałoby się łatwo skontrować, głownie dlatego że fanoli łatwo wyciagnąć albo zabić terenami.
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Rzymek pisze:
swieta_barbara pisze:Rzymek, ogarnij sie - fanatycy sa beznadziejni. Oddzial z nimi nie moze byc w lesie, na gorce, ani w domku, zeby ich wypuscic. Ponadto w nastepnej turze jak zle kulniesz, fanole wracaja do Twoich jednostek. W tym naprawde nie ma zadnej przeginki.

Ok. Nie ma przeginki ze wykorzystac ten scenariusz moga w zasadzie tylko najpotężniejsze armie(zwłaszcza z najpotężniejszym efektem) a inne nie? sory ale zeby ten scenariusz był sprawiedliwy to mozliwosc niesienia fanoli musiałaby miec tez zwykła(nie fast) kawaleria. Bo tak jest tylko dobry dla tych co pomocy nie potrzebują ...
wez se 5 flagusow z championem i tyle :D

fanole na flamerach to slaby pomysl, bo flamery nie moga byc wtedy ani w difficult terrainie ani w lesie ani w domku zeby ich wypuscic i nie zabic od razu... a to troche marnowanie potencjalu ;)
za to fanole w fiendach albo 1 fiendie :D jak ktos takowego wystawia to fajny pomysl :P

Awatar użytkownika
Rzymek
Kretozord

jesli to przejdzie to na bilecie wejściowym na PGA powinien byc narysowany biegnący Fiend z 2 fanolami pod pachą :wink:

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Rzymek pisze:jesli to przejdzie to na bilecie wejściowym na PGA powinien byc narysowany biegnący Fiend z 2 fanolami pod pachą :wink:
gutterzy wyrzucajacy fanola z tunelu moga miec lepszy efekt :D

lub co lepsze swarmy :D

ODPOWIEDZ