8 Edycja Warhammera I

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Re: 8 Edycja Warhammera

Post autor: Hobbit »

Kokesz pisze:Przecież włócznia i pika to teraz dwie różne bronie z różnymi zasadami.
Tak piki używa... cała jedna armia (która GW przestało supportować)! I nie wspomniano o niej nawet w RB.
Jest różnica między jednym a drugim, zarówno ze względu na długość (pika miała koło 5-6m, włócznie koło 2m) jak i na sposób użycia (ciężko atakować kogoś piką). Elf biegający z włócznią jak jakiś Zulus... nie, dziękuję. Wprowadzenie ponownie piki do podręcznika dawało by podstawy do umieszczenia ich w późniejszych Army Bookach.
Halabarda powinna też zostać nieco przerobiona. Może danie wyboru pomiędzy użyciem jej jak włóczni, a tym co ma obecnie?
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Trochę ożywię temat, gdyż jak widzę na forum, to już wiele osób się wypowiada na temat 8 edycji jakby z pewnością.

To jak waszym zdaniem będzie? No i jak Wy to widzicie? K10? Czyli dotychczasowe AB pójdą do kosza, no i raczej młotek stanie, gdyż raczej na pewno wszystkich armii na raz nie wydadzą. Dopóki sie tak nie stanie i tak pewnie będzie obowiązywała 7 edycja.

Awatar użytkownika
Koz@a
Chuck Norris

Post autor: Koz@a »

Według mnie nie ma bata żeby zrobili 8.ed na k10.

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Plotki krążą, iż mistcasty będą występowały z powodu jakiejkolwiek jedynki , która wystśpiła podczas castowania spelli.
Co wy na to?

Awatar użytkownika
Master of reality
Oszukista

Post autor: Master of reality »

Occ pisze:Plotki krążą, iż mistcasty będą występowały z powodu jakiejkolwiek jedynki , która wystśpiła podczas castowania spelli.
Co wy na to?
Musieliby przerobić system magii, bo tak to bez sensu. Koniec gry na magii
I sold my soul for rock'n roll

Awatar użytkownika
Czcigodny z Gisoreux
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Czcigodny z Gisoreux »

Jak dla mnie bzdura. Magia stałaby się zupełnie niegrywalna. No chyba, że IF już na jedną szóstkę, ale to by diametralnie zmieniło magię.

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Rasti pisze:To jak waszym zdaniem będzie? No i jak Wy to widzicie? K10? Czyli dotychczasowe AB pójdą do kosza, no i raczej młotek stanie, gdyż raczej na pewno wszystkich armii na raz nie wydadzą. Dopóki sie tak nie stanie i tak pewnie będzie obowiązywała 7 edycja.
Przy okazji jak wychodziła edycja szósta to wszystkie podręczniki z piątej straciły ważność. Wydali wtedy nowe armylisty do wszystkich armii na raz, nazywało się to Ravening Hordes. Chaos Dwarfs cały czas z tej listy korzystają.
Dopiero potem zaczęto wydawać Army Booki do kolejnych armii.
Także jest możliwość, że taką opcję zastosują i tym razem.

Awatar użytkownika
Czcigodny z Gisoreux

Post autor: Czcigodny z Gisoreux »

Artein pisze:
Rasti pisze:To jak waszym zdaniem będzie? No i jak Wy to widzicie? K10? Czyli dotychczasowe AB pójdą do kosza, no i raczej młotek stanie, gdyż raczej na pewno wszystkich armii na raz nie wydadzą. Dopóki sie tak nie stanie i tak pewnie będzie obowiązywała 7 edycja.
Przy okazji jak wychodziła edycja szósta to wszystkie podręczniki z piątej straciły ważność. Wydali wtedy nowe armylisty do wszystkich armii na raz, nazywało się to Ravening Hordes. Chaos Dwarfs cały czas z tej listy korzystają.
Jest taka opcja, owszem. Ale czy wierzycie w nią? Półroczny AB Bestii (prawie noworodek) do kosza? Nie chce mi się wierzyć w taką opcję.

Marcins
Masakrator

Post autor: Marcins »

Occ pisze:Plotki krążą, iż mistcasty będą występowały z powodu jakiejkolwiek jedynki , która wystśpiła podczas castowania spelli.
Co wy na to?
takie rzeczy tylko w erze :mrgreen:

Awatar użytkownika
Koz@a
Chuck Norris

Nie opłaca im się wydawać tak szybko 8ed i tym bardziej wprowadzać tak dużych zmian jak system k10. Za duże straty by mieli :D

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Rasti pisze:Trochę ożywię temat, gdyż jak widzę na forum, to już wiele osób się wypowiada na temat 8 edycji jakby z pewnością.

To jak waszym zdaniem będzie? No i jak Wy to widzicie? K10? Czyli dotychczasowe AB pójdą do kosza, no i raczej młotek stanie, gdyż raczej na pewno wszystkich armii na raz nie wydadzą. Dopóki sie tak nie stanie i tak pewnie będzie obowiązywała 7 edycja.
ojezu jak widzę takie posty to jpd.
tłumaczyłem to 20 razy ale powiem jeszcze raz.
GW napisało:
plotki wyssane z palca:
-k10
tyle, że po angielsku (nie pamiętam jak to dokładnie było, to nie będę pisał
a kilku geniuszy, nie rozumiejąc co tam pisze pomyślało, hehe k10, lololo jestem fajny. ci co czytają polskie army booki są do dupy, a ja jestem fajnty!!!oneone11

Awatar użytkownika
Niglafar

Post autor: Niglafar »

Artein pisze:Przy okazji jak wychodziła edycja szósta to wszystkie podręczniki z piątej straciły ważność. Wydali wtedy nowe armylisty do wszystkich armii na raz, nazywało się to Ravening Hordes. Chaos Dwarfs cały czas z tej listy korzystają.
szczerze pragnę by tak było i tym razem. z trzech powodów
1) straciły ważność niedorobione podręczniki Emp, O&G i zbyt dopieszczone DoC czy VC
2) to by znaczyło że GW asygnowało swoich najlepszych AB-koncept-twórców do akcji wydania powtórki takich Ravening Hordes. Podręczniki byłyby wtedy wyrównane i na podobnym poziomie
3) jednocześnie znaczyłoby to, że skoro gwiazdy GW pracują nad 8 edycją, to obecni twórcy podręczników są tylko drugoligowcami. Po wyjściu 8 edycji straciliby możliwośc tworzenia podręczników i nie powtórzyłyby się paszczury w stylu abominacji czy speed of asurian
niestety, nie wierzę by tak było. GW idzie na łatwiznę i chce wycisnąć z nas kasę, nic więcej. Raczej nie spodziewam się po nich podobnej w/w akcji....
"Proch to nic innego jak zmielony spaczeń" - król Bretonni.

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

Niglafar pisze:i nie powtórzyłyby się paszczury w stylu abominacji czy speed of asurian
dosięgnie Cię gniew Asuriana! :)

a powtarzanie w kółko k10 czy takie pomysły jak miscasty na 1x1 itp... po co tracić czas, przecież wiadomo że to bujda na resorach. Jakby ktoś napisał że zmienią movement krasnoludów na 7 albo że teraz to cold one'y będą jeździć na elfach to też będziecie to rozważać?
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Awatar użytkownika
Arathorn
Mudżahedin

Post autor: Arathorn »

Havelock pisze:Cold one'y będą jeździć na elfach to też będziecie to rozważać?

Dobre :lol2: jeszcze Hydra wejdzie na Core :P
Arathorn pisze:Łącznie z tym postem jestem od ciebie "skuteczniejszy" o 1353,714286% :mrgreen:

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

ANtY pisze:
Rasti pisze:Trochę ożywię temat, gdyż jak widzę na forum, to już wiele osób się wypowiada na temat 8 edycji jakby z pewnością.

/quote]

Wypisałem to, co inni pisali, nie ja to wymyśliłem. Pytam się was co o tym sądzicie :|

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Rasti pisze:
ANtY pisze:

/quote]

Wypisałem to, co inni pisali, nie ja to wymyśliłem. Pytam się was co o tym sądzicie :|
Że to bzdura

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

W sumie też mam taką nadzieję, tą edycją nie zdążyłem się nacieszyć.

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

a ja tam bym chciał zobaczyć 8 edycje . Może armie typu bestie chaosu albo orki i gobliny itd. były by troche mocniejsze i częściej ludzie by nimi grali, a za to takie armie jak VC albo demony były by słabsze tak a;lby wszystkie armie balansowały na równi.
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
Koz@a
Chuck Norris

kubon nie wiem czy zauważyłeś ale Bestie dostają nowego booka za kilka tygodni :)

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Apropo bestii ...http://www.belloflostsouls.net/2010/01/ ... dbits.html
I gratuluje harpii :mrgreen: (Moze wydadza nowe figurki harpi a jesli beda tanie... to możliwe ze zagoszcza w moich rospiskach :wink: )
Wydaja sie lepsze od tych DE ale nie czytalem dokladnie wiec mozliwe ze sie myle :roll:
Ostatnio zmieniony 10 sty 2010, o 15:38 przez Eltharion, łącznie zmieniany 1 raz.
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

ODPOWIEDZ