popisy i wpadki

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Re: popisy i wpadki

Post autor: M.T. »

sYsek pisze: szarza na 3 cale maruderami khorna w hordzie 40 modeli vs 20 kuszoli z magicami de. kosci pokazuja 1+1.
1+1+4=6>3
Powinieneś dojść :P

Awatar użytkownika
Shadar
Kradziej

Post autor: Shadar »

Miał mieć siedem (szarża na 3 - muszę rzucić trzy na kościach).
Wieszkto pisze:
Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.

sYsek
Kretozord

Post autor: sYsek »

oczywiscie ze 7 czyli 3 kosci :P wiem co pisze ^^
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

Bitka z Fluffem i jego Dwarfami na ok 5K.

Nie pamietam juz ktora tura, jeden z dwoch hell cannonow postanawia sobie wybuchnac z Missfire. Efektem bylo wsiakniecie kilkunastu warriorsow i marasow w promieniu 15 cali od heleny. To sie nzaywalo strzelanie :D
Lacznie efektem misfire zerwaly chyba 4 regony ktore dostaly prawie po 20 do 25% Strat.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Na Bobie...

Trzynastka w 19 warriorów... weszła na ifce przeciwnik rzuca... i 19 :evil: warriorzy do piachu w ich miejsce szczury a potem drugi regon warriorów nie zdaje paniki i za stół...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
sorinmarkov
Chuck Norris

Post autor: sorinmarkov »

To miałeś pecha :lol2: przy przerzutach paniki ciężko, żeby uciekli. Ja też dostałem tak w warriorów, jeden przetrwał i zatrzymał punkty za klocek :lol2:

Jak czytam tutaj popisy graczy to 17 moich wybrańców trzymało z przodu 20 czarnych, z boku paszczaki, z drugiej strony dziki ( które de facto odbiły się dwa razy po szarżach :lol2: ) a z tyłu czarnego na wywernie i s.n.o.t.a. :lol2: I tak 3 pełne rundy. Czarnych sklepali, paszczaki zostały zjedzone, snot i lord przetrwały do końca
Kupię:
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk

Awatar użytkownika
B0BER
Mudżahedin

Post autor: B0BER »

Wróciłem z turnieju. Kilka faili.
Pierwszy. WoCH vs WoCH. Rzucam z Lore of Death Słoneczko czyli test inicjatywy, który wchodzi w helke. Helka zdaje test inicjatywy na 1. Potem wyskoczyłem magiem z oddziału a właśnie tak helka trafiła mnie akurat centrą w ostatniej turze i ściągnęła generała.
Drugi. Wale słoneczkiem po lizardmanach. Zamiast polecieć i zmielić ich to mam misscasta i ląduje nad głową mojego maga. Co robi mag? Rzuca 6 i zabija się sam.
Trzeci. Wbijają mi się gobliny w warriorów [nie zdały animozji i tak wyszło]. Mojego lorda maga bez warda atakuje 9 gobasów. Wbijają mu z sv+4 i blessem z warshrina +1T dwie rany.

Jedno osiągnięcie:
Gram z TK. Ich generał jest poza oddziałem. Lece marudami konnymi koło niego. On ma 18 łuczników. Rzuca na nich +1 atak. Walą po mnie 36 ataków. Trafiają na +5 ranią na +4. Ja mam tylko asv+6. Spada mi trzech, a pozostałych dwóch wpada z flailami w generała i go mieli. Maska 20:0 dla mnie.

Dziękuję za uwagę.

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: crovaxus »

Urtrax pisze: Co robi mag? Rzuca 6 i zabija się sam.
a z czego straciłeś pierwszą rane?
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

Awatar użytkownika
B0BER
Mudżahedin

Post autor: B0BER »

Słoneczko działa tak, że jak nie zda testu inicjatywy to spada niezależnie od ochron, wardów, regenek, savów, ilości woundów itd. Po prostu sam się zabił :D

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: crovaxus »

a to mów iż dostał misfire na kostce a nie miscast bo to było mylące ;]
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

Ninos
Wałkarz

Post autor: Ninos »

12 chosenów (wcześniej dostali z trebusza i 6 zjechało) z pieszym BSB i magiem dostaje szarże w bok i tył od:
- lancy ~10 realmów z czarodziejką i BSB
- 2x3 rycerzy na pegazach
- 5 grali

Stali i się tak tłukli dłuższą chwilę, po jego stronie przyleciał jeszcze lord na pegazie i jeden konny klepacz. Po mojej - 2 kapliczki, bohater na cycu i, ostatecznie, 20 wojowników.

Koniec końców Choseni i pieszy BSB polegali, ale wyciąłem mu wszystko poza 1 klepaczem i jednym gościem na pegazie.

Awatar użytkownika
Szczur22
Oszukista

Post autor: Szczur22 »

Największy popis moich chosenów jak dotychczas- bitwa dośc funowa, na małe punkty. Było ich 15+ czempion, mark Khorna, brak bsb w pobliżu. Dostali zaklęcie z bestii że mają wszędzie dangerousy na 1-2. I dzielni choseni oblali frenzy na jakichś beastmeńskich łuczników, spalili szarżę, na równym terenie wywaliło się 7 + czempion, zero wardów zdanych. Połowa oddziału psu w dupę. Do końca bitwy już nic nie zrobili xD
Pocisk pisze:No sztandar jest mocny... dużo rzeczy jest mocnych, zamknijcie japy i nauczcie się grać

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

Szczur22 pisze:bitwa dośc funowa, na małe punkty. Było ich 15+ czempion, mark Khorna,
Hmm Funn bitwa na male punkty z 15-toma chosenami hmmmmm cos mi tu nie pasi :D to co ze 3K w punktach bylo albo miales w rozpie samych chosenow :D

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

^Karpiu^ pisze:
Szczur22 pisze:bitwa dośc funowa, na małe punkty. Było ich 15+ czempion, mark Khorna,
Hmm Funn bitwa na male punkty z 15-toma chosenami hmmmmm cos mi tu nie pasi :D to co ze 3K w punktach bylo albo miales w rozpie samych chosenow :D
Można zagrać nawet na 2k mając w rozpie 30-tu Chosenów :wink:
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Może Karpiu ma starego booka i liczy chosenow jako lepszych chaos knightów:)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Na równo 2000 pkt mieści się 29 chosenów z minimalnym wyposażeniem, bez marka i command grupy :mrgreen: . Jak rzucą 12 na blessa, powinni dać radę większości opozycji, jaką można na te pkt. spotkać.
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Szczur22
Oszukista

Post autor: Szczur22 »

Było 2k, 16 chosenów z terrorem, favorką, halami itd. Mieścili się na styk o ile pamietam.
Pocisk pisze:No sztandar jest mocny... dużo rzeczy jest mocnych, zamknijcie japy i nauczcie się grać

Klops
Falubaz

Post autor: Klops »

nie chce was martwi ale tych czołzenó na 2000 wychodzi 46 z FCG markiem Tzeencha favorką i terrorem, Oczywiście FCG z Halkami

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

Ale nie mają tarcz wtedy
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
MARDUK
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: MARDUK »

Klops pisze:nie chce was martwi ale tych czołzenó na 2000 wychodzi 46 z FCG markiem Tzeencha favorką i terrorem, Oczywiście FCG z Halkami
Wybaczyłbym tą pisownię 5cio latka, ale żeby z błędem napisać Tzeentch noż k***a :evil:

ODPOWIEDZ