Bretonnia Vocala - 09.11 - makieta wiatraka

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Miodne Vocal jak zawsze.

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

Lechu jak to Lechu rzadkie updaty ale za to konkretne :).
MAA na wypasie. Kiedy wystąpisz na jakimś turze z ta cała Bretą ?

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Robią wrażenie skubańcy.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

MAA są boscy, to zresztą jedne z moich ulubionych modeli w WFB =D>

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Coś pięknego.

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

Dzięki wszystkim:)
W sumie tych chłopów miałem skończonych już chyba w marcu ale bez flagi i nie miałem motywacji do zrobienia tylko im zdjęć;p Na drugi klocek włóczników się też cieszę, mam ogromny sentyment do tych metali mimo że to tylko 4 różne wzory.
Jak będę na jakiejś bitwie towarzyskiej z ładnym stołem i terenami to spróbuję zrobić zdjęcia całej pomalowanej dotąd armii:) Choć to główne chłopstwo:D

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Post autor: kangur »

Unity solidnie pomalowane , teraz powinna znalesc sie fotka całej armii =D>
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

Awatar użytkownika
Glonojad
Kretozord

Post autor: Glonojad »

Wow. Super malowanie (i to na jedynych słusznych, tj. piątoedycyjnych, modelach). Szacunek Panie Rycerzu, szacunek!
Uprawa warzyw od 1997 roku
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

To kolejne 5-edycyjne modele, jedne z moich ulubionych (mimo że ogólnie koni bretońskich nienawidzę malować, ale te stare są i tak mniejszym złem od 6edycyjnych:P).

Errantom też niewiele brakowało do skończenia - skóra koni, tray, podstawki, flagi i drobne poprawki:) Jeszcze nie mają bannera zresztą tak samo jak realmi gralowcy, muszę przemyśleć jakiś schemat do armii aby miały wspólny motyw, pasowały do siebie ale żeby było widać hierarchię.
Figurki znowu na armijnym poziomie, muszę się przyznać że miałem ich już trochę dość i chciałem mieć z głowy;p

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

fajne podstawki =D> malowanie książkowe :)

Awatar użytkownika
Glonojad
Kretozord

Super są, choć osobiście wolę wiele szóstek errantów ;). Te piątoedycyjne modele są naprawdę super, choć to tak naprawdę trzy wzory prócz grupy dowodzenia.

Tak czy siak, pomalowani wspaniale, szczerze zawiszczę ;)
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Pani Jeziora musi być dumna ;]
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

dzikki pisze:Pani Jeziora musi być dumna ;]
Pani Jeziora to mnie pewnie przeklina że tym w zasadzie nie grywam;p
Glonojad pisze:Super są, choć osobiście wolę wiele szóstek errantów ;). Te piątoedycyjne modele są naprawdę super, choć to tak naprawdę trzy wzory prócz grupy dowodzenia.

Tak czy siak, pomalowani wspaniale, szczerze zawiszczę ;)
Niby tak ale za to modele są bardzo dynamiczne, a twarze bez hełmów jak u innych rycerzy mają dużo wyrazu:)
nawet mi do głowy nie przyszło żeby podzielić regiment, duży wygląda fajniej:D
Xet pisze:fajne podstawki =D> malowanie książkowe :)
Lubię ten klimat 5edycyjny w bretonni, a nowoczesne podstawki zamiast zwykłych zielonych (oraz tray) im właśnie dużo dają:) Swoją drogą zwracam uwagę że oni mają lance 'drewniane', nie 'malowane' jak realmi, chciałem tym podkreślić ich niższa pozycję. Miałem im też nie robić flag ale z flagami wyglądają dużo bardziej kozacko więc się nie mogłem powstrzymać:D

Awatar użytkownika
Matijjos
Wodzirej

Post autor: Matijjos »

Bardzo syto- i chłopi, i rycerze, znakomicie wyglądają. =D>

Awatar użytkownika
Glonojad
Kretozord

Eh, chyba się złamię i w końcu.z zielonycj boczków podstawek zrezygnuję. Tylko tyle modeli do przemalowania... :p
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Ja lubię czarne brzegi, wg mnie modele na nich wyglądają lepiej. Swoim myszom dwa razy przemalowywałem ranty, a w końcu całkiem zmieniłem podstawki kilkuset modelom na inny klimat (i czarne brzegi:P). Przemalowanie rantów to w każdym razie nie jakiś duży problem, ze 2-3h może dla całej armii.
Natomiast prawda jest taka że modele z zielonymi bokami lepiej wyglądają na zielonych stołach, szczególnie tych z trawką statyczną:)

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Post autor: kangur »

Nie byłem przekonany co do poprzednio edycyjnych rycerzy, ale tak pomalowani ,skłaniają mnie do zmiany zdania :P
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Brak 'tarcz' na bardingach 5edycyjnych daje dużo większe możliwości malowania niż w nowszych koniach bretońskich, a dodatkowy brak paseczków i dupereli sprawia że konie się szybciej maluje;]

PS. natomiast na tych starych koniach kładzenie kalkomaniii to był koszmar:D Dlatego jej praktycznie nie używam.

Awatar użytkownika
Glonojad
Kretozord

Nowe sa o tyle prostsze, ze pomyślane jako "gładki kolor tła plus tarcza skopiowana z tarczy właściwej. Jeśli ktoś chce je zrobić po Bożemu, to trzeba piłować ;)

Same ranty nie problem, zwłaszcza na czarno ;) ale jednak upierdliwość. Gorzej, ze mój domowy stół trawiasty właśnie :p
Ostatnio zmieniony 18 sty 2015, o 16:16 przez Glonojad, łącznie zmieniany 1 raz.
ObrazekObrazekObrazek

ODPOWIEDZ